Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: İrizar PB Türkiye
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
[Resim: d4c5615140417-i6-007-jpg.jpg]
[Resim: 27fc3pb106267-020-jpg.jpg]


Ünlü İspanyol Kasa Üreticisi İrizar.

1998'li Yıllarda Century modelleri ile ülkemizde has batmanlılar turizm'e yapmış olduğu teslimatlar ve ardından deneme amaçlı araçlarıyla firmalarla ve bireysel esnafla,scania markasının vermiş olduğu güven ile çift katlı,yarım katlı (jumbo) ithal otobüs piyasasını doğuş grubunun aracılığı ile devam ettirmek için çeşitli atılımlar gerçekleştrimişdi.

İrizar'ın son bir kaç aydır,Türkiye otobüsçülük sektöründe bazı adımlar içinde olduğunu duymak kesin olamasada bizleri şaşırtabilir.


İrizar üretmiş olduğu araçlarda; Scania K420 aksamlı motorlara müşteri isteği ile Mercedes Benz Man Volvo Motorları kullanmaktadır.Wink

Değerlendirmeler ve Yorum Sizlerin.
Piyasada Man Fortuna,Neoplan Tourliner,Mercedes-Benz Travego ve Temsa Safir gibi ülkemizde üretilen otobüsler olduğu sürece piyasada başarılı olacaklarını düşünmüyorum.Ayrıca aracı öncelikle bir firmanın filosuna alması için referans yok önünde.Bakınız Viseon'a,Ulusoy'un alımları durmuş durumda.Firmalar tarafından iyi araştırılması gerekiyor araçların.İrizar'ın (Scania Hariç) ülkemizde mümmessilliği yok yapmak isteyenlerde profesyonel bir hizmet sunamayacağını düşünüyorum.Ama bekleyip göreceğiz herşey olabilir Smile
Man için bir şey diyemem,yılların tecrübesiyle ve neoplan grubuyla pazarda zaman zaman inişli çıkışlıda olsa yerini her zaman korumaktadır.

Temsa için ise şu anda fiyat bazında düşünüldüğünde evet haklı oalbilirsin,ancak bundan 5 yıl sonrasında ne olacağını düşünebilmek,biraz erken.

İrizar'lara gelirsek bu konuda son gelişmeler devam ediyor,ancak bu arabaları alabilecek olanların,teknik ekibi iyi olmalı,ayrıca araçlara bakım yapabilecek kademeleri diğer ifadeyle bakım merkezleri olmalıdır.
İrizar çok eski bir tasarım. Dolayısıyla, rakibi olabilecek Setra ve Neoplan'a göre hayli geride bence. Filosunda farklı otobüsleri bulundurmayı şiar edinmiş Ulusoy için Viseon'dan çok daha prestijli bir seçim olurdu, orası ayrı. Ama, kasa yenilenmediği müddetçe o şansı pek bulunmuyor buradan bakıldığında. Eğer Irizar olarak, Scania markasından bağımsız getirebilme ihtimali varsa, Ulusoy bu aracın (kim bilir hangi tarihte) yenilenen kasasını filoya kattığında ses getirecektir.

Gerçi soru Ulusoy bu aracı getirsin mi değildi, ama sanırım Viseon dan daha çok yakıştırdığım için böyle oldu. Affola... Smile
[Resim: ulusoyirizar.jpg]


Ulusoy Tarafından Siparişler Son Kesinleşmiş Şeklini Almıştır.


Arabalara 15 Metrelik Volvo B12B 12 litrelik AdBlue'lu 420 beygirlik motorlarla tasarlanmış yürüyen aksama sahip.Bu siparişin kararı yıllarca volvo'nun Türkiye'de en büyük paydaşı olmasıyla,servis ve teknik yeterliliğin dışarıya bağımlı kalmadan kendi bünyesinde bakım maliyetleri rahatlıkla çözümlenebileceği için verilmiş.


[Resim: i60008a.jpg]

[Resim: i60005a.jpg]

[Resim: jaz214776a.jpg]
(07/08/2012 11:45 PM)Fatih Kocaoglu Yazılan: [ -> ]Ulusoy Tarafından Siparişler Son Kesinleşmiş Şeklini Almıştır.


Arabalara 15 Metrelik Volvo B12B 12 litrelik AdBlue'lu 420 beygirlik motorlarla tasarlanmış yürüyen aksama sahip.Bu siparişin kararı yıllarca volvo'nun Türkiye'de en büyük paydaşı olmasıyla,servis ve teknik yeterliliğin dışarıya bağımlı kalmadan kendi bünyesinde bakım maliyetleri rahatlıkla çözümlenebileceği için verilmiş.

Madem öyle sağı solu orantılı en azından tasarım oyunlarının olmadığı elit görünen ve safkan bir araç olan Volvo 9900 veya 9700 alsınlar herkes rahat etsin. Sanmıyorum ki iç mekan ve yol konforu bahsi geçen üreticiden çok farklı olsun.

[Resim: volvo9970.jpg]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Referans Adresler