Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Akia Metrobüs
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2

Türk ve İran ortaklı ''Akia'' isimli otobüs üreticisinin hedefi metrobüs'e otobüs üretmek.

Akia'nın 2013 yılının sonunda Bursa'nın Kestel ilçesinde kurulan karoser fabrikası,bugüne kadar 9 ve 12 metre uzunluğunda otobüsler üretiyor, 6 metreden 25 metreye kadar otobüs üretecek kapasiteleri olduklarını belirten Akia Genel Müdürü Remzi Baka, "Ürettiğimiz otobüslerin yüzde 40'ını ihraç ediyoruz. İhraç ettiğimiz otobüslerin büyük bir kısmı Avrupa'nın değişik ülkelerinde çalışıyor." dedi.

Baka, 2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesinin talebi üzerine, kitlesel toplu taşıma araçlarından biri olan metrobüsün tasarımına ve üretimine başladıklarını bildirdi. Baka, "Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve teknik ekibinin katkılarıyla bugünlere geldik. 25 metre uzunluğunda, 290 kişi kapasiteli metrobüs aracını geliştirdik. Yıl sonuna kadar metrobüsün testlerini ve homologasyon (onay) işlemlerini bitireceğiz." diye konuştu.

Ayrtıntılar Haber Sitemizde Wink

http://haber.magazinulasim.com/istanbula...-2578.html
Dünyanın en uzun ve en fazla yolcu taşıyabilme kapasitesine sahip Türk yapımı yerli metrobüsümüz.

Bursa'da Akia firması tarafından iki farklı ölçü de,Ultra LF 18 ve Ultra LF 25 Trolleybus,Ultra LF 25,Hybrid,Ultra LF 25  Metrobüs Dizel,dört farklı seçenek ile üretilyor.Seçeneklar arasında Mercedes-Benz Travego ve Setra 500 serisinde kullanılan OM 471 Euro VI motor seçeneği bulunuyor.

Latin Amerika ve Orta Avrupa ülkelerinden aldıklarını,görüşmelerin devam edildiği ve satıştan önce test sürüşlerininde yapılacağı belirtildi.

Akia Metrobüs


Toplam 25 metre uzunlukta olan Ultra LF 25 tek seferde 290 kişi taşıyabiliyor.Mercedes-Benz Euro 6 OM 471 10.7 litre 456 beygir Allison şanzımanlı olan metrobüs tasarımıyla dikkatleri çekiyor.İki körüklü ve bağımsız şoför mahaline ve ayrıca sağ ve sol çift kapılara,virajlarda savrulmayı önleyen arkadan itiş sistemine,çift dingilden tahrikli sisteme,birinci dingil ile beşinci dingilin aynı şekilde hareket ederek manevra kolaylığı sağlayan farklı özelliklere sahip.

[attachment=7361]
[attachment=7362]
[attachment=7363]
[attachment=7364]
[attachment=7366]
[attachment=7367]
[attachment=7368]

cankaya44

Sayfalar: 1 2
Referans Adresler