Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Otomarsan Hikayeleri
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
O302 şehirlerarası, şehiriçi belediye versiyonlarının yanısıra, farklı amaçlar için üretilmiş özel modelleri ile de hizmetlerine devam etmiştir.
Askeri birlikler, Kızılay gibi kuruluşların ihtiyaçlarına yönelik üretilen bu model yolcu taşıma özelliği yanısıra koltukları katlanarak ve içerisine sedye monte edilerek gezici bir sağlık ünitesi görevi üstlenmiştir.
Araçta ilaç dolapları, lavabo, serum ve kan verme sistemi, oksijen tüpleri gibi yaralı ve hasta taşıma ve ilk müdahelerde ihtiyaç duyulabilecek pek çok sağlık donanımı bulunmaktadır.
Bu yazımız da sizler için ilginç bir O302'yi araştırdık.

Bağdat Kahire Şam ve Orta doğu'nun önemli ülkelerinin başkentlerinin ardından ihracatlar 1980'li yılların ortalarında da devam etmişti.

Hedefte Suudi Arabistan vardı,suudi şirketlere Hac dönemlerin de hacıların ibadetlerini rahat seyahat etmeleri için 1980'li yılların ortalarında O302'nin üstü açılabilen işlevsel bir otobüs tasarlamıştı.


[attachment=6170]
[attachment=6171]
[attachment=6172]
Suriye
Şam Havaalanı ve O302 Otomarsan


[attachment=6268]
[attachment=6269]
Çanakkale ve O302'ler
[attachment=7157]
[attachment=7158]
Sosyal medyanın gelişmesi ile birlikte otobüslere ve nostaljik otobüslere ilgisi olanların buluşacağı sayfalar gruplar oluşmaya başladı. Birbiri ardına açılan gruplarda meraklılar görmediklerini görme, yaşadıklarını anma fırsatı buldular. İşini gerçekten hakkıyla yapan, foto sahiplerine saygı ile yaklaşan gruplar olduğu gibi maalesef hiçbir etik kuralına riayet etmeyen gruplarda aynı hızla çoğaldı.Aynı fotolar siteden siteye dolaşmaktadır, üzerine koyduğunuz logoyu silerek paylaşabilecek cürette bile grupların olması üzücüdür.
Son zamanlarda kuruluşundan beri üyesi olduğum magazinulaşım sitesine karşı tavır oluşturma çalışmaları gözlerden kaçmamaktadır. Sitemiz belli kurallar altında yıllardır işini etiğine uygun olarak yapmaya çalışmaktadır.
Bunlardan başlıcasıda internetten kopyala yapıştır kolaylığı ile biryere gelmeye çalışmamasıdır. Kaynağı belli olmayan, başka grup ve sitelerden, rastgele internette ne varsa kopyalanmış paylaşımlara yer yoktur ve olmayacaktır.
7 yaşından bu yana tam 35 senelik bir uğraşla oluşturduğum kütüphane ve arşivimden zaman zaman paylaşımlar yapmaktayım. Hiçbir zaman internetten kopyala yapıştır suretiyle paylaşım yapmamakta, tamamen kendi arşivimdeki belgelerden paylaşım yapmaktayım. Ancak kolaycı sitelerin kolaycı yaklaşımlarının önüne geçmek, paylaşılanların bu siteye özel olduğunu belirtmek isteği paylaşımlarımda site adını eklemeye mecbur bırakmıştır. Beğenebilirsiniz beğenmeyebilirsiniz, herkese saygım sonsuzdur, aynı saygıyı beklemekte hakkımdır. Saygılarımla...



[attachment=14402]
[attachment=14403]
Bir devrin sonu, Atatürk havalimanı'na elveda...


[attachment=7307]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7
Referans Adresler