Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Ekojigi
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2

asan70

Yerli ve özellikle elektrikli otomobil projeleri ortaya çıkıyor. Genel alnlamda iş yapacak araçlara benziyorlar. Önemli olan desteklenmesi ve tanıtım..
Cebit ve İnovasyon Haftası'nda yeni bir araca rastladım; Ekojigi..
Bu arada,İtiraf ediyorum, bu tip bilinmeyen veya az bilinen araçları intenrnet alemine taşımaktan büyük keyif alıyorum!!!
http://www.otometre.com/2012/12/ekojigi-...rikli.html
Ekojigi, genel olarak proje geliştiren bir firmanın ürünü. Farklı modllerde var. Bu araç elektrikli ve 4x2 düzeninde..

asan70

EKOJiGi , SemsisDizayn tarafından ortaya çıkarılmış bir araç.

asan70

Cebit Fuarı nın elektrikli otomobili diyebiliriz; Ekojigi'ye..
Fred Çakmaktaşın aracına benziyor. Big Grin Sahiden bu araçların üretim amacı,hedef kitlesi yada ne işe yaradığı ile ilgili bilgilerinizi bekliyorum Yılmaz abi.
Bataryaları dizdim, üzerine karbonfiber kasayı vidalayıverdim. 4 adet pazar arabası tekeri buldum. Olay bitti. Üretilen elektrikli araçlar bundan ibaret. Yurtdışında 10 sene önce üniversite öğrencilerinin çoktaaaan ürettiği şeyleri aşmak lazım artık.

Kimse kızmasın. Elektrikli-yerli araç mevzuu iyice ucuz fiyata etkili reklam stratejisine döndü.

Bu araç ne getiriyor mesela? Yurtdışındaki denemelere göre enerjiyi daha mı verimli kullanıyor? Menzili mi yüksek? Aynı gücü üreten bataryalar daha mı az yer kaplıyor, daha mı hafif?

Teknoloji geliştirme konusunda samimiyetle işe koyulanlar illa ki desteklenirler.

asan70

(11/12/2012 02:05 AM)Yusuf Bulut Yazılan: [ -> ]Fred Çakmaktaşın aracına benziyor. Big Grin Sahiden bu araçların üretim amacı,hedef kitlesi yada ne işe yaradığı ile ilgili bilgilerinizi bekliyorum Yılmaz abi.

Tasarımının iyi olup olmadığı tartışılır bu aracın, şehiriçi ve kısa mesafede küçük yükleri tasarlamak amacıyla üretilmiş ..
Bu alanda bir boşluk' olup yer kazanmak ve yine tartışılan yerli otomoıbil projelerinden pay kapmakta olabilir.Diğer taraftan tasarımı iyi olmasada çevreci ve maliyeti az bir araç gibi görünüyor. Şarj ve servis ise tartışılabilir diğer bir konu, Yusuf'um...
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler