Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Türk Amerika Tourrider
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Mercedes Benz Türk'den Amerika'ya Yeni Otobüs TOURRİDER

[attachment=13426]

Mercedes Benz otobüslerinin Avrupa’daki üretim ve ar-ge merkezi haline gelen Hoşdere fabrikası,farklı tiplerde üretimini yaptığı araçlara bir yenisini daha ekledi.Daimler Grubu’nun okyanus ülkelerine ihracatı olan amiral gemisi Setra’nın ardından,Mercedes Benz Türk markasının da üretimi olabileceğini ve bu Amerika otobüslerinin üretimine Hoşdere’de başlanacağını 2020 Mart ayında bahsetmiştik.

Türkiye’nin lider otobüs üreticisi,Mercedes Benz Türk'ün Hoşdere fabrikası Amerika Birleşik Devletleri pazarına Setra'nın TOPCLASS S 417 COMFORTCLASS S 407 serilerinin yanında zannediyoruz, süpriz olan Mercedes markasının serisinde ki Tourismo ihracatıyla,bu kıta da “Türk işçiliği” ile üretim yapan ikinci yerli otobüs üreticisi olacak.


Magazinulaşım Haber 2021 ©


Amerika'lı Setra'nın Türkiye Hikayesinin Ayrıntılarına Linkten Devam Edebilirsiniz.

http://magazinulasim.com/Konu-setra-usa-...-type.html

cankaya44

Mercedes Benz Tourrider
2020 Hoşdere Testleri

[attachment=13424]
[attachment=13425]
İlk testlerini gördüğümüzde çok kaba hatları olmasıyla biraz sert tasarım olarak gözümüzü tırmalasa da Premium serisi daha harika bir iş çıkarmış.Bunu zaten Setra'nın pazarlamasında da iki farklı modelle yapmıştı.

Mercedes Benz Türk Hoşdere'de duyduğumuz kadar üretim alanını bu araç için ayrıca konumlandırırak yeni tesis daha açacak.Ülkemiz ekonomisi adına güzel gelişme oldu,keza diğerleride buna dahil olursa Türkiye artık otobüs üretiminin ''en'' merkezlerinden olacak.

Tourrider iki versiyonda sunulacak:Tourrider Business ve Tourrider Premium.Yeni üç dingilli aracın uzunluğu, araç rengine boyanmış amortisör tamponları dahil tam olarak 13,92 metre'dir.12,8 litre motor hacminden 450 beygir güç ve 2300 Nm maksimum tork üreten Mercedes-Benz sıralı altı silindirli OM 471 tarafından destekleniyor.
Şase paslanmaz çelikten imal edilmiş olup, aracın genişliği 2.60 metre yüksekliği ise 3,69 - 3,75 metredir. ve ABA 5 fren sistemi mevcut.Allison 6 vitesli konvertör şanzımana sahip bu tabi Amerika için.İlginç bir şekilde, farlar söz konusu olduğunda business ve premium versiyon arasında bir farkı var. Tourrider Business, kubbe farlar olarak adlandırılan tekli lambaları içeriyorsa, Tourrider Premium, şirket içinde üretilen tamamen LED entegre farlarla birlikte geliyor ve manevra kabiliyetini kolaylaştıran 360 derecelik bir de kamera var.


[attachment=13427]
[attachment=13428]
Türk Kovboy'u Amerika da
Daimler2003 yılında ABD ve Kanada pazarlarına girdiğinde Setra'nın satışını kendi bünyesinde yaptı.Ancak 2012'de şirket,Kuzey Amerika distribütörülüğü için Motor Coach Industries (MCI) ile anlaştı.Bu anlaşma, REV Group iştiraki REV Coach'ın Kuzey Amerika'daki Setra satışlarını devraldığı 2018 yılına kadar sürdü.

Ardından tekrar, Ocak 2020'de Daimler,Setra'yı Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da kendi bünyesinde satış ve servis hizmetleri için Daimler Coaches North America sirketini kurdu.

Evet,Daimler bu yılın sonlarında yeni Mercedes Benz Tourrider için sipariş almaya başlayacak.8-11 Ocak tarihlerinde Grapevine, Teksas'ta düzenlenen American Bus Association's Marketplace 2022'de ve Şubat'ta yapılması planlanan United Motorcoach Association'ın EXPO 2022'sinde tanıtacak.Ve sonrasında ise 23-27,Long Beach, California'da tanıtacak.


[attachment=13663][attachment=13664][attachment=13665]
.
Amerikan Mercedes'i Türkiye'den Gururla!


Daimler 8-11 Ocak tarihlerinde Grapevine, Teksas'ta düzenlenen American Bus Association's Marketplace 2022'de tanıtıldı.

Mercedes Benz Tourrider 2 farklı modeli ile Amerikan pazarında yerini aldı.FlixBus'un GreyhoundBus'u almasıyla şehirlerarası yolculuklarda otobüsün önümüzdeki dönemde payının hızla artmasını bekliyoruz. Tabi Türk malı Mercedes-Benz otobüslerinde...


[attachment=13994]
[attachment=13995]
[attachment=13996]
[attachment=13997]
[attachment=13998]
[attachment=14062]



Mercedes-Benz Tourrider UMA Motorcoach EXPO’da

Mercedes-Benz Hoşdere fabrikasında üretilen Tourrider UMA Motorcoach EXPO’da görücüye çıktı.Kuzey Amerikalı otobüsçüler Mercedes-Benz Türkiye üretimi Mercedes-Benz Tourrider’ı yakından görme şansı buldu.

Yeni Mercedes-Benz Tourrider için Amerika prömiyeri; Kuzey Amerika Pazarı için özel olarak tasarlanana Hoşdere üretimi Mercedes-Benz Tourrider Daimler Coaches North America, California, Long Beach’teki United Motorcoach Association (UMA) Motorcoach Expo’da düzenlenen fuarda iki serisi ile tanıtıldı.Türkiye üretimi Tourrider Long Beach Kongre Merkezi’nde ilgi odağı oldu.


3-26 Şubat 2022 tarihleri ​​arasında Long Beach Kongre Merkezi’nde,dikkatleri çeken birinci sınıf segment olan lüks Tourrider Business ve Tourrider Premium serisi ile sergilendi.California, Long Beach’teki UMA Expo’daki tanıtımda, yeni Mercedes-Benz Tourrider, Kuzey Amerika motorlu otobüs endüstrisindeki uzmanları ve sektörünü çok hızlı bir şekilde etkileyerek harika bir başlangıç ​​yaptı.

İlk Sipariş Yankiler’den Geldi

Boston merkezli “A Yankee Line”, otobüs şirketi ilk büyük sipariş veren ilk müşterisi oldu. Yankee Line yönetimi siparişi verirken yeni Tourrider olan güvenini dile getirdi: “Yolcularımıza çıtayı gerçekten yükselten yeni teknoloji güvenlik ekipmanlarıyla birlikte gelişmiş ve sofistike konfor sağlamayı dört gözle bekliyoruz. Ek olarak, bu tamamen yeni Mercedes-Benz Tourrider birinci sınıf bir otobüs olarak titiz standartlarımıza göre özelleştirme yeteneği ve fırsatı, otobüslerimiz de seyahat eden her bir yolcuyu etkileme geleneğimizi sürdürmemizi sağlıyor.”dedi


[attachment=14063]
Sayfalar: 1 2
Referans Adresler