Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Sürüş Tecrübeleri Yeni Actros Kamyon
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Kaptanlardan Sürüş Tecrübesi

[Resim: 34011661211_72c01ebe50_z.jpg]


Kadir Akgün ; Sekiz yıldır,kurumsal marketleri olan bir şirketin nakliye bölümünde kamyon kullanıyor.Biz de Mercedes Benz Actros kamyonların,son günlerde nakliye sektöründe, sayılarının artması ile birlikte usta sürücülere yeni araçları ile yaşadıkları tecrübelerini sorduk o da yazdı.




Bir önceki kullandığım kamyon Axor'du,eskisine göre aralarında çok fark var.

-Araba avrupa üretimi,ferah rahat bir sürücü mahali geniş kullanışlı.Normal standartlar da kabin olmasına rağmen motor tüneli yok denilecek kadar kadar az.Dolapları olsun raf gözleri gayet kullanışlı ve fazla.Yatağı cok geniş ve rahat,fakat şoför bölümünde direksiyon ve soför koltuğu biraz yakın yapılmış.

- Yol tutuşu olsun gayet güzel ve direksiyon da iken hiç bir endişe vermeden, her türlü virajlara rahatlıkla girip çıkabiliyorsun,en önemlisi ise rampalardır,buralarda çok seri performans sergiliyor ayrıca araba tam 4 kabin körük,klima şerit takip ve ön araç takip gibi bir cok özellikleri var aracın şasi Axor'a göre daha geniş.

- Euro 6 motor olduğu için yakıtı çok az kısa mesafe de Axor 2640 ile kıyaslama yaparsak yüzde 38 yakıt tüketimi vardı, yeni Actros mp 4 2642 aynı yol,aynı yükle 33 yakıt tüketimi verilerine ulaştık.

-Adbulue tam dolumum olursa hemen hemen 3000 km gidiyor.Bu çok önemli bir sey


-Ön farlar karanlık yollarda, aydınlatması fazlası ile başarılı rahat bir gece sürüşü sağlıyor bilirsiniz gece yolculuğu kamyonlar için çok önemli.

-Şanzıman ; Araba tam otomatik ama bir çok yerde manuele alıp kullanmak gerekiyor ve hiç ummadığım anda vites değişimi yapıyor ve performans kaybına neden oluyor.Uzun rampa çıkarken yada şehir içinde manuel kullanmakta fayda var.

[Resim: 33984770762_b043419c2b_z.jpg]
Referans Adresler