Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Taklit Japon Otomobilleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Daha önce de bu konuya değinmiş hatta fotoğraf makinesi ve optik cihazlardan örnek vererek taklit sanayi ürünlerinin daha sonradan nasıl ana markalar haline dönüştüğünü anlatmıştım.

Genç arkadaşlarımın aklına taklit deyiverince hemen Çin malları gelecektir.Halbuki Japonlar da bir zamanın iyi taklitçilerindendir.

İşte bu günkü örneğimiz şimdilerde kamyonları ile tanıdığımız Hino markasına ait.Aslında Hino Toyota'nın değişik ülkelerde ürettiği muhtelif vasıtalara yapıştırdığı bir etikettir.Burada da aynı durum söz konusu.

İşte 1964 model Hino Contessa 1300 modeli otomobilin genel görünümü.

[attachment=3025]

Şimdi de 1960 model Chevrolet Corvair'e ait görüntüye dikkatlice bakalım:

[attachment=3026]

İşte Hino'nun şoför mahalli ve bagajı.Motor arkada olduğu için ön kısım bagaj olarak ayrılmış.

[attachment=3027]

Bu da Corvair'in şoför mahalli.

[attachment=3028]

Farklılıkların ana kaynağı motorları.Çünkü Hino'da dört silindirli ve su soğurmalı bir motor varken Corvair'de hava soğutmalı ve boksör tipi bir motor var.

İşte Hino motoru:

[attachment=3029]

Ve işte Corvair motoru:

[attachment=3030]

Aslında gerçeği söylemek gerekirse Chevrolet Corvair'de de Alman Volkswagen teknolojisinden esinlenmeler mevcuttur.Bir yerde onun için de "taklit" diyebiliriz.

Oluk oluk benzin yakan standart Amerikan otomobillerine göre çakmak gibi ekonomik olan kaplumbağa modeli VW piyasada çok tutulunca GM mühendisleri bu otomobilin teknolojisinde ama aynı zamanda 4 kapılı ve kaplumbağadan daha geniş bir model üzerinde çalışarak Corvair'i geliştirdiler.

Japonlar da bu Hino ile ile taklidin taklidini piyasaya sunmuşlar.Aslında taklitçilik veya yeni tabiri ile esinlenme halen de mevcut.Dünya döndükçe de devam edecek bir faaliyet.Şimdiki araçlarda da ortak pek çok nokta hemen göze çarpıyor.

asan70

[attachment=3091]
Hino Contessa Sedan'ın farklı bir versiyonu.
(Genel tasarım olarak Renault 8/Dacia 1100'ü de andırıyor!!!)
[attachment=3092]
Referans Adresler