Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: İkarus
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
[Resim: 32176710200237076558059.jpg]

[Resim: 32176710200237076558059.jpg]

serkan.karyagdi

ben otobüse benzettim ama Smile
Ne zaman şöyle güzel paylaşımlar yaşasak birisi çıkıyor ortaya 70 yıllık bir otobüs atıyor,ne bilelim Fatih tevellüt yetmiyor bunlara,Skodamı,Chevrolet mi neyse ne ya amannn...
Bir tipsiz daha... Wink

Kasanın yuvarlak hatları Karosa'ları,öndeki ızgara ise Büssing'leri andırıyor.

Yapma kasa olabilir mi?Hayır olamaz.Kasa çizgileri çok düzgün.Stil olarak da bozmalara göre farklı.Orijinal yapı kendisini hissettiriyor.

Lafı uzatmayayım.Bu otobüs bir İkarus. İkarus'ları bizler belediye otobüslerinden tanıyıp bilmiş olsak da bu Demirperde üreticisi zamanında kuru üzüm,incir,pamuk,fındık takasıyla ülkemize oldukça hesaplı fiyatlarla otobüsler satmıştır.

Her ne kadar bu otobüsler diğer markalar kadar ithalat rakamlarına ulaşamasa da işte bu resimlerde de görüldüğü üzere Varan Turizm gibi ülkemizin en güçlü firmalarına kadar girebilme başarısını da yakalamıştır.Bu resimde görünen Varan Gölcük Varan da olabilir.Yani eskilerin tabiriyle "oklu varan" olmayabilir.

Bu otobüsün modeli de M5 dir.Aşağıdaki linke bakarsanız hem M5 modeli otobüsü ve hem de eski İkarus modellerini görebilirsiniz.

http://www.ikarusbus.cz/historie/histori...s_bus.html
"Oklu Varan" da bu model bir otobüsün çalıştığını firmanın geçmişini bilen insanlardan ve babamdan hiç duymadım, onca yıl Varan'da çalıştım Varan'ın geçmişine dair elime geçen veya araştırdığım hiçbir dökümanda da rastlamadım diyebilirim...İlginç.

serkan.karyagdi

buresmi temin ettiğim yerde bile varanın eski işletme müdürü öztürk aslanın bile bilgisi yoktu bu otobüsle ilgili
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler