Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Etox'un Yeni Otomobilleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2

asan70

Etox önceki yıllarda Zafer adlı yerli bir spor otomobil ile ortaya çıkmıştı.
Sonra sedan modeli ortaya çıktı.Şimdi ise elektrikli E-V ve Angora modelleri üretime hazır hale geldi.

[attachment=2203]
http://www.otometre.com/2012/12/etox-sed...lleri.html
[attachment=2204]
http://www.otometre.com/2013/07/yeni-e-v...yerli.html
[attachment=2205]
İki otomobilde de tanıdık izler var. ancak üretime geçildiğinde çok şey değişebilir..

asan70

Sence sonuç ne olacak ?

Bu yerli otomobil meselesi herkesçe alay oldu.
Tekerlekli araçlarda eninde sonunda,istesek de istemesek de elektrikliye dönüş kaçınılmaz olacak. Belki ağır vasıtalar dizel motoru biraz daha sürdürebilir ama özellikle otomobillerde elektrikliye geçiş yakın görünüyor.

Elektrikliye geçişi bence büyük firmalar engelliyor.Benzin ve dizel motoru üzerine bir sürü yatırımlar yapılıp dünya paralar harcanmışken bunları çöpe atıp da elektrikliye geçtik diyemezler.Dolayısıyla bir müddet daha onların kaprisini çekmek zorundayız.

Ama bizim gibi otomobil işine yeni girenler için öyle bir sorun yok.Biz ne benzinli ve de ne de dizel motor üretimi için zaten bir yatırım yapmamışız.Dolayısıyla geç başlamanın avantajı ile elektrikliden başlarsak kafadan diğerlerinden öne geçmiş oluruz.

Elektrik motoru üretmek benzinliye göre çok kolay.Mühendisler bana kızacak ama iki yastık,bir rotor,üç metre kabloyla bu iş olur.Elektriklide sorun akümülatörde.Maliyeti oldukça yüksek.Bu yüksek maliyete rağmen verim de az.Renault'un elektrikli olup da çok az maliyetle yol alan ancak akü kirası adıyla milleti haraca bağladığı modeli bir atakla Ankara-İstanbul arasını gidemiyor.Yolda şarja bağlamak lazım.

Bu akü konusunda ben Çin'li veya Kore'lilerden umutluyum.Mutlaka tek şarjla en az 600-700 km. yola dayanacak daha hafif ve küçük bir akü geliştireceklerdir.

İşte o zaman yerli arabaları görün.Tip tip model model cereyanlı arabalar hem de el yakmayan fiyatlara piyasaya mutlaka çıkacaktır.Hem de şimdiki gibi Fransız,italyan,Kore,Japon keyfi beklenmeden.

Etox'u ben sabırla bekliyorum.Mutlaka güzel bir şeyler olacaktır.

asan70

Yerli otomobil konusunda her ne kadar bir sürü zorluk varsa da ve bu zamanda Milli kelimesi artık sevilmese de yerli otomobilin üretileceğine inanıyorum..
Zira, ilk % 100 yerli Devrim Otomobili'nden bu yana yerli otomobile en yakın olduğumuz ve şartların en uygun olduğu dönemdeyiz.
yerli otomobil diyerek uluslarararası holdinglere teşvik verilme ihtimalini bile sevmiyorum.
Zira bu kolaylıklardan ülkemizin çalışanı, firması yararlanmalı..
Diğer taraftan elektrikli olması güzelde artan elektrik ihtiyacının nasıl karşılanacağı çok önemli. Kömürle karşılanacaksa benzinli dizel olması daha iyi!
Bana göre elektrikli ve diğer alternatif yakıtlarda kullanılmalı
ama HİBRİDLER,
geçiş dönemi ve
bu zaman için,
yolda kalmamak için,
mevcut durum için olmalı..

asan70

Sayfalar: 1 2
Referans Adresler