Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Aynı Otobüs İçinde 1+1 ve 2+2
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
İrizar'ın sayfalarında gezinirken dikkatimi çeken bir koltuk yerleşimi gördüm.

Aynı otobüs içerisinde iki farklı yerleşim gerçekleştirilmiş 1+1 ve 2+2 oturma düzenleri kullanılmış.

Benim de bir çok kez düşündüğüm bu yerleşim düzeni olumlu yanları ve doğru bir işletme ile sektörde farklılık yaratabilir.

Biraz daha açarsak, örneğin iki oturma düzeninin perde ile ayrılması, arka bölümdeki 1+1 koltukların bu fotoğrafta görünenin aksine ekransız olması, koltukların bacak desteğinin olması ve ayrılan bölümün bağımsız çalıştırabilen bir aydınlatma düzenine sahip olması ile özellikle gece yolculuklarında ertesi gün çalışan, dersi sınavı olan ya da dinlenmesi gereken yolcular için uygun bir ortam yaratılabilir.

Ön taraf ise eski düzen, yani gece boyunca bir açılıp bir kapanan aydınlatmaları, yandaki ile sohbeti bitiremeyen yolcuları, ikram faslı, sabaha kadar açık tv ekranları ve ses izolasyonu olmayan kulaklıklardan çıkan yüksek ses ile rahatsız yolculuğuna devam edebilir.

Ülkemiz ne yazık ki birbirimizin haklarına saygı duyma konusunda gelişmiş değil. Yukarıda yazdıklarım ülkemiz için şimdilik bir hayal olmasına rağmen, herşeyin de bir hayal ile başladığını unutmuyorum.

[Resim: kuHlrjn.jpg]
Yeni bir sınıf rekabette öncelik elde etme.Türkiye'de daha önce 2+1'in öncüsü olan Ulusoy ve Varan bu sınıfta hizmet verecek gibi görünüyor.

(11/07/2015 02:00 AM)Onur Yurdanur Yazılan: [ -> ]Çok yakında...

Avrupa pazarında özel siparişlere butik olarak yanıt vermeye başlayan Setra,1+1 sınıfı ile yeniden gündemde.

Olur mu olur galiba ya sizce ?


[Resim: unosQDb.jpg]
Referans Adresler