Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Eskişehir Otogar Esnafları
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
[Resim: 32821120767011754151781.jpg]

[[Resim: 32997020767017354291781.jpg]


Eskişehir Anadolunun Merkezi.

Bir zamanların en köklü otobüs firmalarının temellerinin atıldığı şehir.Kimler yokki Rahmetli İsmail AYAZ'dan tutun bugüne kadar yüzlerce ismi var olan ismi unutulan isimsiz insanlar ve binlerce direksiyon esnafı.

Evet amacımız gayemiz,kuru kuru otobüs fotoğrafları yayınlamak,ya da ekran arkasından,olmayın oldurmak değildir.Amacımız Türkiye'nin dört bir yanında var olan dostlarımızla beraber unutlan tarihin tozlu rafları arasında,kalanları paylaşmak ve bunların tarihini yazmaktır.

Bu amacımıza destek veren Eskişehirli Dostlarımıza tekrar teşekkür ederek,Türkiye'de otobüs ve taşıamcılık sektörünün tarihini yazmaya devam edeceğimiz hatta bununla ilgili olarak somut projelerimizin hepinizce malum olduğunu belirtmek isterim.




Selahattin Büyükkıdan'ın Kaleminden.


ES Turizm ilk kurulduğu yıl Eskişehir İzmir, Eskişehir Akşehir Konya Eskişehir Emirdağ, Afyon,Eskişehir İstanbul seferlerine başlamışdır.İlk kurulduğu yıllarda büyük bir filoya sahip olduğunuda belirtmek isterim.





[Resim: 32548919492412689971781.jpg]

[Resim: 41115920973634119581781.jpg]




Selahattin Büyükkıdan'ın Kaleminden.


Havalı apolluların yeni çıktığı zaman kurulan Havalı Apollo Eskişehir İstanbul arası calışırdı 1971-1972 arası kurucuları Sabri ÖZTEZCAN Yavuz SOLAK (ZENGİN)'dır.

Araçlar havalı apollu magurustü araçların isimleri bile cok güzeldi nüptün,saturün,üranüs,ve bütün gezegenlerin isimleri yazardı bu araçlarda tabi böyle olunca eğitime de katkı sağlıyordu insanlar bunlar ne diye birbirlerine sorarak ögreniyordu bu gezegenlerin isimlerini bakarmısın o zaman bu sektörde ne insanların kafalarını nasıl çalıştıgına kimin aklına gelir böyle bir isim araçlar hepsi sıfır kilometre gelmişti eskişehir,e bir buçuk sene calıştı daha sonra ortakların ayrılmasıyla firma dağıldı o yıllarda eskişehir istanbul yolunu tek yönlü olması sebebiyle ver her yerde yolcu almak ve indirmek süretiyle eski yolda 6 saat ,te eskişehirden istanbula varıyorlar direkt hiç bir yerde durmadığı zamanda ise 3 -3,5 saat istanbulla varıyordu tabi mola yerleri köseköydü o yıllarda da 3 adet tesis vardı.
Güzel ve yerinde bir başlık olmuş.

Dikkat ederseniz nostaljik otobüsler konularında yazarken Eskişehir'den ve Eskişehir otobüsçülerinin önderliğinden defalarca bahsettim.Otobüs işletmeciliği ve girişim konularındaki atılımlarına dikkat çektim.

Çok basit bir örnek vereyim.Aşağıdaki resimlerde "Ayaz" yazısının yazı karakterine dikkat edin.Bu "uçar tip" yazı karakteri bu gün bile pek çok firma tarafından taklit edilerek kullanılmaktadır.

Zamanımızda artık 26 plakalı otobüsler çok yaygın olmasa da Eskişehir'in ve de dolayısıyla "Eskişehir Otogar Esnafları"nın sektöre katkılarını hiç bir zaman inkar edemeyiz.

Bu değerli esnaflarımıza hayırlı kazançlar ve başarılarının devamını diliyorum.

Arkadaşlar Fatih'in Aracılığı ile Selamun Aleyküm


Yüklemiş olduğum fotoğrafa bir bakarmısınız sanki bir uçak pilotu gibi şöförler.Evet bir zamanlar kaptan kıyafetleri böyle idi, o yıllarda bir başka güzeldi bir otobüs kaptanlığı bir saygınlığı, bir güzelliği vardı evet ESKİŞEHİR,de bir zamanlar Emeksiz Turizm firması vardı, cok büyük bir araç filosu böyle orjinal giyimli kaptanları,Türkiyemizde'de bu sektörde parmakla gösterilirdi yeni fikirler ve farklılık,Eskişehirli firmalardan da çıkardı ne kadar gururduysak azdır.

Evet bu kaptanlarımız bir hac yolculuğuna çıkacaklar ve bu araçlarla 6 bin kilometre yol alacak düşünün o günkü şartları ve bugün Rabbimize ne kadar dua etsek azdır,sektörde herşey son teknoloji ile yoluna devam ediyor.


Herkese Selamlar

Eskişehir Metro
Sivrihisar Birlik
Eskişehir Otogar Esnafları Başkanı



[Resim: 40502021219392663391781.jpg]



Fotoğrafdakiler.KIYMET ALKILIÇ, 2. BAŞKAPTAN HALİL ALKILIÇ, 2.BAŞ KAPTAN (MERHUM) HALİL ALKILIÇ (TOMLARIN HALİL), NURİ ALKILIÇ, BAŞKAPTAN (MERHUM) ENVER ALKILIÇ, BAŞKAPTAN ENVER ALKILIÇ, NEŞET ALKILIÇ, NURİ AÇIKGÖZ, KAPTAN HAYRİ ESKİ SİVRİHİSAR KAYMAK ŞÖFÖRÜ
[Resim: 38287421344729796741781.jpg]


Nadir GÖKSEL, Cesur RÜSTEM, Muhittin BAŞARAN ve Salih KARAKURT
Eski otogar Eskişehir Otogarı.

Nadir GÖKSEL abimiz halen terminalde katipliğe devam etmektedir bir zamanların ES TURİZM ve İNANÖZ evet ikiside güçlü birer firmalardı. Otogarlar kimilerine göre it kopuk üç kağıtçı insanların barındığı yerler diye geçer ama öyle değildi.Hani derler ya içeride çürük elmalar var ama,olsun ben kendimi bildim bileli bu sektörün içinde her kademesinden çalışarak geldim ve büyüdüm, terminaller bizlerin hayatında birer okul evet buradan mezun olanlar hayatlarına yön veriyor bazı yazılarımda geçen kişileri gördünüz evet dostluk arkadaşlık yardımlaşma paylaşmayı ben burda öğrendim.


Selahattin BÜYÜKKIDAN
Sivrihisar Birlik
Eskişehir Metro
Eskişehir Otogar Esnafları Derneği

Bu forum içerisinde pek çok yerde bahsettim.Eskişehir Türk otobüsçülüğü tarihi içerisinde çok önemli bir yere sahiptir.Pek çok konunun öncüsü,lideri ,bulucusu ,kurucusu Eskişehir'li otobüscü esnafıdır.

Bu güzide esnafların bu günkü temsilcilerinden ve de sitemizin değerli üyelerinden Selahattin Büyükkıdan ile dün tanışmak nasip oldu.Eskilerden ve de yenilerden epeyce anlatıp fikir alış-verişinde bulunduk.Kendisine misafirperverliğinden ötürü buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

Kendisinden ayrıldıktan sonra nasıl olduysa yolum eski Eskişehir Otogar'ına düştü.Bu otogar şimdiki Eskişehir Otogarı açıldıktan sonra kaderine terk edilmişti.Bu eski otogarın çoktan yıkılıp yerine bir alış-veriş merkezi ya da Eskişehir'de çokça görülen Gençlik merkezlerinden bir tane yapılmış olacağını düşünürken bu otogarı yeniden görmek bana çok hoş bir sürpriz oldu.

Benim hatırladığım kadarıyla Eskişehir'de bu otogar varken Başkent Ankara'da ve de İstanbul'da otobüsler sokak aralarından hareket ederlerdi.İşte yine Eskişehir'in öncülüklerinden bir tanesi daha.

Ve hatta Ankara'daki AŞTİ'nin yapılması da 1990 lı yıllarda büyük sükse yapan yeni Eskişehir otogarı'nın yapılmasından sonradır.O yıllarda pek çok ilde de yapılan yeni otogarlar Eskişehir Otogarı'ndan esinlenerek yapılmıştı.Bu projeye emek veren herkese helal olsun.

Eskişehir'de ilçelere hareket eden otobüslerin Sivrihisar caddesinde aşağıdaki resimdekine benzer hanlar içerisinden hareket ettiklerini hatırlarım.Bu hanlar içerisinde üstüne bagaj sarılan kamyon bozması burunlu Austin'ler hiç bir zaman vaktinde hareket etmezlerdi.Aşağıya Eskişehir gezimde denk gelen bu tip bir yapının resmini ekliyorum.O zamanlar buradan da otobüs hareket noktası olarak istifade edilip edilmediğini Selahattin üstad açıklayacaktır.

[Resim: 11698828.jpg]

Eski otogarı gördüğümde oldukça şaşırdım.Üzerinde köşede "Otogar" ibaresi bile hala duruyordu.Altındaki o yıllarda zehir gibi işleyen dükkanlar kapanmış,köşede sadece bir köfteci ve ilerisinde birkaç dükkan faaliyet gösterir haldeydi.

[Resim: 96416569.jpg]

[Resim: 53650798.jpg]

[Resim: 83980448.jpg][

[Resim: 61705320.jpg]


Otogara girişi aynen eskiden otobüslerin giriş yaptığı ve de polis kontrol noktasının bulunduğu kapıdan yaptım.Burası artık otopark olarak kullanıldığı için arada sadece yaya geçişi için boşluk bırakılan galvanizli bir saçla kapatılmıştı.

[Resim: 54390358.jpg]

Girişte sol tarafta bulunan dükkanların ön kısımları da sökülüp oto park alanına dahil edilmişti.Yine hatırladığım kadarıyla burada altta lületaşı hatıralıklar,kolonya,pişmaniye,Afyon kaymağı gibi hediyeliklerin satıldığı bir de pasaj vardı.Ama pasajın kapılarını fark edemedim.

Burada bana esas sürpriz yukarıdaki firmaların bürolarına ait yazılar oldu.İşte burada gördüğünüz gibi, Bursa Uludağ ,Yüksel ve eski logosu ile Kamil Koç büroları aynen terk edilmiş olarak duruyordu.

[Resim: 53362223.jpg]

Dikey perdeli büronun yanındaki büronun camında da -resimde belli belirsiz çıkmış ama-Erol Ayaz yazısı fark ediliyordu.En köşede de kayıp çocukların anons edildiği,duyuruların yapıldığı,kayıp eşyaların biriktirildiği Danışma bürosu görülüyor.

[Resim: 13943482.jpg]

Bu bölümün bu iri sütunlar altında böylesine atıl durduğuna bakmayın.Burada eskiden yazıhaneler vardı.Selahattin üstadın yukarıdaki mesajlarında yer alan yazıhaneler bu bölgedeydi.Şimdi yerlerinde yeller esiyor.

[Resim: 61173714.jpg]

[Resim: 79596138.jpg]

Konuyu Kemal Türkmen üstadın bu garajın faal olduğu yılları belgeleyen iki fotoğrafıyla bitiriyorum.Aşağıdaki fotoğrafta üstteki bürolar önünde çıkış yapmak üzere manevra yapan otobüsler görülüyor.

[Resim: esk2.jpg]

Bu da yine kalkış için sıra bekleyen efsanelerin bir görüntüsü.

[Resim: eski1.jpg]

Bu otogarın yok edilmeyip yine de bir şekilde değerlendirilmesi güzel olmuş.
(25/01/2012 11:35 PM)M.Ali Sade Yazılan: [ -> ] Bu forum içerisinde pek çok yerde bahsettim.Eskişehir Türk otobüsçülüğü tarihi içerisinde çok önemli bir yere sahiptir.Pek çok konunun öncüsü,lideri ,bulucusu ,kurucusu Eskişehir'li otobüscü esnafıdır.

Bu güzide esnafların bu günkü temsilcilerinden ve de sitemizin değerli üyelerinden Selahattin Büyükkıdan ile dün tanışmak nasip oldu.Eskilerden ve de yenilerden epeyce anlatıp fikir alış-verişinde bulunduk.Kendisine misafirperverliğinden ötürü buradan ayrıca teşekkür ediyorum.

Kendisinden ayrıldıktan sonra nasıl olduysa yolum eski Eskişehir Otogar'ına düştü.Bu otogar şimdiki Eskişehir Otogarı açıldıktan sonra kaderine terk edilmişti.Bu eski otogarın çoktan yıkılıp yerine bir alış-veriş merkezi ya da Eskişehir'de çokça görülen Gençlik merkezlerinden bir tane yapılmış olacağını düşünürken bu otogarı yeniden görmek bana çok hoş bir sürpriz oldu.

Benim hatırladığım kadarıyla Eskişehir'de bu otogar varken Başkent Ankara'da ve de İstanbul'da otobüsler sokak aralarından hareket ederlerdi.İşte yine Eskişehir'in öncülüklerinden bir tanesi daha.

Ve hatta Ankara'daki AŞTİ'nin yapılması da 1990 lı yıllarda büyük sükse yapan yeni Eskişehir otogarı'nın yapılmasından sonradır.O yıllarda pek çok ilde de yapılan yeni otogarlar Eskişehir Otogarı'ndan esinlenerek yapılmıştı.Bu projeye emek veren herkese helal olsun.

Eskişehir'de ilçelere hareket eden otobüslerin Sivrihisar caddesinde aşağıdaki resimdekine benzer hanlar içerisinden hareket ettiklerini hatırlarım.Bu hanlar içerisinde üstüne bagaj sarılan kamyon bozması burunlu Austin'ler hiç bir zaman vaktinde hareket etmezlerdi.Aşağıya Eskişehir gezimde denk gelen bu tip bir yapının resmini ekliyorum.O zamanlar buradan da otobüs hareket noktası olarak istifade edilip edilmediğini Selahattin üstad açıklayacaktır.

[Resim: 11698828.jpg]

Eski otogarı gördüğümde oldukça şaşırdım.Üzerinde köşede "Otogar" ibaresi bile hala duruyordu.Altındaki o yıllarda zehir gibi işleyen dükkanlar kapanmış,köşede sadece bir köfteci ve ilerisinde birkaç dükkan faaliyet gösterir haldeydi.

[Resim: 96416569.jpg]

[Resim: 53650798.jpg]

[Resim: 83980448.jpg][

[Resim: 61705320.jpg]


Otogara girişi aynen eskiden otobüslerin giriş yaptığı ve de polis kontrol noktasının bulunduğu kapıdan yaptım.Burası artık otopark olarak kullanıldığı için arada sadece yaya geçişi için boşluk bırakılan galvanizli bir saçla kapatılmıştı.

[Resim: 54390358.jpg]

Girişte sol tarafta bulunan dükkanların ön kısımları da sökülüp oto park alanına dahil edilmişti.Yine hatırladığım kadarıyla burada altta lületaşı hatıralıklar,kolonya,pişmaniye,Afyon kaymağı gibi hediyeliklerin satıldığı bir de pasaj vardı.Ama pasajın kapılarını fark edemedim.

Burada bana esas sürpriz yukarıdaki firmaların bürolarına ait yazılar oldu.İşte burada gördüğünüz gibi, Bursa Uludağ ,Yüksel ve eski logosu ile Kamil Koç büroları aynen terk edilmiş olarak duruyordu.

[Resim: 53362223.jpg]

Dikey perdeli büronun yanındaki büronun camında da -resimde belli belirsiz çıkmış ama-Erol Ayaz yazısı fark ediliyordu.En köşede de kayıp çocukların anons edildiği,duyuruların yapıldığı,kayıp eşyaların biriktirildiği Danışma bürosu görülüyor.

[Resim: 13943482.jpg]

Bu bölümün bu iri sütunlar altında böylesine atıl durduğuna bakmayın.Burada eskiden yazıhaneler vardı.Selahattin üstadın yukarıdaki mesajlarında yer alan yazıhaneler bu bölgedeydi.Şimdi yerlerinde yeller esiyor.

[Resim: 61173714.jpg]

[Resim: 79596138.jpg]

Konuyu Kemal Türkmen üstadın bu garajın faal olduğu yılları belgeleyen iki fotoğrafıyla bitiriyorum.Aşağıdaki fotoğrafta üstteki bürolar önünde çıkış yapmak üzere manevra yapan otobüsler görülüyor.

[Resim: esk2.jpg]

Bu da yine kalkış için sıra bekleyen efsanelerin bir görüntüsü.

[Resim: eski1.jpg]

Bu otogarın yok edilmeyip yine de bir şekilde değerlendirilmesi güzel olmuş.




Keyifle okuyup inceledim fotografları, paylaşımlar için teşekkür ederim...Böylesi dökümanların bizler için değerlerini ancak bu duyguya sahip olanlar anlayabilir. Saygılar.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler