Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 1 Oy - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İveco M25 HD (1992)
21/07/2012, 02:20 AM
Mesaj: #1
İveco M25 HD (1992)
Bir araç alırsınız; ikinci eldir, biraz toparlayalım, yenileyelim diye kıyısından, köşesinden başlarken bir bakmışsınız araç bir iskelet kalmış. Birde bakarsınız ki sıfır gibi , restore edilmiş, modifiye etmiş gibi elden geçirmiş,aracı gençleştirmişsiniz.Farklı, az bulunur araçlara rastlamak maksadıyla ikinci el sitelerinde cirit atarken internet deyimiyle sörf yaparken Osman Sezai Ağabey'in (meğersem bir aracı varmış!) aracına
http://www.otometre.com/2012/07/sahibind...25-hd.html
denk geldim.Fotoğraf ve yazılan bilgilerden sanki araç yenilenirken bende izlemişim gibi
bir hisse kapıldım..

Araç, bir İveco M25 HD.Model 1992.
Aracın ilan sitesinde yazılan bilgi ve fotoğraflarıyla devam edelim;

1992 MODEL HİDROLİK DİREKSİYON İVECO….
BUNDAN BİRKAÇ SENE ÖNCE SERVİS TAŞIMACILIĞI YAPMAK ÜZERE ALINDI. BOYATALIM,SACLARINI GALVENİZ YAPALIM,TABANI ELDEN GEÇİRELİM,OLDU OLACAK TAVANI DA YENİLEYELİM DERKEN….ARABAYI SÖKTÜK KENARA YIĞDIK…. DÖRT TEKER ,ŞASE VE BİR DİREKSİYONA İNDİRDİK.....TEPEDEN TIRNAĞA YENİLENDİ….
ARABA TEMİZ BİR ARABAYDI…. NE GEREK VARDI BU KADAR İŞ AÇMAĞA…. FAKAT FAZLA MERAKLI VE TİTİZ OLMAMIZIN ESERİYDİ BU….ARAÇ BİR PROFİL ,BİR TERAZİ , BİR PUNTO TİTİZLİĞİYLE VE MONTE EDİLEN VİDA VE PULLARIN KALİTESİNE MESAFE ARALIKLARINA ORJİNALLİĞİNEDE DİKKAT EDİLEREK TOPLANMIŞTIR…PLASTİK HİDROLİK TANKINDAN BİJONLARINA , RADYATÖR SUYU TANKINDAN, MAZOT GÖSTERGE ŞAMANDIRASINA, LASTİKLERİNDEN ,SİLECEK VE KOLLARINA KADAR ÜSTÜNDEN SÖKÜLEN HER ŞEYİN YERİNE GENELDE YENİSİ TAKILMIŞTIR…. “RUHSATI HARİCİNDE HERŞEYİ YENİLEDİK” DENİR YA… RUHSATIDA YENİLEDİK…. ARACIM KAPALI GARAJDA MUHAFAZA EDİLMEKTEDİR.HER TÜRLÜ BAKIMI YAPILMAKTADIR.SERVİS TAŞIMA “S “ PLAKALIDIR. İŞ DEĞİŞİKLİĞİ NEDENİYLE ÇALIŞMAMIŞTIR. KOLTUKLARI DAHİ YENİLENDİĞİNDEN NAYLONLARI BİLE ÜZERİNDE DURMAKTADIR….

NE KADAR MASRAF ETTİĞİMİ YAZMAK İSTEMİYORUM….AYNI ŞEKİLDE “SÜPER”, ”EMSALSİZ” ,”EŞİ BENZERİ YOK” GİBİ İLTİFAT ARZEDEN HİTAPLARI DA YAZMAK İSTEMEDİĞİM GİBİ….YORUMLARI İLGİLENENLERE BIRAKIYORUM… KISITLI FOTOĞRAF YÜKLENMESİ NEDENİYLE BU KADAR FOTOYA YER VEREBİLDİM….YAPIM AŞAMASINDAKİ TÜM İŞLERİN FOTOLARI MEVCUT… BİR DE DAHA ÇOK YAPILAN İŞLER OLMASINA RAĞMEN ÖZET OLARAK BUNLARI YAZDIM….İLGİLENEN ARKADAŞLARLA EDİNDİĞİM TECRÜBELERİ VE DİĞER YAPIM AŞAMASINDAKİ İŞLEMLERİ SEVE SEVE PAYLAŞABİLİRİM….
ÖZEL BİR İTİNA İLE İŞİN EN İYİ ÜSTADLARI TARAFINDAN YAPILMIŞTIR. ARACIMI İHTİYAÇ NEDENİYLE SATMAKTAYIM. ALANA ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN…
TAKAS FİATI.18.000 TL.DİR.


Tekirdağ / Çorlu / Muhittin Mah., İlan Tarihi 03 Temmuz 2012,Tipi Minibüs & Midibüs , Marka Iveco - Otoyol, Seri M, Model M 25, Yıl 1992, Km 10.000, Motor Hacmi 2001 - 2500 cm3, Motor Gücü 101 - 125 hp, Renk Beyaz, Tavan Tipi Normal Tavan, Vites Manuel, Yakıt Dizel, Kimden Sahibinden, Takas Evet, Durumu İkinci el.




Araçla ilgili ilana aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz..
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-ti...-hd/detay/
____NOT, Osman Sezai Ağabey'imiz reklam olmasın diye bu konudan foruma ve bizlere bahsetmediğini düşünüyorum.Aslında hem nostaljik minibüs nasıl toplanır hemde ne aşamalardan geçilir ve iyi yapılırsa nasıl bir araç ortaya çıkar , ilanla bu soruların cevabı ortaya çıkmış oluyor..
Bu yazıyı yazdığımı görünce tepkisini merak ediyorum!!!


Ekli Dosya(lar) Resim(ler)
       
Alıntı Yaparak Cevapla
21/07/2012, 02:22 AM
Mesaj: #2
RE: İveco M25 HD (1992)
1992 model restore edilmiş İveco M25 HD


Ekli Dosya(lar) Resim(ler)
               
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

İletişim | MagazinUlasim.Com | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafif Sürüm | RSS