Cevapla 
 
Değerlendir:
  • 1 Oy - 5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Man F2000
21/12/2019, 08:25 PM
Mesaj: #1
Man F2000
F2000 Evolution 1994 yılında üretildi,1998 yılında,ön yüzü ile ikinci kez yenilenen Man grubunun efsane çekicilerdir.

Turboşarjlı, intercool teknolojisi ile 4x2'den 10x4 çekişe sahip 6 silindirli D 2866 veya D2876 (11967 ve 12816 cm3, 310-460 hp) ve Avrupa'nın en güçlü yeni D2640 V10 (18 273 cm3, 600 hp)motorlarına sahiptirler.1 veya 2 diskli kavrama, 16 vitesli şanzıman,bir veya iki yataklı, iç yükseliği 2205 mm'ye kadar ve 2170 mm yüksekliğinde dört seçenekte satışa sunuldular.


Yolların Efsanesi: MAN F2000'in Hikâyesi

Zamanın acımasızca eskitemediği bazı makineler vardır. İşte MAN F2000 de tam olarak böyle bir efsane. Güvenilirliği, sağlamlığı ve yol arkadaşlığıyla, yıllar boyunca sayısız şoförün en güvenilir dostu oldu.

Bir zamanlar, şehirleri birbirine bağlayan, sınırları aşan nâmı ile MAN F2000. Onu farklı kılan, sadece gücü değildi. Her yolculukta gösterdiği sabır, her rampada sergilediği kararlılık ve her virajda hissettirdiği güvenle, sürücüsüne daima "ben buradayım" dedi.

Farklı ihtiyaçlara göre şekil alabilen bir yapıya sahipti. İster 4x2 gibi klasik bir düzende olsun, ister nadir rastlanan 10x4 konfigürasyonunda; MAN F2000 her zaman görevini en iyi şekilde yerine getirdi. Kabinin altında çalışan D2866 ve D2876 motorları, 310’dan 460 beygire kadar güç sunarak kilometreleri adeta yutarcasına aştı. Bazı özel versiyonlar, tam 600 beygir gücündeki devasa V10 motorla donatılmıştı. Bu motorlar, iyi bakıldığında 1 ila 2 milyon kilometreyi hiçbir büyük arıza yaşamadan devirebiliyordu.

Tabii ki her güçlü motor, güvenilir bir şanzıman isterdi. MAN F2000’in ZF şanzımanları, ustalıkla dişlendi, yıllar boyunca ağır yüklere, uzun yollara direnç gösterdi. 1,5 milyon kilometreyi devirmesine rağmen, hâlâ vites geçişlerinde ustalığını koruyan çok sayıda F2000 görmek mümkün.

Kabin ve şasi, zamanın yıpratıcı etkilerine meydan okuyacak şekilde tasarlanmıştı. Pas, korozyon, aşınma... Bunların hiçbiri kolay kolay MAN F2000’in direncini kıramadı. Üstelik farklı süspansiyon seçenekleri sayesinde, hem şoförün hem de taşınan yükün konforu düşünülmüştü.

Bugün, yolların kralı olmaktan emekli olsa da MAN F2000, ikinci el piyasasında hâlâ aranan bir kahramanı.
Elbette yaşlanmanın getirdiği bazı zorluklar da var. Artık her parçası kolay bulunamıyor, kimi zaman ufak tefek yorgunluk belirtileri gösteriyor. Ama unutulmamalı: Her kilometresi, bu efsanenin yaşanmışlıklarının birer hatırası.

Ve yollar anlatmaya devam ediyor: "Bir zamanlar, F2000 vardı…"

Man'ın efsane 19.463 Serisi ile başlayalım.


   
   

© Copyright 2006 Magazinulasim.com ve haber.magazinualsim.com tüm hakları saklıdır.Yayımlanan haber makale ve fotoğrafların her türlü hakkı sitemiz ve yazarlarımıza aittir. İzinsiz kullanılması ve çoğaltılması 5846 sayılı ''Fikir ve Sanat Eserleri Yasası'' kanuna göre suçtur.
http://haber.magazinulasim.com/
http://www.facebook.com/magazinulasimcom
http://www.instagram.com/magazinulasim/
http://www.twitter.com/magazinulasim
https://www.youtube.com/@MagazinulasimTV
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir

İletişim | MagazinUlasim.Com | Yukarıya dön | İçeriğe Dön | Hafif Sürüm | RSS