Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Yerli Üretim Neoplan
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
İyi hatırlıyorum bu haberi yayınlandığı yıl gazetede okumuştum. Yıl 1992 ama kesinlikle 88 değil.Ancak proje hayata geçmedi. (Hatta Otokardan mektupla broşür talebinde bulunmuş, ama cevap alamamıştım) . Resimdeki araç haberin devamındada hatırladığım kadarıyla Ulusoy ve Neoplan tarafından haber ve tanıtım amaçlı getirilmiş bir araç. Sanırım o dönem Çift katlı furyası, Varanın Setra'ları Türkiyede monte etmesi, BMC nin yine rafta kalan BreadaMenarini girişimi gibi otobüslerde marka ve model patlaması üzerine Neoplan ve Ulusoy'un neden bizde üretmeyelim düşüncesi ile ortaya çıkmış bir projeydi. Çift katlı furyası bitince bu projede rafta kaldı. Tezeller dışındada yerli üretim Neoplan varmı bilmiyorum.
İşte o açıklama ve o araç ama tarihler farklı Big Grin

Sitemizden bir Üstadımız zamanın da bir otobüs üreticisne ''şu özelliklerde şu sınıfda bir otobüs üretmiştiniz'' kendileri ise Üstadımıza ''hayır biz öyle bir üretim yapmadık '' demişti.

Benzer bir durum da burada karşımıza çıkıyor Smile yani ne ürettiğini aracın hangi tarihde konusun da bir bilgi havuzun yok Big Grin Hatta kimilerinin ne ürettiğine dair.

Bu araba İveco motorlu olabilir.

[attachment=4824]
Çok ilginç.Ünverler'in Neoplan topladığını ilk defa duyuyorum.Onca yıl Magirus otobüslerini pazarlarken aynı büyük oyuncular/üreticiler yine vardı.O zaman bayii sorunu yoktu da bir tane Neoplan toplayınca mı bayii sorunu çıkmış.Anlaşılmaz.
Bir şey daha öğrenmiş olduk.
Ancak üstte fotodaki Cityliner'ın Otokar üretimi olduğu bilgisi pek doğru gelmedi bana. Araç Almanya plakalı ve yanılmıyorsam Neoplan'ın 86 katalog aracı. Nasıl Otokar üretimi oluyor anlayamadım doğrusu..
(30/07/2013 11:34 PM)M.Ali Sade Yazılan: [ -> ]Çok ilginç.Ünverler'in Neoplan topladığını ilk defa duyuyorum.Onca yıl Magirus otobüslerini pazarlarken aynı büyük oyuncular/üreticiler yine vardı.O zaman bayii sorunu yoktu da bir tane Neoplan toplayınca mı bayii sorunu çıkmış.Anlaşılmaz.

Otokar'ın pazarlama sıkıntısı yönündeki görüşüne ben de katılmıyorum...Bir defa Ulusoy gibi büyük bir müşterin olacak en başta, satış olsun, yedek parça olsun, bakım olsun her yönden iyi bir müşteri ve başlangıç...Ayrıca Ulusoy'u satış hususunda partner olarak yanına alarak ta hareket edilebilirdi...Diğer yandan, sahip oldukları tüm grup şirketler bazında Ulusoy kadar sermaye büyüklüğü olmayan Varan cesaret edip "Varsan" oluşumunu kuruyor ve Türkiye'de Setra montajı ve satışı ve dahi servisini üstlenebiliyorken Otokar'ın pazarlama ve rekabet hususunda duyduğu endişeyi bu işten vazgeçmek için üretilmiş bir bahane olarak algılıyorum...Tamam karşında Mercedes ve Temsa var ama üst sınıf lüks otobüs üretimi yapmıyorlardı o yıllarda...Bence bu vazgeçiş büyük bir yanlış olmuş...
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler