Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Yeni Mercedes-Benz CapaCity
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2

Faruk GÜRBÜZ

Otobüs Hakkında Yorumları Bekliyorum Smile

Mercedes Benz Citaro ailesinden CapaCity Uzun Şase Çift Dingil 21 Metre


[Resim: 24762652062_9110364f65_o.jpg]

Mercedes Benz Citaro Der Neu Bus
Mevcut Capacity araçların ömürlerinin sonuna gelmesi ve yakın zamanda yapılacak Metrobüs araç ihalesi için İstanbul'a geldiğini İETT tarafından testinin yapılacağını düşünüyorum.
Yeni Mercedes-Benz CapaCity

Mercedes-Benz CapaCity'nin, 2007 yılında dünyada ilk kez İETT tarafından hizmete sunudu.İlk aşamada 50 Capacity ile İETT'nin filosunda yer alarak ve olumlu deneyimleri sonucunda 2008 yılında da ikinci 100 adetlik bir sipariş ile İstanbul yollarını arşınlayarak bugüne kadar 1 ila 2 milyon kilometreyi katetmiş ve günde 1 milyon civarında yolcu taşıyarak şehir içi otobüslerinin en iyisi olma ünvanını elinde bulunduruyor.


2007 yılında satışa sunulan Mercedes-Benz CapaCity'nin, yolcu yoğun güzergahlarda kullanılmak üzere geliştirilmiş yüksek taşıma kapasiteli otobüsün, 193 kişilik yolcu kapasitesiyle şehir içi toplu taşımacılıkta özellikle ana hatlardaki yolcu taşıma kapasitesini artırırken, yakıt, sürücü, bakım ve ilk alım masraflarını azaltması da idare ve personel tarafından vurgulanmakta.


2016 yılında Türkiye'de Mercedes Benz Türk Ar-ge'si tarafından da geliştirilip test edilen Capacity Citaro ailesinin en büyük serisi.

*20,995 mm uzunluğu ile 1+45 ile 1+62 yolcu koltuğu arasında satışa sunuluyor.

*Motor ise OM 470 (Euro 6 Dizel ) düz 6 sıralı 290 kW
*ZF-EcoLife, 6-seriz şanzımanlı satışa sunulsa da Voith Diwa.6, 4 seri otomatik şanzıman seçenekler arasında tercih edilebiliniyor.

*Voith şehir içi şanzımanlar arasında rakibi ZF'ye nazaran daha ''sorunsuz'' olduğu da şehir içi otobüs işletmecilerinin belirtmiş olduğu önemli ve ayrıntılı tecrübe.

Karar kamunun ve kamu tecrübesinin...Burada tercih yapılırken sanırım geçmişteki gibi romantik olunmayacağı yönünde kararlar alınacak,ancak bu kadar köklü güzel bir tecrübenin de,kamu kaynaklarının da göz önünde bulundurularak boşa çıkmayacağı faydasız bir düşünce olmaz.


[attachment=8990]
[attachment=8991]
İETT Metrobüs'de romantik maceralara kapılmasın,1 milyon üzerinde metrobüs yolcusu var.
Yolcu,Şoför,Teknik Personel...
Kısaca billinen maceraya gerek duyulmayacak tercih edilmeyecek,her şeyi ile ihtiyaca cevap olarak tasarlanmış bir araç.


[attachment=9022]
[attachment=9023]
[attachment=9024]
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, belediyenin metrobüs hattında çalışan otobüsleri yenilemek için başlattığı otobüs deneme sürüşleri çalışmaları devam ediyor.

CAPACITY’NİN YENİ MODELLERİ GELDİ

Geçen hafta çift körüklü bir otobüs test edilmişti, hali hazırda filoda bulunan Capacity araçlarının yeni modelinin testine de başlandı. İETT Genel Müdürlüğü filoyu yenilemek için çalışmalarını sürdürürken, son olarak metrobüs filosunda bulunan 250 adet Capacity aracının yeni modelinin testleri sürüyor.
Kapıları dışa doğru açılan yeni modelin yakıt tüketimi ve yol tutuş özellikleri inceleniyor. Metrobüs hattında çalışan 600 aracın her birinin kat ettiği kilometre ise 1 milyon 700 binler seviyesinde. Eskiyen metrobüs filosunu yenilemek için gereken bütçe İBB Meclisi tarafından onaylanmıştı.




[attachment=9027]
[attachment=9028]
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,metrobüs hattında test sürüşleri yapan “Capacity L” yi test etti.Aracı seyir halindeyken detaylı inceleyen İmamoğlu, Beylikdüzü-Yenibosna hattı boyunca, Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün ve şirket yetkililerinden Mercedes-Benz’in en yüksek kapasiteli aracı “Capacity L” in teknik özellikleri,sürüdürülebilirlik,yakıt ve güvenlik donanımları ile ilgili bilgiler aldı.



[attachment=9031]
[attachment=9032]
[attachment=9033]

Sayfalar: 1 2
Referans Adresler