Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: 1963 Bedford
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

1963 Bedford Süzer Turizm
Amasya tahmin yürütmek yersiz olur,üstadlara havale ediyorum. Big Grin


[Resim: 44618710.jpg]
[Resim: 89000959.jpg]
Bu resmi bir zamanlar nette bulmuştum.Hatta bulduğumda siteye yükleyecektim,"dur bakalım bir zamanı gelir nasılsa" diyerek bekletiyordum.(Belki de bir yerlere yükledim ama Smile Wink )

Benim gibi eski kamyonlara meraklı arkadaşlarım bu direksiyon simidini ve de gösterge tablosunu görünce hemen hatırlayacaklardır.İşte bu da bir Bedford.Ama Fatih üstadımın yolladığı resimden bir kaç yıl sonrasına ait.

Şoför mahallinde klasik İngiliz stilini hemen farkedeceksiniz.Hele ki bizde de üretilmiş olan KG EJR modeli bir Bedford'un şoför mahalline binmişseniz ve de hatırlıyorsanız bu resmin onun tıpatıp aynısı olduğunu fark edeceksiniz.

İşte kısa vites kolu,vites kolunda aşağı basınca çalışan takviye düğmesi (O302 nin tersidir),meşhur gösterge tablosu ve diğer İngiliz uygulamaları.

Direksiyon simidinin solundaki (aslında soldan direksiyonlu araçlarda sağda olması gerekir,ancak İngiliz kendi kullandığı şekilde bırakmış) kalın kol Ford D 1210 kamyonunda da gördüğümüz mandallı far anahtarı ve ucunda korna butonu.Sağdaki de en uyduruğundan sinyal kolu.

Merzifonlu Atak Kardeşler'e ait daha önce de bir MAN'ı görmüştük.Bu Bedford'da değişik.1965 model olduğu gerçek ise ki muhtemelen öyledir,bu kasa da yine bizim ustalarımız tarafından yapılmış olmalı.Çünkü Bedford otobüslerinde bu tip bir kasa ben hatırlamıyorum.

Yan görünümde jete dikkat ederseniz O321 benzeri bir stili var.Arkada da cam hizasında Magirus'lardan aşina olduğumuz bir nefeslik yer almış.Halbuki bu otobüsümüz önden motorlu olduğuna göre bu ayrıntı gereksiz ve fazladan bir aksesuar olmuş.

Zaten yukarıda anlattığım alttaki resim ayrıntılarını da bu otobüsün bir kamyon bozması olması sebebiyle anlattım.Otobüsümüzün içi görünmüyor ama muhtemelen bu resimle aynıdır.

Daha önceki mesajlarımda Fiat gibi burunsuz kamyonların otobüse çevrilmesinin daha rahat olduğunu belirtmiştim.Forum içerisinde de burunsuz kamyondan bozmalara bakarsanız Fiat,Thames gibi markalara sıkça rastlarsınız.Ama Bedford nedense azdır.Bu da Bedford'lara bir örnek teşkil edecektir.

Bu kıymetli resim için Adil Sezgin üstada ayrıca teşekkürler...


[Resim: 1965bedford.jpg]
Buna uygun burayi buldum Silinebilir

1970-1974 LEYLAND Leopar


[attachment=5174]
BEDFORD

[attachment=5260]
Referans Adresler