Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Askerlik anılarından kalan resimler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Bu başlıkta askerlik anılarımızdan kalan resimleri paylaşalım isterseniz.Ama resimlerinizin eğitimde arazi olurken değil de aşağıya yüklediğim tarzda arka planda bir askeri araç,tank,top vs.şeklinde olanlarını seçip yüklerseniz herkesi ilgilendirir.

Aşağıdaki resim 1957 yılından.yer Erzurum.Tankımız şimdilerde tankçı askerlerimizin yakalarındaki sınıf işaretlerinde kalan M24 tankı.Ama resim tabii ki benim yaptığım askerliğe ait değil.Smile



[Resim: 69657203.jpg]
İşte yine 1960'lardan 1990'lara kadar askerlik yapanların hatırlayacağı,askeriyemizin bel kemiği bir araç:M35 Reo.

İnternational başlıklarında bahsettiğimiz bizde monte edilen M602 modelinin aslı da budur.Tek farkla.Bizdekiler tek akülü yani 12 Volt,bu ise çift akülü 24 Volttur.

En alta nostaljiyi daha derinden yaşamanız için şoför mahallini de ekliyorum.Kullananlar hatırlayacaklardır,bunları çalıştırmak için önce "ignition" düğmesi (sol tarafta üstte,harfi okunmuyor) çevrilir ve daha sonra gaz pedalı üzerindeki starter pedalına (GG) basılırdı.

O yıllarda üretilmiş askeri araçlarda muazzam bir standardizasyon vardı.Yani M35 Reo'nun şoför mahalli düzeni ile beş tonluk M54 Reo'nun düzeni aynıydı.Pek çok aksesuarı biribirine uyardı.

İlerleyen zamanda boş vaktim oldukça bu kamyonla ilgili daha ilginç ayrıntıları da veririm.


[Resim: 8u94.jpg]

[Resim: d7hu.jpg]

[Resim: d6t4.jpg]
Facebook'tan arkadaşım Şayip Küçük geçen gün çok güzel bir konuya değindi."Jeeplerde ben iki tip motor gördüm.Birisi üzeri civatalı modeldeydi ve silindir kapak contasını çok yakardı" dedi.

İşte bahsettiği jeep ve alt resimde de şaft ve diferansiyeller hariç komple mide ve bağırsakları. Smile

Bu jeep M38 modelidir.İlk bakışta bizde Verdi biraderlerin monte ettiği Hurricane motorlu CJ3B model jeeplere benzerlik gösterse de birazcık farklıdır.Farklarını da sonradan inceleyeceğiz.


[Resim: ri1z.jpg]

[Resim: ma6g.jpg]
Harikasın üstadım ya, bu jipler ve reo lar yüzünden çok arkadaşım yüzbaşıdan dayak yemişti,hem vurur hemde ' dönen tekerlek zaferi müjdeler' anlaşıldımı diye bağırırdı hey gidi günler,teşekkürler üstadım tekrardan...
Referans Adresler