Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: TCV City Bus
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Merhabalar

Fotoğraflarda görülen otobüs TCV marka.Görüldüğü gibi herhangi bir logo,model aracın üstünde yok.Fuardan aldığımız bilgiler doğrultusunda birkaç şey ekleyeyim araçla ilgili.Modeli CENTRAVEL.Fotoğrafta görülen araç 10.7 metre.Araçta ilginçtir Fiat motoru var.Allison marka 6 ileri otomatik şanzıman kullanılıyor.Kocaeli'nde üretiliyor.


[Resim: dsc0208vz.jpg]

[Resim: dsc0211kw.jpg]

[Resim: dsc0213uz.jpg]

[Resim: dsc0214nv.jpg]

[Resim: dsc0216fz.jpg]
Alıntı:Merhaba


[Resim: dsc1037o.jpg]



Geçtiğimiz günlerde yerli karoser üreticisinin İstanbul'a son teslimatını gerçekleştirdiği Otobüs A.Ş bünyesindeki bir Tcv'ye bindim,araçda bazı değişiklikler yapılmış göğüs sade ve alımlı olmuş.Ancak direksiyon için bir hgayret gerekiyor.

[Resim: tizk.jpg]
Evet,Fatih üstadımın söylediklerine katılmamak elde değil.

Otobüs dış görünüm olarak güzel.Her ne kadar Kemal Türkmen üstadın el feneri benzetmesi yaptığı farlara sahip olsa da estetiği hoş.

Belki boyandığı metalik boyanın da buna etkisi var şüphesiz.Onur'un resimlerinde Alcoa jantlar da göze çarpıyor.

Ama iç dizaynı gerçekten biraz baştan savma gibi.Arkadaki koltuklara çıkabilmek yaşlılar için zor gibi görünüyor.Çıkabilen de mutlaka bir taraflara çarpar.

Koltuğun hemen altında yer alan basamak benzeri yer de basıp düşmek için ideal.

Otobüsün kaptan köşkü sınıfta kalmış.Halbuki dış görünüme bakınca burada çok daha fonksiyonel,gösterişli ve düzgün bir görünüm bekleniyor.

Göğüs ana yapısıyla Mercedes-Benz Conecto'da kullanılan göğüse benzese de kalite zayıf.Göstergeler ucuz kaçmış.Orada emanet duruyorlar.Aşağıya Conecto'ya ait aynı bölümü de yüklüyorum.

[Resim: conecd.jpg]

Gösterge tablosunda herşey bir yerlerden.MAN'a ait de pek çok şey var,Mercedes'e de.

Direksiyon milinin altına takılan vites körüğüne benzer körük lavabo pompası gibi durmuş.

Gerçekten bu güzel dış tasarıma yakışmayan bir iç yapı gözlemleniyor.

Belki de ilk üretim oluşundan ve süre sıkıntısından dolayı aceleyle toparlanmasından kaynaklanmış olabilir.

serkan.karyagdi

Direksiyon O 403,torpido düğmeler Citaro.

Sol arka kısımda çok dar monte edilmiş koltuklarını gördüm bazı yönlerinde eksiklik var.Özellikle de şöför mahali konusunda temsayla aynı ğarabetteler.Kendilerine bir dostum bu torpido olmamış denildiğinde hayır onlar orjinal bizzat kendi tasarımımız demesi ise oldukça komik bir durum.

Araba Gebzede değil Ankara Man fabrikasında kiralanan bantlarda üretildi.Motor ise italyan FİAT motoru.Bu arabayı yapmışlar iyi güzelde satış sonrası hizmetler ne olacak,birde ne olduğu meçhul italyan fiat motoru olmasıda ayrı bir endişe.


Bakın Bir Arkadaş Benim Eleştirilerime Ne Cevap Vermiş Fuar da Söylediklerinin Aynısı...




Alıntı:2) Sürücü bölgesindeki parça Mercedes'e ait değil, kopya veya taklit de değil. Direksiyon ve konsol eski Siemens, şimdi Continental VDO şirketinin bir ürünüdür. Mercedes'te, Temsa'da, TCV'de bu ürünü Continental firmasından satın alıp kullanır. Yurt dışına satış yapacağınız zaman, müşteri ısrarla bu ürünü isteyebilir, genellikle de ister. Bu sebeple aracın DWP (bu ürünün adı DWP'dir, Driver's Working Place) uyumlu olması önemlidir. DWP'nin size özelleştirmesi içindeki yazılım ile yapılır, ve bu her firma tarafından farklı şekillerde kullanılabilir. TCV'nin tamamen özgün tasarımlı, kendisine ait bir sürücü bölgesi de var, fakat bu fuardaki araçların üzerinde bu gösterilmedi.
3) Aracın dendiği gibi motor, şanzımanı yabancı fakat bu kategoride motor üreten yerli üretici olmadığı düşünüldüğünde aracın daha fazla yerli olması da mümkün değil.


Ben pes diyorum Türk Mühendislerinin bu şöför mahali konusun da fuarda ve burada da aklımızla dalga geçmesine vallahi pes diyorum :o. Fuarda bu aracı tanıtan mühendislere Fatih Kocaoğlu ve ben bu arabanın şöför mahali neden böyle denildiğin de, alıntı yaptığım 2.cevapla karşılaştım Sad.

Arkadaşlar otobüs üretiyorsunuz,biraz etrafı araştırın vdo ve siemens ile alakası yok kalıp Mercedes'in kalıplarıdır.Neden ısrarla buna bizleri ikna etmeye çalışıyorsunuz ?.Yıllar önce citaronun google görsellerine bir bakın Allah için...


Ben daha yazmayacağım O 403'ün direksiyonu ve citaronun torpidosu bana bu otobüs konusunda tüm bildiklerimi unutturdu.
-1 Sitemize Yakıştıramadım ya da Konuyu Saptırıyor Big Grin.


Esnaflar arasında, bazı belediye yetkileriyle fuarda yaptığımız sohbetlerde bazı cevap beklenen sorular var, fiat ve ya İveco servis garanti koşulları gibi.

Birde dikkatimi çekti 1.000.000 km test yaptığı söyleniliyor O_o bu da ilginç nasıl bir test yapılmış bu kilometre nerede yapılmış merak konusu,ayrıca regülasyonlara uygunluk durumu nedir ?
Aracım yerli diyeceksin, Centroliner'dan devşirme Centravel deyivereceksin, sonra yine aracım yerli diyeceksin, TTA diyeceğine TCV yi layık göreceksin tabela ismine. İnterestinkk.

Dış tasarım güzel hoş, ama isminden etkilendiği otobüsün tasarımından da bir hayli etkilenmiş.

Piyasaya yeni oyuncuların girmesi elbette kullanıcıyı sevindirir, bazı gerçekleri görmek ve göstermek kaydıyla. Kimsenin morali bozulmasın. Yola sağlam ve emin adımlarla, değer katarak girebilmek önemli.
Sayfalar: 1 2 3 4 5
Referans Adresler