Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: OTOPORT
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Gülyapı, Çebi İnşaat ve Kullar inşaatın ortak projesi olan Otoport Nisan 2012’de kapılarını otomotiv severlere açıyor.


Otoport’ta otomobil ve hafif ticari araçların satışları yapılacak.

Projenin tanıtım lansmanına Gül İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Gül, Çebi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çebi, Kullar inşaat Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kul ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kul katıldı.

[Resim: dsc1083t.jpg]

Otomotiv sektörünü tek çatı altında toplayan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliği gösteren Otomotiv Alış veriş merkezi Otoport Beylikdüzü E5 üzerindeki 120.000 metrekarelik alana kuruluyor. Otoport’u yılda ortalama 3.000.000 kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 200 metrekarelik cephesiyle bir galeriyi andıracak olan otomotiv merkezinde 1. ve 2. El otomobillerin yanı sıra ticari araçlarında satışı yapılacak.

İçişleri bakanlığı tarafından 2005 yılından gelen yasal düzenlemeler sonucunda şehir merkezinde faaliyet gösteren oto galericilerin şehir dışına taşınmasını zorunlu hale getiren yönetmeliğin uygulaması ile oluşan yeni yapı otomotiv satıcılarını tek bir çatı altında topluyor.

Araçla ilgili her şey bu merkezde olacak

Toplantıda konuşan Gül İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gül, projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirterek “Burayı bir AVM şeklinde düşünün. Otomobille ilgili her şey elinizin altında olduğu için otomobil almak hem kolay hem de çok hızlı olacak. Bir aracı satın almaya karar veren müşteri, kapora vermek ve aracı satın almak için beklemek zorunda kalmayacak. Kredi işlemlerini halledebilecekleri tüm bankalar burada elleri altında olacak. Ayrıca otomobil alım satımı için gerekli tüm kurumlar, noter, sigorta acenteleri, hepsi Otoport’ta mevcut olacak” dedi.

Projenin yaklaşık olarak 60 milyon dolara mal olduğunu söyleyen Gül, 1’inci ve 2’inci El araç alımlarında araçlarını test etmek isteyen kişilerin konumu müsait olan merkezin çevresinde refakatçileriyle beraber araçlarını birebir test edebileceklerini ifade etti.

Çebi İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda proje ortağı olan Mustafa Çebi projenin tamamının Oto AVM’si olarak planlandığını söyledi. Konseptin tamamıyla otomobil üzerine düşünüldüğünü sözlerine ekleyen Çebi, içerisinde hafif ticari araçlarında yer alacağını belirtti.

7 katlık projede 3 kat ticarilere ayrıldı

7 kat olarak yapılacak olan projenin 3 katının ticari araçla ayrılacağını söyleyen Çebi “BMC bir yer istedi bizden belki onlarla bir görüşme yapıyoruz. Onlara bir yer vermeyi düşünüyoruz. 8-10 araçlık bir showroom istiyorlar. Birkaç büyük firmayla görüşüyoruz ama onlar daha çok lüks segmentteki arabalar. Ağır ticari aracı pek fazla düşünmüyoruz daha çok minibüs tarzı mesela Karsan 2000 metre kare yer aldı. 12 metreye kadar olan araçlar için rampalarımız müsait. Hiçbir AVM’de bir kattan baktığınızda diğer katları göremezsiniz. Bizim projemizde en üst kata çıkın en alt kata kadar görebiliyorsunuz. En alt kattan baktığınızda en az 3 katı görebiliyorsunuz” diyerek Otoport’un her açıdan müsait bir alana sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Merkezin 5 ana girişi olduğunu belirten Çebi “bu noktalardan araçlar rahatlıkla girebiliyor. Tek bir katımız hariç diğer bütün katların kendi giriş noktaları var. Bu projeyi yapana kadar 5 tane proje değiştirdik. AVM’lerin en büyük sıkıntısı aidattır. Aidatlarımız düşük. Aidatları minimuma indirmek, için burayı kapalı bir kutu şekline yapmadık. Egzos havalandırmaları olacak, doğal havalandırmaları olacak. Proje tamamen açık yapıldı ki bunlara ihtiyaç duyulmasın. Yüzde 60’ı satıldı. 300 bin dolardan 3 milyon dolara kadar dükkanlar satıldı. Şu anda görüştüğümüz bazı büyük firmalar var. Bunlar hem servis alanlaırnı düşünüyorlar, hem de showroom alanları düşünüyorlar. Merkezimizin yüzde 20-25’ini tamamen kiralama için ayırdık” dedi.

Otopot içinde yer alacak bölümler;

160 Oto Galeri, Motor ve Bisiklet Galerileri, Deniz Araçları, Yapı Marketleri, Banka Şubeleri, Sigorta Acenteleri, Noter, Kafe ve Restoranlar, Go-kart Pisti, Kid-Stop Akülü Araç Pisti, Hobi Merkezi, Tuning Atölyesi, Servis alanları, Oto Kuaförü bölümleri yer alacak.

[Resim: dsc1055z.jpg]

asan70

TuningFest 2015 11 Ocak Pazar günü Otoport AVM 'de yapılacak..
Etkinliğe birbirinden farklı modifiye edilmiş 150 araç katılırken turbocharcer otomobil gösterilerinin büyük ilgi görmesi bekleniyor. Drift pilotu Volkan Arısoy ve Metin Özenir de gösteri yapacak..
Referans Adresler