Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Tourismo K
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Mercedes Benz'den Tourimo K


Orta menzilde 10,32 m uzunluğunda yeni bir turist otobüsü Mercedes-Benz Otobüslerini piyasaya sürüyor. Tourismo K 2007 yılında üretimine başlanılan Tourismo ailesinin 6'ncı fertleri arasında.Türkiye'de üretilen ve daha önce 12 13 metre uzunluklarla satışa sunulan son derece başarılı ve araçların küçük turist otobüsü serisi oldu.


Tourismo K OM 936 motor bulunuyor.Bu motor 7,7 litrelik altı silindirli, 260 kW / 354 beygir maksimum 1.400 Newton metrelik tork ve otomatik Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift şanzımana sahip.Xenon farlar ve güvenlik ekipmanları ile ayrıca bir lastik basıncı izleme sistemi ve motor bölmesinde bir lastik şişirme bağlantısı,motor odası yangın söndürme sistemi de bulunmaktadır.

Luxline 32 kişilik Travel Star Eco koltuklar ile oldukça cömert bir otobüs.Lüks donanımlar arasında ayrıca ön tarafta buzdolabı, arka tarafta bir tuvalet ve hemen yanında kahve makinesi,fırın ve lavabo bulunan küçük bir mutfak yer alıyor.Uydu navigasyon sistemi de ayrıca standart.

Bu araba küçük minibüs sınıfında yeni yeni tercih edilen sprinter markasına olan talebe bakılırsa,2014 yılın da Türkiye pazarın da olursa sizce ne olur ?



[attachment=13530][attachment=13531][attachment=13532]
Türkiye'de,Mercedes-Benz'in olmadığı küçük otobüs segmenti yıllardır Otokar ve Isuzu'nun elinde bilindiği gibi.Bu iki firma güzel işler başardılar kaliteli ürünler çıkardılar.Duruma şöyle bir baktığımızda Man,Mercedes-Benz gibi büyük otobüs segmentinde söz sahibi olan firmalar küçük otobüse Avrupa'da verdikleri önemi bizde vermiyorlar.Türk insanın alışkanlıkları ve segmentteki söz sahibi firmalar belkide onları bu alana yöneltmiyor.Aracı ben beğendim.Hoş duruyor.Mercedes-Benz,Temsa gibi bir stratejiyle (Safir ve Prestij) bu aracı sunarsa Türkiye'de görmemiz için bir neden yok Tourismo K'yı...

serkan.karyagdi

Mercedes fiyatta makul olursa herkese nal toplatır ama bu arabaya 150000 € dan fazla fiyat çekerse kendisi nal toplar.
Yıllardır beklediğimiz Mercedes Benz'in küçük "otobüs"ü hayırlı olsun...

Araç ilk izlenim olarak bende heyecan yarattı. Tabi Türkiye pazarında maalesef pek umutla bakamıyorum bu araca çünkü Mercedes'in Tourismo K'yı piyasaya süreceği fiyat öyle tahmin ediyorum ki hayli yüksek olur ve satışlar Doruk 215 düzeyinde seyreder bence ama mantıklı bir fiyat politikası izlenirse peynir-ekmek gibi satılan Sprinter gibi Tourismo K da patlar gider belki Smile

* Ha bi de şu arka kapı ortada olaydı daha da bi güzel olurdu sanki, o zaman tam küçük ama otobüs olurdu gibi, photoshop bilen üstadlardan o versiyonu da talep ediyoruz... Smile
Mercedes Benz Tourismo K modelinden önce Tourino (O 510) modelini 35,39 koltuk kapasiteleri ile piyasaya sunmuştu. Türkiye piyasasına sunulmamıştı ve bu kararı sonuna kadar desteklemiştim.

Tourismo K ülkemizde Doruk T ile karşılaştırılarak hesabı yapılmalı. Pekcan Çevik bu noktaya doğru yaklaşmıştır.

Doruk T modeli satış fiyatı ve yakıtı açısından İstanbul ve Antalya da garanti işlerin ve yakıt masrafı şirketin karşıladığı yerde gayet mantıklı bir araçtır. Ama ülke genelinde turizm ve taşımacılık da aynı bedelle yerine gelen iki Sultan veya iki Prestij alındığından Doruk T modelinin Sprinter veya Prestij, Sultan gibi satışı olmamaktadır.

Tourismo K satış fiyatı, yakıt vs. olarak Doruk T modeli ile hemen hemen aynı düzeyde olacağına inanıyorum. Ki fiyatın Doruk T ye göre daha yüksek olur diye düşünüyorum. Eğer ülkede satışı olursa Doruk T gibi bir piyasası olur. Belli şirketler alır, belli servislere gider. Bence büyük otobüs gibi görülüp turizmden ziyade şehirler arası kullansalar beni hiç ama hiç şaşırtmaz.

Özetle sıcak bakdığım modeller değil Tourino ve Tourismo K. Bence Mercedes Benz bu tip modelleri ülkemizde satışa sunmamaya devam etmeli.

mustafaoe

UZUNLUK............10 320 mm
GENISLIK..............2550 mm
YÜKSEKLIK............3365 mm
TEKER Mesafesi.....4980 mm
MOTOR ......OM 936/Euro VI
DÜZ MOTOR.........7700 cm ³
GÜC...260 kw (354 PS) 2200 U/min ile
DEVIR...1400 Nm 1200-1600 U/min ile
SANZIMAN..Mercedes-Benz GO 250-8 PowerShift
ÖN AKIS...ZF RL 75 E,(salincakli)
DIFRANSIYEL..Mercedes-Benz RO 440, Übersetzung 4,300:1

Mercedes ve setra nin Ayni kalem timinden ciktigini düsünüyorum cizgiler hep birbirini cagristiriyor

Büyük olanlara göre Kücük Ortancalara görede cok büyük
ikinci kategori yolcu icin düsünen alicilara pahali bir oyuncak 0 302 Kisa (352 ler) gibi
Bizim piyasaya girecegini zannetmiyorum ayni TOURINO lar gibi
Bir deneme oldugunu zannederim insallah gelmez
Ayni parmak Sucuk gibi Biraz kisa dügümü at kisa, Biraz uzun mesafeye dügüm at Al sana uzun,ufak tefek baharat farki yap isim degistir al sana bir yeni model
Hepsi birbirinin kopyesi Ama yapacak birsey yok Otobüs piyasasi ayni serseri mayin gibi
yastik alti bu degisime dayanamaz (diyoruz ama maasallah bu günlere geldik) zaman her seyin ilaci görücez
Zamanin behrinde(63-64 gibi)M.A.N mi yoksa FAUN mu neydi,Gelmisti
Alti bijon 17 lik Jant Setra nin kücük midibüsleri gibi
Her kez bir yorumda bulundu kimi dedi cok lastik yer, kimi dedi cok kücük falan, falan,derken Aydin Tarafindan birileri aldi . Bir müddet sonra piyasadan yok oldu
türkiyede standart disi pek tutunmaz (Tabiki acizane sahsi düsüncem)
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Referans Adresler