Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Obradors
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
Man şasi ve motorlu olması o yıllardaki K113 şasi ve motorunun popülerliği ve Türkiye genelinde kullanıldığından aslında mantıklı değil gibi görünüyor. Bende bu araçları Scania alt yapılı olarak hatırlıyorum.

Star Turizm'de bir müddet çalışan araçlar ise daha sonra Metro Turizm'de hizmet vermeye başlamıştı. Metro Turizm'de gerek K113 Vip gerek bu Obradors araçlarla ve otobüs içi hizmetin kalitesiyle ilginç ama o yılların tercih edilen firmalarındandı.
Mustafa Bey haklısınız. Zampara Seyfettin Big Grin filminde Seyfettin Metroya ait Obradorsla tatile çıkıyor. Ancak bu Obradorsun çift katlı modeli. Filmde bazı sahnelerde şoför mahalli gözüküyor ve Mustafa beyin dediği gibi direksiyon Scania direksiyonu. Ancak bende İzmirde 93 yılında tek katlısını MAN olarak gördüğümü hatırlıyorum. Çok farklı ve ilk kez gördüğüm bir araç olduğu içinde uzun bir süre incelemiştim. Benim düşüncem çift katlılar SCANİA tek katlılar MAN aksamlıydı. Ayrıca yukardaki mesajımdada belirtmiştim. MAN S2000ler Obradors tasarımıdır. Yani MAN ve Obradorsun işbirliğide vardır ve MAN aksamlı olmasıda mantıksız değildir. Aşağıdaki alıntı resimde ise MAN aksamlı bir Obradorsu görebilirsiniz. Obradors o dönem MAN-Scania hatta Mercedes 0303 şaşisi üstüne bile üretim yapmış.


Araç Scaniaya özgü CAG vites sistemine sahip. Filmde sürücü anahtarı sürüş konumuna çeviriyor ve hareket ediyor.

[attachment=6226]

[attachment=6227]

(Foto home.arcor.de adresinden alıntıdır bu adreste 0303 şasili Obradorsuda görebilirsiniz)
Alıntı:Star Turizm'de bir müddet çalışan araçlar ise daha sonra Metro Turizm'de hizmet vermeye başlamıştı. Metro Turizm'de gerek K113 Vip gerek bu Obradors araçlarla ve otobüs içi hizmetin kalitesiyle ilginç ama o yılların tercih edilen firmalarındandı.

Bu arabalar şu anda İstanbul'da hurdacılarda yatıyor.
Bu arabalrı hatırlayanınız varsa,bayan şöför kullanıyordu.Metro turizm'in temelinde ise malumunuz bu firma ve bu arabalar vardır.
Ülkemize ithal edilen Scania motorlu
Obradors ST 400,S 375 C kasaların tanıtım kılavuzu.

Türkiye pazarına Star Turizm'le giren İspanyollar,yıllar sonra ise Alman-Türk üreticisi ile de efsane oldu.


[attachment=5235]
[attachment=5236]
Alıntı:Türkiye pazarına Star Turizm'le giren İspanyollar,yıllar sonra ise Alman-Türk üreticisi ile de efsane oldu.


İspanya'dan yurt dışında üretim için teknoloji transferi projeleri arasında,Obradors yeniden Man Türkiye A.Ş ile anlaşıyor ve Obradors fabrikasının,tasarım kısımı Man S 2000'nin Türkiye üretiminde önemli rol oynayarak efsane otobüsü yollara hazırlamıştır.


[attachment=5238]
Alıntı:Ülkemize ithal edilen Scania motorlu
Obradors ST 400,S 375 C kasaların tanıtım kılavuzu.

Türkiye pazarına Star Turizm'le giren İspanyollar,yıllar sonra ise Alman-Türk üreticisi ile de efsane oldu.



Fatih ve Fırat Beyler ; Obradors ST 400 MAN motorlu değilmi benmi yanlış hatırladım.
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler