Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Koluman DERMAN Oldu
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Koluman Otomotiv'in Tarsus'taki fabrikasında yüzde 70 oranda yerli olarak üretilen zırhlandırılmış Mercedes-Benz Türk Arocs alt yapılı yeni “Derman” marka tank taşıyıcı lojistik destek aracı bugün devlet yetkililerinin katılımıyla tanıtıldı.

Milli ve yerli savunma projelerinde üretiminde önemli firmalardan birisi olan Koluman Otomotiv’in üretmiş olduğu "Derman": 8x8 özelliğe sahip.


[Resim: 31576894327_715f94650b_o.jpg]
Muhtemel Kullanılan Motor;
-Mercedes Benz Euro6 OM 471 de olabilir ama proje ağır ve arazi koşulları göz önünde olacağı için OM 473 15,6 460 kW yani 625 beygir ve 3000 Nm'ye kadar azami tork üreten motor olabilir.
-Azami 250 ton taşıma kapasitesi
- 8x8 dingil başına 16  ton ağırlık kapasitesi
Araziye çıkabilme yeteneğiyle savunma sanayiinde sırtına yüklenecek farklı platformlarla bir çok amaç için kullanılabilir. 8x8 olması bu kapsamda çok önemli. %70 yerlilik oranı ise bu boyut, yetenek ve özelliklerdeki bir araç için çok büyük başarı. Ülkemize hayırlı olsun.
[Resim: zv4sw2.jpg]

Mersin'de prototipi yapılan ve yüzde 70'i yerli üretim olan 8 çeker zırhlı askeri lojistik destek aracı "Derman", Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) hizmet vermeye hazırlanıyor.

Tarsus ilçesindeki Koluman Otomotiv Endüstri AŞ'nin Ar-Ge biriminde 2016'da çalışmalarına başlanan "Derman"ın, mühendislerin yaklaşık 2 yıllık çalışmalarının ardından prototipi üretildi.

Balistik zırh koruma özelliğine sahip 8 çeker araçta, 16 ileri tam otomatik şanzıman ve 517 beygir güç üretebilen motor yer alıyor.

"Derman", TSK'nin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde, yüzde 60 dik eğim ve yüzde 30 yan eğim gibi en zor arazi koşullarında hizmet verebiliyor.

Zırhlı araçların, tankların ve mühimmatların harekat bölgesine taşınması, kumanda merkezleri ve benzeri yapıların istenen yerlere götürülmesi ile zarar görmüş araçların kurtarılması amacıyla üretilen "Derman"ın, Mehmetçik'in yükünü hafifletmesi planlanıyor.

Prototipin ardından üretilmeye başlanan ikinci aracın da bu sene içerisinde tamamlanması hedefleniyor.


"Yerlilik oranını arttırmak en büyük hedefimiz"
Şirketin askeri projeler birimi Ar-Ge mühendisi Alperen Işık da "Derman"ın üretim aşaması, teknik özellikleri ve kullanım alanlarına ilişkin bilgi verdi.

Aracı 8 çeker ve 517 beygir gücüne sahip olacak şekilde tasarladıklarını anlatan Işık, şöyle konuştu:

"Tam otomatik 16 ileri şanzımana sahip aracımız yüzde 60 dik eğim, yüzde 30 yan eğim gibi askeri şartlarda çalışabilmektedir. Derman şu anda kendi ağırlığıyla birlikte 48 ton yük taşıyabilmektedir. İlerleyen aşamalarda, gereksinime göre tank taşıyıcı, kurtarıcı, konteyner taşıyıcı araç olarak görev alabilecek özelliklerdedir. Balistik zırh koruma özelliğine sahip araç, bunu ilave özelliklerler seviyesini arttırabiliriz. Şu anda prototip üretimi tamamlandı, yurt dışında bazı doğrulama testlerine göndereceğiz."

Aracın yerlilik oranını arttırmak adına çalışamalarını sürdüreceklerini aktaran Işık, "Yerlilik oranını arttırmak en büyük hedefimiz. Üretecek olduğumuz askeri araçların üretim adetleri TSK'nın ihtiyacını karşılayacak şekilde ayarlanabilecektir. Esnek bir üretim kapasitesine sahibiz." ifadesini kullandı.


[Resim: 30kfyoh.jpg]
[Resim: ipy68j.jpg]
Koluman DERMAN Tüm Ayrıntılar Videmuz da.



Asan70

Koluman İDEF'te Derman ve LSA4 ile Unimog araçlarını sergiledi.
Dermanın zırhlı kapısı içerden böyle görünüyor

[attachment=7413]
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler