Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan 52 (O 352)
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Alıntı:Türkiye Şeker fabrikalarında ve Ankara Şap Enstitüsünde hala çalışanlar var.
Bu hatirlatma iyi oldu, şimdi anımsadım geçen yıl Şap Enstitüsüne aşı alımı için gittiğimde görmüştüm bahçede, oldukçada bakımlıydı, bir daha yolum düşerse kaçırmam, Susurluk Şeker FAbrikasında da vardı bir zamanlar ama uzuun zamandır göremiyorum, sanırım hurda olarak satıldı yada fabrikanın içinde bir yerlerde saklanıyor..
Benim Arşivimden Otomarsan O 352 (soldaki)

Herkese Selamlar


[attachment=3627]
Cadillac arkadaşımız güzel bir otobüs yakalamış.Aslına bakarsanız yaşları benim gibi 50 lerde dolaşanlar için bunlar eski dostlar gibidir.Gerçekten görünce insan eski bir arkadaşını görmüş gibi olur.

Resimdeki otobüs de öyle.Pek çok şeyi bakıverince tanıdık geliyor.İşte sekiz bijon tekerlekleri,O321 lerden bu güne gelebilmiş az delikli jantları gibi ayrıntılarının yanında herşeyi insana bir şeyler çağrıştırıyor.

Bazı yönler de aksıyor.Mesela iç görünümde takviyeli vites kolunun 352 de olmaması lazım.Kumanda düğmeleri göğüste dümdüz durmalı.Gösterge tablosunda ana şalter de görülmeli. Fren ve debriyaj pedal lastikleri böyle olmamalı,kalorifer düğmeleri de bu şekilde olmamalı.

Tabii ki orijinaline sadık kalmak adına herşey de üretildiği yıldaki gibi kalamaz ve de olamaz.Ama biz burada kötü niyetle değil aksayan yönleri göstermek adına aksaklıkları söylüyoruz.

Ayrıca bu otobüs şayet trafik kayıtlarında 1969 model olarak geçiyorsa zaten Otomarsan üretimi olamaz.Bu otobüsün Otomarsan üretimi modelinin üretim kodu "10 RÜH" olarak geçer.10 RÜH de Otomarsan tarafından en erken 1971 yılında muhtemelen özel istek üzeri iki adet yapıldı.1972 yılında da bu modelin üretimi sadece iki adettir.Daha sonraki yıllarda üretimi artarak 1985 yılına kadar üretildi.

Bundan 10-15 yıl öncesine kadar bu otobüs benzeri O321 den 352 ye çevrilme,Mercedes kamyondan O302 ye kasa yapmak üzere döndürülme,ve hatta Magirus'tan O302 ye çevrilme bir dünya otobüs piyasada gezerdi.Bunların pek çoğunun da yapma kasa olduğu ilk bakışta belli olurdu.Bir tek Mercedes kamyondan arkadan motorlu olarak tadil edilmek suretiyle yapılan otobüsler orijinalinden çok da ayırd edilemezdi.Bu tip otobüsler de azdı.Ancak 90 lardaki çift katlı furyasından sonra gerçekten çok temiz ve bilimsel çalışmaya başlayan Bursa karoser sanayiimiz öyle otobüsler üretti ki orijinalinden ayırabilmek çok da mümkün değildi.Bu otobüs için de aynı şeyleri söyleyebiliriz.Resimden görüldüğü kadarıyla gayet güzel ve hatasız bir kasa.

Teşekkürler Cadillac Gage.Herkese selamlar...
Alıntı:Bu otobüsün Otomarsan üretimi modelinin üretim kodu "10 RÜH" olarak geçer.
Nacizane kafama bir şey takıldıda. Dediğiniz gibi bencede O352 lerin koltuk kapasitesi itibariyle 10 koduyla başlaması ve 10 RÜH modeli olması lazıml. Ancak resimdeki araçta 10 RÜH ancak normal uzunlukta. Bu nereden kaynaklanıyor acaba.
Y.Aydın arkadaşım,

Aynı broşürlerden bende de vardı.Onlarda basım hatası var.Hatta 10 RÜH kaptan köşkü yerine de 12 RÜH basılmış.Biraz bir karışıklığı var.Yoksa 10 RÜH 39 kişilik koltuk yapısına sahiptir.Dolayısıyla bu resimdeki uzunlukta olmaması gerekir.
Üstadlar Şüpheliyim.
Bu araba acaba ? Otomarsan 52'mi banamı öyle geliyor ?.



[Resim: otomarsan1jv5.jpg]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Referans Adresler