Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 1 Oy - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maz Perestroyka 1988
20/07/2011, 08:04 PM
Mesaj: #7
RE: Maz Perestroyka 1988
(20/07/2011 07:53 PM)M.Ali Sade Yazılan:   Renault'un MAZ'ın bu modelini tabiri caizse "araklamasına" pek şaşırmadım.

Aslında belki de Renault severler bana biraz kızacaklar ama Fransızların evvelce ağır vasıta konusunda bir başarıları olduğu söylenemez.

Fransızların 1960 larda bilinen en meşhur ağır vasıta üreticisi Berliet'tir.Ancak Berliet kamyon ve otobüsleri evveliyatında MAN motor ve düzenlerini kullanmışlardır.Kendi üretimi bir şey yoktur.

Son yıllardaki durumları sizler daha iyi biliyorsunuz.İnternational başlığında yazdığım gibi Renault kamyonlarıyla ancak fabrikasının sahibi OYAK ,o da mecburiyetten baş edebildi.

Renault'un otomobil tasarımlarına şu sıralar biraz ortağı Nissan'ın eli değdi de farklı bir şeyler ortaya koyabildiler.Yoksa sedan Clio'larda olduğu gibi önü "kalk gidelim", arkası "b..k yeme otur " diyen önü ve arkası biribiriyle alakasız modelleri nasılsa müşteri hazır mantığıyla bizlere ittirmeye devam edeceklerdi.


M.Ali Ağabeyim.

Bugünde değişen bir şey yok,magnum gibi güzel çalışmada Mack motoru,biraz daha araştıryorsunuz,mack'ın renault'a eli değmiş.Renault Trucks diyorlar,ama Volvo aksamlarına sahip.

Tarih tekerrür'den ibaret... Wink

© Copyrigth 2006 Magazinulasim.com ve haber.magazinulasim.com tüm hakları saklıdır.Yayımlanan haber makale ve fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir. İzinsiz kullanılması ve çoğaltılması 5846 sayılı ''Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'' kanuna göre suçtur.
http://haber.magazinulasim.com/
http://www.facebook.com/magazinulasimcom
http://www.instagram.com/magazinulasim/
http://www.twitter.com/magazinulasim
https://m.youtube.com/c/MagazinulaşımTV
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
20/07/2011, 10:55 PM
Mesaj: #8
RE: Maz Perestroyka 1988
(20/07/2011 08:04 PM)Fatih Kocaoglu Yazılan:  Renault Trucks diyorlar,ama Volvo aksamlarına sahip.
Tarih tekerrür'den ibaret... Wink[/b]
Renault Truck zaten VOLVO grubuna ait, satış birkaç yıl önce gerçekleşti, halen yollarda görülen Premium II tabir ettiğimiz (440-430 ve en son çıkan Premium 460) araçlar VOLVO üretimi, Premium I (370-400-420) araçlar ise renault üretimi, ac bir kısmında (Mangumlarda aynı şekilde) MAck motorları kullanılmış olsa da MAck motorlu Magnum ve Premiumlar ülkemizde az..

Sitede yayımlanan fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir.Kullanılması da 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
magazinulasim@hotmail.com
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
10/09/2014, 07:13 PM
Mesaj: #9
RE: Maz Perestroyka 1988
Esasında farklı ve güzel bir çalışma olmuş .Bazı kaba yanları olsa tasarım olarak dönemin Rus otomotiv sanayisinin ilerisinde olduğunu düşünüyorum.Bugün bile buna yaklaşan bir tasarım yok Ruslarda .Halen (Örneğin Kamaz ) Mercedes veya Man temelli veya onlardan esinlenilmiş kupalar kullanıyorlar.Fransızların otomotiv e katkılarına gelince belki sağlamlık,tasarım gibi şeyler söyleyemesekte ben hala en iyi süspansiyonların Fransızlarda olduğu kanısındayım .
Alıntı Yaparak Cevapla
09/01/2020, 08:34 PM
Mesaj: #10
RE: Maz Perestroyka 1988
   

Sitede yayımlanan fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir.İzinsiz Kullanılması ve Çoğaltılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

magazinulasim@gmail..com
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

İletişim | MagazinUlasim.Com | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafif Sürüm | RSS