Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Aselsan Temsa İşbirliğiyle Yeni Elektrikli Otobüs; Avenue EV
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3

asan70

Konumuza geri dönelim;
Yeni Temsa Avenue EV; 250Kw azami motor gücüne sahip.
En yüksek tork değeri ise 2700 Nm.

Azami hız 80 km/s.
[attachment=5153]
(09/12/2016 06:29 PM)M.Ali Sade Yazılan: [ -> ]Burada bence önemli olan ilk-son oluşu değil tam şarjla kaç km yol yapabileceği, tam şarja kaç saatte ulaşabileceği önemli.Mesela bir zaman Renault elektrikli otomobil çıkartmıştı da alanlardan bir de akü kirası istemişti.Bu da öyle mi olacak acaba?Big Grin



Fark mı var ben mi yanlış andalım. Temsa 50-70 km,Tcv E Bus 260-320 km yol yapıyor.

Avenue EV, ASELSAN’ın geliştirdiği 100 yerli elektrikli çekiş sistemi sayesinde uzun süre bakım gerektirmeden yüksek verimle hizmet verebiliyor. Araç,tek sarjla 50-70 km gidebiliyor.

Bozankaya E-Bus; Tübitak ve Teydeb destekli Akü sistemi, Almanya’da bulunan Ar-Ge merkezi Bozankaya GMBH tarafından geliştirilmiş E-Bus, şarj olduğunda 200 km menzil garantisi ile sunulurken şehir içinde ortalama 260-320 km arasında yol yapabiliyor.
Alıntı:Fark mı var ben mi yanlış andalım. Temsa 50-70 km,Tcv E Bus 260-320 km yol yapıyor.

Fark tabii ki var.Sen de yanlış anlamışsın.

O zaman yeni bir başlık açıp şimdiye kadar üretilen elektrikli otobüsleri karşılaştırabiliriz.Burada da başlığın anlamına uygun konuları değerlendiririz.

Emre Turgut

Bu tip araçların üretilmesi geliştirilmesi ülkemiz açısından olumlu ve güzel gelişmelerdir, lakin; Temsa ve aselsan ortak projesi olan %100 yerli otobüsümüzün ismi neden yerli değil ? Avenue bildiğim kadarıyla yabancı bir isim keşke türkçe bir model ismi vermiş olsaydılar.
Belki Avrupa pazarını da düşünerek bu ismi vermiş olabilir.

asan70

Temsa Avenue EV, 8 dakikada tam şarj olup 50-70 km gidebiliyor. Şehir içinde görev yapan aracın en azından kalkış ve son durakta şarj imkanı düşünülmüş.Basın toplantısında, bu aracın uzun şarjlı versiyon çalışmalarının devam ettiği açıklanmıştı.

Elektrikli otobüs konusunda farklı bir haberi de ekleyeyim istedim;Ticari araç konusunda dünyanın önde gelen markalarından MAN'ın elektrikli otobüs üzerinde çalıştığı testlerinin 2018 de, üretiminin de 2020 den önce başlayacağı basında ve internet aleminde yazıyor!
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler