Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes-Benz Yeni A Serisi
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Merhabalar

Mercedes-Benz Yeni A Serisi'nin Türkiye lansmanını Refresh The Venue Maslak'ta muhteşem bir geceyle tanıttı.

[Resim: dsc1825l.jpg]

Mercedes-Benz markasının yeni dinamizminin açık bir ifadesi olan yeni A-Serisi, en ince detayına kadar tamamen yenilendi. Tasarımı ve dinamik ruhu A-Serisi’nin, daha ilk bakışta göze çarpan en belirgin özelliklerini oluşturuyor. A-Serisi’nin heyecan uyandıran sportif dış tasarımı ve yüksek kaliteyi yansıtan iç tasarımı ile kendine özgü karakteri, Mercedes-Benz’in yeni tasarım stratejisini yansıtıyor. Yeni A-Serisi, çok sayıda farklı seçenekle kişiselleştirilebilen temel teknik özelliklerin yanı sıra, müşterinin kişisel zevklerine hitap edecek 3 farklı tasarım konsepti ile sunuyor; "Urban", "Style" ve "AMG Sport".

[Resim: dsc1883o.jpg]

Mercedes tasarımcıları, yeni A-Serisi ile dikkat çekici spor çizgilere sahip, heyecan uyandıran bir dış tasarım sunuyor. Keskin hatlar ve gerilim yansıtan yüzeyler yeni A-Serisi’nin dış tasarımının karakterini belirliyor.

[Resim: dsc1819o.jpg]


[Resim: dsc1865w.jpg]

Uzun, sportif ön kısmın tipik özellikleri arasında dikkat çeken ilk nokta, ortasında Mercedes yıldızı bulunan ve yıldızın her iki tarafında çift çıta yer alan karakteristik radyatör ızgarası oluyor. Aracın farlarının dış tasarımı ile içlerindeki aydınlatma elemanlarının işlevlerine göre yerleştirilmeleri de tasarım konseptinin önemli bir parçasını oluşturuyor.
Farlarda kullanılan LED’ler gün ışığında araçta karakteristik “parlama etkisi” oluşturuyor. Araca enerjik bir görünüm kazandıran ve böylece Mercedes’in yeni, genç yüzünü tanımlayan bu farlar, dinamik tasarımın ve mükemmel aerodinamiğin kusursuz etkileşimini ortaya koyuyor.

Aracın arka tarafında ise aks üzerinde güçlü çizgilerle vurgulanan “omuz kasları”, yeni A-Serisinin coupé benzeri karakterini ortaya çıkarıyor.

[Resim: dsc1816q.jpg]


Yeni A-Serisi’nin iç tasarımında, dış tasarımdaki spor görünüş tamamlanıyor. Yüksek kalite olgusu ve aracın sportif karakteri iç tasarımda da devam ediyor ve koltuklara yansıyor. Ön panelde beş adet yuvarlak hava kanalı ve iki büyük yuvarlak gösterge yer alıyor. Malzeme çeşitliliği, renk kombinasyonları ve birçok desen alternatifleri sunan döşeme çeşitleri, aracı kullanıcı zevkine göre kişiselleştirebilmek için çok sayıda seçenek sunuyor. Yeni A-Serisi, araçta akıllı telefonun işletim ve görüntüleme sistemine tamamen entegre olmasını sağlıyor. Sunduğu özel uygulama sayesinde, iPhone®’un (zamanla diğer akıllı telefonların) araç içerisinde bütün fonksiyonlarıyla kullanılması mümkün.


[Resim: dsc1847z.jpg]

[Resim: dsc1877g.jpg]


Her performans gereksinimine uygun olarak hem benzinli hem de dizel motor seçenekleri ile geniş bir yelpaze sunan yeni A-Serisi, enerji verimliliği açısından da en ileri teknolojiyi yansıtıyor. Yeni A-Serisindaki tüm motorlar, dört silindirli olup, standart olarak ECO start/stop özelliğine sahip. Bu motorlar altı vitesli manuel şanzıman ile veya opsiyonel olarak 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ile sunuluyor.
Yeni nesil benzinli motorları, A 180’de 1.6 litre hacimden 90 kW (122 hp), A 200’de yine 1.6 litre hacimden 115 kW (156 hp), A 250’de ise 2.0 litre hacimden 155 kW (211 hp) güç sunuyor. Yeni A-Serisi’ndeki dizel motor seçenekleri de etkileyici bir performans ve çevre uyumu sergiliyor. A 180 CDI manuel şanzımanlı versiyonunda 1.5 litre hacimden 80 kW (109 hp) güç ve maksimum 260 Nm tork sağlarken otomatik şanzımanlı versiyonunda aynı gücü 1.8 litre hacimden, 250 Nm maksimum tork değer ile sunuyor. A 200 CDI ise 1.8 litre hacimden maksimum 100 kW (136 hp) güç ve 300 Nm’ye kadar çıkan maksimum tork sağlıyor.


[Resim: yenimercedesbenzaserisi.jpg]


Güvenlik önlemleri tamamen güncellenen yeni A-Serisi, kendi sınıfında, arkadan çarpma riskini azaltan fren destekli ve radar temelli çarpışma uyarı sistemine standart olarak sahip olan tek otomobil. “Çarpışmayı önleme yardımcısı” adı verilen bu sistem, dikkati dağılmış olabilecek sürücüyü tanımlanmış engellere karşı uyarmak için görsel ve işitsel uyarılar veriyor ve gerekli freni yapabilmek için “acil fren desteği”ni hazırlıyor. Bu, sü-rücü güçlü bir şekilde fren pedalına bastığı an başlıyor.
Bir kazanın “geliyorum” dediği an ile darbe anı arasında geçen saniyelik sürede yolcuları en iyi şekilde korumak için gerekli önlemleri alan PRE-SAFE yolcu koruma sistemi bu segmentte ilk kez yeni A-Serisi’nde sunuluyor. 2002 yılında S-Serisi ile tanıtılan bu sistem, kompakt sınıfında ilk defa kullanılıyor. A-Serisi’nde sunulan diğer dikkat çeken güvenlik önlemleri,

• Sürücünün yorgunluğunu tespit ederek uyaran - Konsantrasyon kaybı yardımcısı (Attention Assist)
• 7G-DCT ile standart olarak sunulan araç dururken freni sürdürme işlevi (Brake Hold Function)
• Yokuş kalkış desteği (Hill Hold Function)
• Takip edilen araç ile aradaki mesafeyi sürekli koruyan, hatta trafik sıkıştığında otomatik olarak aracın dur/kalk yapmasını sağlayan – Distronic Plus
• Uzun hüzmeli farları, trafik durumuna göre diğer araç sürücülerinin gözünü al-mayacak şekilde otomatik ayarlayan – Otomatik uzun far yardımcısı (Adaptive Highbeam Assist)
• Dış aynalardaki kör noktaları tarayan ve uyaran - Kör nokta yardımcısı (Blind Spot Assist)
• Hız sınırı yardımcısı (Speed Limit Assist)
• Aracın kendi kendine park etmesini sağlayan - Aktif park yardımcısı
• Sesle kumanda sistemi LINGUATRONIC
• Geri görüş kamerasıdır.


Saygılar ve sevgiler

Magazin Ulaşım Forum Sitesi adına

Onur YURDANUR

asan70

Mercedes Benz en yeni otomobili olan A Serisi'nin Türkiye Lansman'ını dün Maslak'ta gerçekleştirdi. A Serisi'nin Lansmanı Mercedes-Benz Türk Direktörler Kurulu Başkanı Wolf-Dieter Kurz 'un açılış konuşmasıyla başladı.
Atak bir otomobil olduğu vurgulanan A Serisi önce basın mensuplarına sonrasında ise Mercedes Benz çalışanları ve genç iş dünyasının temsilcilerine tanıtıldıktan sonra program Mor ve Ötesi Grubunun konseriyle tamamlandı.

asan70

Yeni A Serisi
Mercedes araçlarının içinde en küçük hacimdeki motora sahip otomobil.
Bmw 1, A3, Golf gibi rakiplerine,fiyat ve sportif agrasif görünümüyle tercihlerde korku salacak bir otomobile benziyor.

[attachment=1503]
[attachment=1502]
Eski A 160 modeli Mercedes otomobillere göre oldukça farklı ve güzel bir otomobil olmuş.

Son yıllarda aslında piyasada iki adet lüks otomobil markası kaldı.Bunlardan birisi Mercedes-Benz diğeri de BMW'dir.Bu iki arabanın dışında daha lüks olanlar da var diyebilirsiniz.Ama bu ikisinin yanında onları teferruat olarak değerlendirebiliriz.

BMW dış tasarım olarak ne kadar kusursuz ve gösterişli hatlara sahipse ve bu hatlarını çok eskilere dayandırarak kendi karakteristik özelliklerini de yansıtabiliyorsa aynı özellikleri Mercedes-Benz otomobillerinde de görüyoruz.Ama bir farkla. Mercedes'in iç dizaynı da çok çok özeldir.

İşte Onur'un yukarıya eklediği şoför mahalli görünümünde bu kusursuz ayrıntıları görebiliyoruz.Aslında burada da eskilerden aşina olduğumuz çok küçücük ayrıntılar var.Devir saati ve kilometre saati ibrelerinin kuyrukları gibi,sol altta görülen çevirmeli far anahtarı gibi,havalandırma nozüllerinin dört kollu dizaynı gibi ayrıntılar çok eskilere dayanıyor.Ama bir o kadar da göze hoş gelen ,bakıverince insana keyif veren şeyler bunlar.

Sadece bir şey aklıma takıldı.Motor üzeri kapaklarla kapatıldığı için fikir yürütemedim.Bu araba önden çekişli mi,yoksa Mercedes-Benz'in yıllarca savunduğu ve uyguladığı sistem olan arkadan itişli mi?Şayet arkadan itişli ise çok çok güzel bir otomobil.

Fiyat olarak da uygun olduğu taktirde piyasadaki bazı hakimiyetleri sallayacaktır.
Yeni A Serisi.

Türkiye ve dünyada özellikle ''alman arabası'' olarak bilindik olan markaların orta sınıfdaki araçlarını zorlayacak bir otomobille Mercedes Benz noktayı koymuş durumda.

Rakipleri olan Audi A3 ve Bmw 1 serisinde karşı sportiflik ön planda tutuluyorken,Mercedes Benz'de ise klasik çizgilerin dışında,a serisinden s serisine kadar tüm ara ve ana modellerde sportif çizgileri ancak amg ve ya brabus modifikasyonlarında görebiliyorduk.Ancak yeni A serisinde,bu tutum daha karmaşık bir hal almış durumda,aracın kasa üzerindeki sağ ve sol ön davlunbazdan başlayan bombeler çizgiler ve eğimler adeta bu tasarımalrın sonu olmadığının göstergesi.

M.Ali Sade'nin yazmış olduğu gibi aynı kanı ya bende vardım.Bazı görüşler ön panelin karmaşık olduğunu belirtsede, aracın içerisini incelediğimde,eski küçük binek otomobil olan W168 Kasa olan 190 serisinden esinlenmiş,durumda havalandırma kapakları ve gösterge saatleriyle birlikte ön panel oldukça şık duruyor.Fiyatlar ise 66,000 Tl civarı rakamlardan başlıyor,bugün 100.000 Tl civarı bir birikimle A3 gibi sürekli yüz değişikliği yaşayan bir araca sahip olunurken,Mercedes Benz'in orta akesesuarlı bir paket'de A serisine 60 ya da 70.000 Tl gibi rakamlar ödenerek sahip olunması sanırım daha mantıklı bu da benim fikrime göre ''alman arabası'' algısını beklentileri karşılayan ''yıldız'' algısıyla daha da pekiştirebilir.

asan70

Mercedes Benz; A 180, A 200, A 250 Sport...
Mercedes'in en küçük hacimli motora sahip otomobili A Klass...
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler