Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Otokar Yeni Doruk T
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Otokar Doruk T'de Radikal Yenilik



Orta sınıf ve kısa mesafelerin lider üreticisi yerli üreticimiz Otokar Doruk T'yi sektör ihtiyaçları doğrultusunda tamamen geliştirirek yeniledi.Otokar Genel Müdür Yardımcısı Basri Akgül şunları söyledi: “Karayolu yolcu taşımacılığında ekonomi her geçen gün daha fazla önem kazanıyor. Özellikle kısa mesafeli şehirlerarası taşımacılıkta doluluğun her zaman istenilen seviyelerde olmaması, firmaları maliyetleri azaltma zorunluluğu ile karşı karşıya getiriyor. Doruk T’yi sektörün bu sorununu ele alarak geliştirdik. Doruk T, konfor ve güvenlikten hiçbir ödün vermeden, bir yolcuyu aynı güzergahta çok daha düşük işletme maliyetleriyle taşıma fırsatı sunuyor. Yeni Doruk T’nin güçlenen motoru, performans beklentilerini karşılarken; düşük yakıt tüketimi ile firmaların beklentilerine en uygun çözüm olacak.” dedi.

Turizm sektörü için ideal çözüm

Doruk T’nin pazara sunulduğu ilk günden bu yana turizm taşımacılığının gözde araçlarından biri olduğunu belirten Akgül sözlerine şöyle devam etti: “Yeni Doruk T, turizm sektöründeki yüksek yolcu beklentilerine en iyi şekilde cevap verirken; turizm acentaları için de hem yolcu memnuniyetini hem de kazançlarını artırmak için ideal çözüm oluyor.”

Türkiye'nin yanı sıra yurtdışında da büyük ilgi gören; sahip olduğu özelliklerle Avrupa'nın en prestijli ve en büyük ödüllerinden "ECW Grand Award" ile ödüllendirilen Doruk T, Otokar’ın Ar-Ge kabiliyetleri ve 50 yılı aşkın deneyimini biraraya getiriyor. Yeni Doruk T’nin, ekonomik yakıt tüketimi, düşük parça ve işletme giderleri ile de pazara yeni bir hareketlilik getirmesi bekleniyor.

Sert Hatlar, İnce Detaylar

Doruk T’nin yeni görünümü, Otokar’ın yeni tasarım yaklaşımını yansıtıyor. Yeni Doruk T, dış görünümündeki yeniliklerle daha sert ve dinç bir görünüme kavuşturuldu. Gündüz farları tasarımı, otomotivdeki son trendler dikkate alınarak yenilenirken arkada LED farlar kullanıldı. Doruk T’nin mevcut yan grafik çıtası yeni tasarımda da korundu, ancak yapılan yeni çizgi ilaveleri ve arka camla birleştirilen yan camlarla tasarım öğeleri ön plana çıkarıldı. Yüksek ön cam sadece dış görünümde değil, araç içinde de ferahlığı artırdı. Sürücü paneli ve Otokar için özel olarak tasarlanan yeni anahtar takımı, otobüs kullanıcısının beklentilerine göre yenilendi. Sürücü için eklenen donanımlarla sürüş keyfi artırıldı. Yenilenen geniş ve lüks koltuklar; ferah iç mekan ile yolcu konforu ön planda tutuldu.

Kazancı da, Performansı da Katlandı

Doruk T’nin yeni nesil Euro 6 OBDC, 6700 cc, 6 silindirli güçlü motoru ile performansı artırıldı. 10 metre uzunluğuna sahip Doruk T, 43+1+1 standart ve isteğe bağlı 39+1+1 yolcu taşıma kapasitesi alternatifleriyle pazara sunuldu. Düşük işletme giderleri ve düşük yakıt tüketimi ile Doruk T, yolcu başına düşen taşıma maliyetlerini de azaltıyor.

Artan Güvenlik
Doruk T, tam kuru havalı disk fren sistemi, ABS, EBS gibi güvenlik sistemlerine ilave olarak şerit takip sistemi (LDWS), gelişmiş AEBS fren sistemi, ASR, ESP gibi özellikleri de standart olarak sunuyor.
Otokar Yeni Doruk T'de Radikal Yenilik

Ön İnceleme;


[Resim: 35185129266_9c801361c7_z.jpg]
[Resim: 34380948024_dec1288a67_z.jpg]
[Resim: 35224961535_54bbd58254_z.jpg]

Ön Dış Tasarım

Ön göğüs artık diğer üretimlerle aynı karakteristik özelliği paylaşıyor yani otokar ailesinin diğer kardeşleri ile nispi aynı çizgiye sahip fakat bir farkla o da yenilenen led farları ile.

Bir önceki selefi 215T'ye benzer yan çıtalar ise biraz daha kısa ve kıvrak, çamurluk davlumbazları ise keskin ve sert çizgiye sahip.


[Resim: 34415939823_6c0df165f1_z.jpg]

Arka Dış Tasarım;

Arka ksım bir önceki modele göre küçük dokunuşlarla tamamen değişmiş ve oldukça şık bir hal almış.Yuvarlak durak lambaları yerine köşeli led lambalar ve kaput üzeri hava nözülleri aracı ayrı bir tamamlamış,ancak sol arka ile arka ve sağ cam dikmeleri dönüşleri Bova Future'yi andıran agresif çizgilerden alıntı olsa da Yeni Doruk T'ye oldukça sıra dışıbir araç olduğu izlenimini vermekte.

[Resim: 35185037266_57dfd5fcd3_z.jpg]

İç Tasarım;

Şoför mahali yerli üreticilerin aksine hazır parça kullanmak yerine yeni ve farklı sade ve şık özelliğe sahip tasarım geliştirmiş.Ancak gösterge saatleri basit ve eskisi ile aynı olmayabilir daha farklı olabilirdi.Şoför mahali sınıfına göre geniş ve kapı girişinde dikkatimizi çeken şey ise merdivenlerin genişliği oldu.

[Resim: 35225011255_89d1b9d3bb_z.jpg]
[Resim: 35185026076_f10d393987_z.jpg]

[Resim: 34838240410_64a9632c89_z.jpg]
[Resim: 34380988794_a8bc5817b7_z.jpg]


Yolcu mahali ; Tavan, üst raf ve aydınlatmalar yeni,iç mekan yine ferah fakat üst raflar yolcuların görüş alanını biraz kısıtlayacak,düz raflar yerine oval olarak genişliği daha kısa bir tasarım olabilirdi.

Koltuklar Sege, 43 kişilik yolcu kapasitesi var ancak uzun boylu ve kilolu yolcular için biraz kısıtlayıcı,kapasite 39 kişilik olursa bu sorun olmayabilir.

Son olarak Yeni Doruk T'ye yolu açık olsun diyoruz. Yapılan tasarım yenilikleri ile adeta eski modelin oldukça modern bir versiyonu haline gelen Doruk T, sizlerden gelen ilk tepkilere göre de beğenilmiş durumda.

Safir'e denilen sözlerin kat be kat ağırını hakediyor bence Smile birde bu garip şeye 43 yolcu koltuğu koymuşlar ya.

önü ve arkasını bulamaç etmişler resmen birkaç ayrı aracın birleşimi gibi. yanlardan ise otokar'ın 27'liklerini biraz çekiştirmişler benzemesin diye de o garip dikme gelmiş.

bu aracı alacağına turizmci kalkıp safir alsın daha iyi bence. birkaç gündür zorunluluktan manisa seyahat kullanıyorum ev-iş arası, adamlar hala o eski safirlerin ekmeğini yiyor, 46*10 tl paket gidip geliyorlar
Güzel bir araç tasarlanmis.

Otokar ile Temsa arasinda tercih yapacaksalar kesinlikle kendi fikrim Otokar ve bu kasa diyebilirim.Prestijin parcalarıyla bunun parcalari arasında bir kiyas yapmak lazim.

asan70

Otokar; Yeni Doruk T ve Yeni Sultan LF ile rakiplerinin önüne geçmeye çalışıyor..İki aracın dış tasarımları çevreci ve ekonomik sayılan elektrikli otomobil tasarımlarına benzemiş.Ve göze de hoş görünüyor.
Doruk'taki koltuk sayısı da biraz azaltılırsa yolcular daha rahat edecek.
Otokar bu yenilikleri ortaya çıkarırken İzmirli BMC ise 10 ve 8.5 metre sınıfında Neocity adlı yeni bir model üretmeye başlıyor.Hatta fiyatı bile belli.Ancak aracın herhangi bir görüntüsüne daha rastlamadık Temsa ise araçlarını kısa bir süre önce yenilemişti.
(12/06/2017 12:51 PM)serhan erel Yazılan: [ -> ]Safir'e denilen sözlerin kat be kat ağırını hakediyor bence Smile birde bu garip şeye 43 yolcu koltuğu koymuşlar ya.

önü ve arkasını bulamaç etmişler resmen birkaç ayrı aracın birleşimi gibi. yanlardan ise otokar'ın 27'liklerini biraz çekiştirmişler benzemesin diye de o garip dikme gelmiş.

bu aracı alacağına turizmci kalkıp safir alsın daha iyi bence. birkaç gündür zorunluluktan manisa seyahat kullanıyorum ev-iş arası, adamlar hala o eski safirlerin ekmeğini yiyor, 46*10 tl paket gidip geliyorlar

Serhan Bey'in yorumuna harfiyen katılıyorum. Ön cephe ye baktığınızda "sıradışı bir tasarım" gibi gösterilmeye "çalışılan" çizgi şeklinde ki led far grubunu görüyoruz.

Arka yüze baktığımızda, anahatlarıyla yıllardır göz aşinalığımız olan Kent LF nin far grubu ile ülkemizde görmeye alışık olmadığımız bir markanın, arka cam bölmesinin harmanlanması neticesinde ortaya çıkmış "sıradan" bir araç görseli bizleri karşılıyor.

Bu da, maalesef tasarımda karakteristik bir bütünlüğün sağlanamadığını gözler önüne seriyor.

Şoför mahalli ise , estetik anlamda aracın tasarımın da olumlu bulduğum tek yer diyebilirim.

Aynı zaman da, yıllardır yerli markalarımızın , diğer Avrupalı üreticilerin gerisinde kaldığı , Kokpit tasarımında , deyimi yerindeyse "kabuklarını kırarak" Günümüz çizgilerini yakalayabilmesi adına sevindirici bir gelişme.

Koltuklandırma hususunda ise 39+1+1 versiyonu bu ebatlardaki bir araç için ideal olanı kesinlikle..

Allah Göstermesin , olası bir kaza halinde 43 kişilik araçta can güvenliği ne derece yeterli olur tartışılır?

Dikkat çekmek istediğim diğer mevzu ise ,

Otokarın ,25 kişilik 2+1 Sultan Mega VIP yerine,

Doruk T' yi 28 veya 31 kişilik 2+1 koltuklandırılmış seçenekleriyle piyasaya sürmeleri, kısa mesafe şehirler arası taşımacılık için çok daha ideal bir girişim olurdu bence.
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler