Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Vanhool Türkiye
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Vanhool Türkiye Macerası.

1998 Yılının sonlarına doğru İstanbul Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan Mazda Bayii'nin önün de sergilenen otobüslerle başlamıştı hikayesi.Otobüs meraklıları daha O 403 hayranlığını yaşarken Belçikalı kasa üreticisinin Türkiye macerası burada başlamıştı ve ilk olarak kimin filosuna dahil edeceği belli olmayan bu otobüslerin sektöre satışı,epeyi süre bilmece olarak sürünceme de kaldı,ilk olarak test yapan ve deneyen ise Metro Turizm olmuştu.

Ve tarih 25/12/2000 Gazeteler Şu Haberi Yayınlamıştı;

Belçikalı Vanhool'un ürettiği E-200 otobüsleri Türkiye'de satışa sunuldu. Vanhool'un Türkiye distribütörlüğünü Mermerler şirketler Grubu bünyesindeki Meroto İthalat İhracat ve Otomotiv yapıyor. Vanhool, modüler bir konsepte göre tasarlanan entegre otobüs, şehirlerarası otobüsler üretiyor. Vanhool E-200'ün 49 yolcu kapasiteli geniş bir iç mekanı var. Yolcu koltukları; öne, arkaya, sağa, sola hareket edebilmesinin yanında, ergonomik tasarımı sayesinde yolcularını yormadan taşır. Terletmeyen özel kumaşı ve hareketli kolçakları ise ekstra konfor sağlıyor. Vanhool’de buzdolabı, su ısıtıcısı, mikser ve lavabosuyla özel bir mutfağa sahip. Havalandırması, sürücü ile haberleşme telefonu, kliması ve sol ön kısımda dışarıyı gören bir penceresi olan dinlenme odasına, hem içeriden, hem de dışarıdan girilebiliyor.



[attachment=5404]
[attachment=5405]
[attachment=5406]
O403, 1990 ların ikinci yarısında Türkiye için rakipsiz bir otobüstü. Gösteriş, ekonomi, dayanıklılık, bagaj hacmi, yolcu konforu, servis ağı, yedek parça bulunabilirlik ve fiyatları ve bunların doğal sonucu olan ikinci el değeri nedeni ile karşısında hiç bir otobüs duramazdı; duramadı. Daha önce de söylediğim gibi, 1968 de başlayan Otomarsan-MBT yolculuğunun otogarları tek tipe bağlayan en başarılı iki otobüsü O302 ve O403 tür. Van Hool un yaşadığı doğal sonuç yani.

Öte yandan Mermerler'i gerçekten merak ederim. Mazda gibi, ta 90larda Türkiye'ye çok başarılı girmiş ve bugün Dünyada arıza istatistiklerinde en az sorun çıkaran otomobil markası birinciliğini yıllardır kimseye kaptırmayan bir markanın 20 küsur yıldır Türkiye'de parmakla sayılan satış adetlerinin nedeni nedir?

serkan.karyagdi

Yanılmıyorsam 99 izmir fuarıydı patron fuar 403 ünü almak için izmir fuarına çıkartma yapmış satış temsilcisini bekliyor ozamanlar fuar arabasını almak ayrı bir prestij aracın heryerinde fuar bilmemkaç yazar en kaymaklı sıraya sabit çalışılır fuar da tırluyoruz vanholl un satış temsilcisi arkadaşı çıktı yapıştı koluna arabaya tıktı salmıyo anlatıyoda anlatıyo patron kaçparabu dedi 400 küsür bin DM patron duydu hadi len dedi aynaları sök arkaya tak arkası olsun önü böyle otobüsmü olur kek kutusu gibi dedi ve çıktı sonra arabalar satılmayınca memrmerlerde 2 si çalıştı gerisini newport diye firma kurup çalıştırdılar hostesler mankenlik ajansından gelmişti muavin yoktu yoldan yolcu alacakların şöförler direksiyondan kalkar bagaj alırdı arabalarda online bilet kesmeye yarayn bilgisayar vardı ben osıralar varanda 34 As 9602 delux 317 de bodrum istanbul çalışıyorum arabanın temizliğini bitirdimmi lavivert palmiye kuşaklısı vardı 10 milyona onu yıkardım sonra kaybolup gittiler geçen sene sahibindende mermerlerdeki arabalar 50 bin yl satılıktı
Kısa bir süre Tur şirketleri için İstanbul- Güney Ege sahillerine çalıştılar, o zamanlar tur otobüsleri Spor ve Sergi Saray'ının ordan kalkarlardı, orada görmüştüm, daha sonralar yukarıdaki yorumdaki gibi Newport adlı bir şirkette gördüm bu Van Hool'ları sonra da gözden kayboldular, nedense Türkiye'de bu marka pek rağbet görmedi, aynı şekilde Bova veya VDL de pek rağbet görmeyen markalar arasında. Daf da bunlara dahil, biz Alman otobüs markalarına daha olumlu bakan bir piyasa yapısına sahipiz. Scania İrizar çok iyi marka olmasına rağmen bir firma haricinde bildiğim kadarıyla yok.
Sırf bu otobüse bineyim diye Mermerler den bilet alıp Antalya-Ankara yolculuğu yapmıştım,Antalya otogardan çıktıktan sonra kağnı gibi gider oldu ha şimdi hızlanır de şimdi hızlanır derken Afyon molayı bulduk,dayanamadım şoförlerine sordum bu araba niye hızlı gitmiyor diye,onlarda güvenlik açısından 70 i geçemediklerini arabanın sınırlı olduğunu söylemişlerdi,garibime giden ama yanlış ama doğru bu olay gerçekse Vanhool ölü doğmuş derim ben,yolculuk izlenimimden aklımda kalan alışık olmadığımız konforda koltuklar ve tabiiki o süratte sağlanan muhteşem bir sessizlikti,arka kapağında pembe bir 92 Europa resmi olan Mermerler bileti zaten her şeyin açıklamasını yaptı bana göre.....
İlk tanıtım günlerine ait bir afiş.
[attachment=5408]
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler