Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Karsan Bredamenarinibus
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2


Karsan Bredamenarinibus İstanbul Caddelerinde.


[Resim: dsc3872x.jpg]

1992 yılında şehriler arası otobüslerden markasına aşina olduğumuz italyan üretimi otobüsleri son olarak,Kocaeli Belediyesinin düzenlediği ihaleyi kazanmasıyla tekrar hatırlamışdık.


BredaMenarinibus,90 yılı aşkındır sadece otobüs karoseri üretiyor,yürüyen aksam konusunda ise tedarikçi konumnda. 26 Mart 2010 tarihinde ülkemizde montaj üretimi yapmak için ön Anlaşma imzalamış ve bu doğrultuda Nisan ayında BMB’nin otobüs modellerinin deneme üretimine başlamıştı. Anlaşma kapsamında belirlenen dört aylık sürenin sonunda deneme üretimlerini başarıyla tamamlayan Karsan, Şirketle olan işbirliğinin kapsamını genişletmek olan işbirliğinin kapsamını genişletmek üzere, seri üretim ve pazarlama faaliyetlerini içeren, stratejik ortaklık niteliğindeki nihai anlaşmayı imzaladı. Anlaşma kapsamında Karsan, on yıl süre boyunca BMB’nin bütün araçlarının Türkiye’de üretilmesinden, pazarlanmasından, satışından, satış sonrası hizmetlerinden ve ihracatından münhasır olarak sorumlu olmuştur.


Son olarak İett'nin 04 Eyl 2012 tarihinde düzenlemiş olduğu 200 adet solo tip (12m) doğalgazlı ve 250 adet körüklü (18m) dizel otobüs alımı için açtığı ihaleleri kazanan Karsan Bredamenarinibus, yerli montaj otobüslerinin tesimatını geçtiğimiz hafta gerçekleştirmeye başladı.


[Resim: dsc3870v.jpg]

asan70

Karsan'ın Breda MenariniBus markalı araçlarını Busworld furaında incelemiştik.
genel olarak fena değil. ancak arka tarafta motor bölümü diğer otobüslere göre daha ince ama arkayı tamamen çevirerek kaplıyor.
İETT, aldığı otobüslerde motor bölümünün dik olmasını istiyordu. Ancak Man ve Breda'larda
motor ve koltuk bölümleri Mercedes Benz , BMC, Temsa, Güleryüz, Otokar, Tezeller'deki gibi değil.
Belki CNG ile çalıştığı için mi yoksa bu kuraldan vaz mı geçildi..
İstanbul'a hayırlı olsun....
Karsan Bred Menarinibus Gözlemlerimiz.

[Resim: dsc5780.jpg]

İETT'nin açmış oloduğu Cng ihalesini kazana bu markaya yerli üretim ortaklı olsada,pek ısınamadım gibi...


Dış tasarımındaki çizgileriyle ön dış göğüsde yuvarlak farların tasarımı aracın ön kısımda izlendiğinde ve klima doğalgaz yakıt tanklarının kamufle edilmesi için ayrıca tasarıma farklılık katarak,ön ve arka ayrıca yanlardan üst tavan kısımlarına yekpare bir şekilde fiber davlunbazlarla kaplanmasıyla her şey mükemmel iken arka kısımlarda sağlı sollu ve camda yer alan hava giriş çıkş ızgaraları ve arka farlar,dış tasarımda farklılığa sahip olduğu hepimizin malumudur.

[Resim: dsc5780001.jpg]

[Resim: dsc5782.jpg]



İç Mekan;

Şoför mahali;

Şehir içi otobüslerde son yıllarda üretilmeye başlanan ve standartlaşan bir şekilde tasarlanmış,şöförlerin bu mahal içinde bir veznedar olarak görülmemesi imkansız değil neredeyse Smile

Koltuklar;

Ön sağ 2'li şoför mahali arkasıda tek koltuk var , ön teker davlumbazları üzerinde tersli koltuklardan soldaki tekli olarak monte edilmiş sağdaki ise orta hol'ün yani havuz denilenin önünde ise koltuklar 2 koltuk orta kapı ön kısmında ise tekli.Ancak arka oturma grubu sanki dar gibi.



Motor'un yatık motor olması ile birlikte arkada 4'lü koltuk göremiyorsunuz,burada motorun monte edilmesiyle alakalı bir durum,tamamıyla sert plastikden kaplanmış,arka cam ise ufak bir ayrıntı ve cam'ın önüne bavulunuzu ya da elinizdeki bir eşyayı ineceğiniz duracağa kadar raf niyetine kullanabilirsiniz,ama motor sesi oldukça gürültülü

Genel itibariyle doğalgazlı bir otobüs olmasıyla birlikte pek fazla güç ve hareket kabiliyeti beklememiz sanırım normal olmaz.Kişisel herkesin malumu bu araçlar iktisadi açıdan ve hava kirliliği göz önünde bulundurularak ihale yoluyla alındı.Ancak aracın iç kısmında oldukça fazla eskiklikler var,tavanlardan gelen plastik gıcırtısı,motorun sesi oldukça fazla gürültülü.

Aracın fiyatı ise Cng üretiminde rakibi olan Man Lions City ile kıyaslandığında,tl karşılığında 570.000TL'le civarında,fiyat ve tecrübeye bakıldığında bu araçlara doğalgazlı diyerek yatırım yapılması ne kadar mantıklı bilemiyorum.


[Resim: dsc3880i.jpg]

[Resim: dsc3881i.jpg]
İett Karsan Bredamenarinibus Körüklü.

Sizce tasarım Çok Basık mı Durmakta ?.Solo Modelindeki Tavan Çıkmaları Aracı Oldukça Agresif Gösteririken,Bu Model de İse Araç Ön Kısımda Bombeli Bir Görünüme Sahip İken Üstlerde Düze Bir Çizgiye Sahip Olması, Bana mı Öyle Görünüyor ?.

[Resim: dsc3133u.jpg]
[Resim: dsc2804w.jpg]
[Resim: dsc2805d.jpg]
[Resim: dsc3135001.jpg]
Fatih bey Bredaların bombeli ön tarafı bana yerli Busclub Cityline otobüslerini,farları da 2006 model Ford Cargo kamyonları anımsatıyor.Smile Breda'nın tasarımcıları bence fazla bir şey yapamamışlar.Görünüm ve model tasarımı olarak yerli üreticilerimiz Breda'dan daha iyi durumda diye düşünüyorum.
Körüklü Breda'lar vileda gibi Big Grin

Çamurluk etekleri ön bombeyle birlikte eğimli içe doğru biraz kıvrık şekilde olsaydı daha hoş olabilirdi.Gözüme solo doğalgazlı (cng( modelindeki modelindeki tüpleirn kamufle edilmesiyle birlikte yapılan alıştığımız çıkmaların olmaması,aşırı derecede çiğ geldi.

Bursa konusuna gelirsek bu araçla tartışmak bile, bence yersiz olur haklısınız.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler