Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Neoplan Nostalji
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Bir zamanların Fokker,Beoing,ve Airbus'ları Avrupa yolunda yerli otobüslerimiz kadar da Setra ve Neoplanlar idi.
Arkalarına bağladıkları romörkları ile,İstanbul Taksim gümüşsuyundan başlayan yolculuk Topkapı Anadolu Otogarı İstkametinden,son yolcualrını aldıktan sonra,Kapıkule'ye oradan gümrük işlemleri ile beraber ilk molası ile bilrikte Avrupa'ya doğru yola koyulurlardı. Wink


[attachment=4501]
Bursa Uludağ'a ait muhtemel Ulusoy'dan çıkma Skyliner. Ufak boya ve şekil rötuşlarıyla Ulusoy renkleri fotoğraftaki halini almış. 1995 yılı İstanbul Şehirlerarası Otogarı.

[attachment=4502]
Neoplan geçmişinde bir çok markanın motor aksamlarını kullanmıştı,bunlar hepimizin malumudur.
Daha önce Man başlığında paylaştığımız bilgilerin az farklısı da burada da geçerli.Yani Dörtellerin kullandığı şasileri Neoplan da o yıllarda Man motorlu arabalarında kullandı.

Peki size soru ülkemizde,Scania motorlu Neoplan Skyliner gördünüzmü hiç ?.
Bir zamanlar karayollarımızda,rüzgar gibi esip geçen Neoplan Skyliner N122/3'ler.
Ulusoy'un ilk 1987 yılında ithal etmiş olduğu bu arabalara,o yllarda ilk üretilenlerden sonraki galiba 5'nci nesil arabalardı.Kısa bir bilgi vermek gerekirse Skyliner'ların ilk üretimlerini o yılların ünlü Alman üst yapı üreticisi Auwärter tasarlamıştır.Ulusoyda plakası da fotoğraf da görülen bu aralar karşılıklı olarak İstanbul-Samsun-Ordu-Giresun hatlarında sabit olarak çalışmaktaydılar.


[attachment=4503]

Bir diğer arabalar ise Ulusoy'un filosundaki,Neoplan Jetlinerlardır.Bu arabalarda Ege hatlarında sabitlenmişti,ancak Citylinerlar gelmeye başladığında bu arabalar sıralardan çıkarılarak,özel işlerde kullanılmıştır.
Alıntı:Bir diğer arabalar ise Ulusoy'un filosundaki,Neoplan Jetlinerlardır.

Jetliner'lardan bir tanede Pamukkale Turizm'de de vardı. İzmir'in Selçuk ilçesinde oturduğum yıllarda belli bir saatte İzmir'e doğru giderken kapımızın önünden geçerdi. Sanırım Antalya-İzmir ya da Denizli-İzmir arasında sabit çalışıyordu. Ancak bu otobüs Ulusoy'dan mı geçti yoksa 0 km olarak Pamukkale'ye mi alındı bilemiyorum.

Saygılar..
''o yllarda ilk üretilenlerden sonraki galiba 5'nci nesil arabalardı.Kısa bir bilgi vermek gerekirse Skylinerların İlk üretimlerini o yılların ünlü Alman üst yapı üreticisi Auwärter tasarlamıştır''

Bu yorumum ile ilgili olarak Üstadlarımızdan Y.aydin bir soru sormuşdu,bende bu soruya alttaki fotoğraf ile bir açıklama getirerek ilk serilerin diğerlerine nazaran farklı olduğunu belirtmek isterim. Shy


[Resim: wk254ww2.jpg]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Referans Adresler