Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: TURKAR (TüRKAR)
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2

asan70

Son haberlere göre Turkar;
125'inci aracını bir törenle alıcısına teslim etmiş..
Fiyatlarıda uygun olursa üretim sayısıı artacaktır..
TURKAR 4x4 ASUVA ve AKURA ile Türkiye’nin ormanlık alanları güvende

Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli 4x4 çok fonksiyonlu arazi aracı TURKAR’ın üst yapılı modeli ASUVA, yaz aylarında artış gösteren orman yangınlarına anında müdahale etmeyi mümkün kılarken, AKURA ise arama kurtarma çalışmalarının engelsiz ve kesintisiz bir şekilde gerçekleştirilmesine imkan sağlıyor.


Hisarlar Grup bünyesinde, Türk mühendisler tarafından geliştirilen Türkiye'nin ilk yerli 4x4 çok fonksiyonlu arazi aracı TURKAR’ın üst yapılı modelleri, farklı iş ve kamu ihtiyaçlarına çözüm üretiyor.

TURKAR 4x4’ün ilk müdahale itfaiye aracı modeli ASUVA sayesinde, yaz aylarında artış gösteren orman yangınlarına anında ve arazi engellerini aşarak müdahale edilebiliyor. TURKAR 4x4 ASUVA, yüksek taşıma kapasitesi ve zorlu arazi şartlarına uyumuyla, ormanlık alanlarda ortaya çıkan yangınlara anında müdahaleyi mümkün kılıyor.

ASUVA, dar ve geçitsiz alanlardaki yüksek manevra kabiliyeti sayesinde, özellikle sık ağaçlarla kaplı bölgelerde ulaşılması en güç noktalara bile ulaşabiliyor. 1.200 litre kapasiteli su tankına ve 1.000 lt/dk pompa debisine sahip bulunan ASUVA’ya opsiyonel donanım olarak açı ayarlı kar kürüme bıçağı da monte edilebiliyor. Kolayca sökülüp takılan bu donanım sayesinde, ASUVA sadece orman yangınlarında değil, çetin kış koşullarında da çok amaçlı bir araç olarak hizmet verebiliyor.

TURKAR 4x4’ün bir diğer üst yapılı modeli AKURA sayesinde ise, en zorlu arazi ve iklim şartlarında ve felaket bölgelerinde etkili arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirilebiliyor. Afet durumlarında can ve mal kaybının en aza indirilmesi hedefine yönelik olarak üretilen AKURA, 12 ileri vitesli şanzımanı ile ihtiyaç duyulan her alanda, kurtarma ekiplerinin bölgeye en kısa sürede ulaşmasına yardımcı oluyor. Tüm TURKAR 4x4 modellerinde olduğu gibi, AKURA’nın da üst yapı teçhizatı kurum ve kuruluşların ihtiyaçlarına göre belirlenebiliyor. Bu sayede, hiçbir zaman ihtiyaç duyulmayacak donanımlara da para ödemeye gerek kalmıyor.

Mükemmel çekiş ve tırmanış kabiliyeti

Sabit 4x4’ün emsalsiz mekanik harmonizasyonu ve güçlü motoru ile mükemmel çekiş ve tırmanış kabiliyetine sahip olan TURKAR, bir dokunuşla, hızlı ve yavaş modlara geçebilen 2 vites özelliğinin sağladığı araziye uyumlu, güvenli sürüş imkanı, tork gücünü ön ve arka akslar arasında dağıtabilen pnömatik kilit sistemi, geniş tabanlı lastiklerin yarattığı olağanüstü yol tutuş kabiliyeti ve mükemmel denge, kilitlenebilen arka aksla zorlu yol şartlarından kolay ve emniyetli sıyrılma gibi birçok özelliği bünyelerinde barındırıyor.


Hisarlar Grup hakkında:

Eskişehir’de, 9 futbol sahası büyüklüğündeki tesislerinde, tarım makineleri ve yedek parçalarından traktör kabinine, otobüs şasisinden havaalanı araçlarına, demiryolu ve iş makineleri komponentlerinden savunma sanayi makine komponentlerine kadar birçok alanda üretim faaliyetlerinde bulunan Hisarlar Grup, 1974’den bu yana oluşmuş 40 yıllık bilgi birikimi ve endüstriyel deneyimi ile bölgesinde makine imalat sanayinin öncü firmaları arasında yer alıyor.

Tarım makineleri sektöründe Türkiye’deki ilk ve Eskişehir’de kurulmuş olan 3’üncü Ar-Ge merkezine sahip olan Hisarlar Grup, Ar-Ge projeleri ile müşterilerine komple çözümler sunmaktadır. Geleceğin ürünlerinin doğmasında ve geliştirilmesinde artış sağlayacak bu merkezde ülkemiz insanlarının temel ihtiyaçlarını ön planda tutmak, Hisarlar Grup’un tek gayesidir.

Hisarlar Grup, TÜBİTAK Teknoloji Geliştirme ve Yenilik Projeleri kapsamında desteklenerek, üniversite işbirliğiyle özgün tasarımlar altında üretilen TURKAR 4x4 Çok Fonksiyonlu Arazi Aracı’nı, Türkiye’nin öz markası olarak yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç sahiplerinin hizmetine sunmaktan büyük onur ve gurur duymaktadır.

[Resim: 2g3j.jpg]

[Resim: da9l.jpg]
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler