Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes-Benz Otobüslerinde Yeni Standartlar
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2
Mercedes Benz Yeni Tourismo ve Yeni Travego

2021 Yılı itibariyle satılacak olan yeni Tourismo ve yeni Travego'lar Otomatik Vites artık Standart!

Mercedes Benz standartlar da sadece bununla da sınırlı kalmayarak Travego ve Tourismo serisinde tam 41 değişiklik yaptı.Yapılan değişiklikler ise; Usb Şarj (220V Prize Son!) , Yakıt Tasarrufu Sağlayacağınız Fuel Package ile birlikte; Öngörülü Sürüş Sistemi, Eko Sürüş Asistanı, Lastik Basınç İzleme, Otomatik karoseri İndirme Kaldırma. Tourismo 15 ve 16 araçlarda Softline koltuk ve dahası*, Dönüş Asistanı, Dikkat Asistanı, Dönüş Farı, Dur & Kalk Özelliği, Park Sensörü / Asistanı, Raylı sistem koltuk, Bi xenon far, Renkli Cam, Antiviral etkili Yeni Aktif Klima, Orta Kapı ve Geri Görüş Kameraları, ve dahası 41 yeni donanım ve geliştirme artık standart.


[attachment=11144]
Mercedes Benz Yeni Tourismo ve Yeni Travego

2021 İtibariyle Yeni Standartlar Listesi

[attachment=11152]
[attachment=11153]
[attachment=11974]

Mercedes-Benz, şehirler arası otobüslerinde sunmaya başladığı yeni donanımların ayrıntılarını basın mensupları ile paylaştı.Yeni donanımlar, Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs AR-GE Merkezi’nin Almanya’daki ekipler ile ortak çalışması sonucunda geliştirildi.Yenilikleri Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy, Otobüs Satış Operasyonları Grup Müdürü Tolga Bilgisu, Otobüs Filo Satış Grup Müdürü Burak Batumlu ve Otobüs Satış Ürün Yöneticisi Cüneyt Sütçü ayrıntıları anlattı.

Teslimatlar Çok yakında

Mercedes-Benz Türk Otobüs Pazarlama ve Satış Direktörü Osman Nuri Aksoy ; Yeni donanımlara sahip araçların teslimatının çok yakında başlayacak “Biz yeni araçları pazara sunmaktan mutluyuz. Yükselen faizlerle birlikte bir kampanya ile alım imkanı sunabilmek adına bir özel fon getirdik.İki ay uğraştık bunun için.İlk araç da çıktı. Kırmızı bir araç. Çok kısa sürede teslimatlar yapacağız” dedi.

Mercedes-Benz Otobüslerinde Hangi Yeni Standartları Belirledi

Standartlar ‘‘Yeni Güvenlik Standartları, Yeni Konfor Standartları ve Yeni Ekonomik Sürüş Standartları” Şehirler arası otobüs pazarında “En”leri ve “İlk”leri kullanıcılarına sundu.Tourismo 15-16-16 2+1 Travego 15, 16 2+1 otobüslerinde yeni donanımlarıyla ve standart donanımlarıyla değişimi başlatarak kendini farklı bir seviyeye taşıdı.
Teknik Donanım


Mercedes Benz Travego 15 ve Tourismo 15-16 +2+1, serilerinde motorlarında yeniliğe gitti.Ülkemizde ve dünya da artan şehir içi ve şehirler arası yol trafiği hızlı ve vites geçişleri ile yakıt tüketimini azaltan otomatik şanzımanlı otobüsler bugün dünyada en çok tercih edilen araçlar.Ve Mercedes-Benz de yeniliğe motor ve şanzımanlardan başladı.

Tourismo; Türkiye pazarında Tourismo’lar da kullanılan Mercedes-Benz OM 470 FE1, 6 Silindir Euro 6 Tourismo 15 serisinde 360 olan beygir gücü 394 beygir olarak standart,yine aynı motor 428 beygir özel siparişle sunuluyor.13 metre Mercedes-Benz OM 470 FE1,6 Silindir Euro 6 394 beygir gücü olan Tourismo 16 ve 2+1 serisinde beygir gücü 428 olarak güçlendirildi. Şanzımanlar ise artık standart GO250-8 powershift otomatik olarak sunuluyor,GO210-6 ileri manuel şanzıman ise sadece özel sipariş olarak tercih edilecek.

Travego ; 2016 yılında pazara sunulan yeni serisinde Mercedes-Benz OM 470 FE1, 6 Silindir Euro 6 428 beygir motor bulunuyordu bu motor 2018 yılında pazara sunulan 13 metre Travego 16 serisinde ise 456 beygir olarak eklenmişti.2021 yılı itibari ile Travego 15 ve 16 serisinde standart olarak eklendi.GO230-6 ileri manuel şanzıman artık Travego’da yok.Şanzımanlar standart GO250-8 powershift otomatik olarak sunuluyor.

Mercedes-Benz “Yeni Güvenlik Standartları”, “Yeni Konfor Standartları” ve “Yeni Ekonomik Sürüş Standartları”

SÜRÜŞ STANDARTLARI

Travego‘da olan özellikti bu özellik Tourismo’da yeni sunulmaya başlandı.Otomatik karoser indirme özelliği dikkat çekiyor.Araç 80 km/s hıza ulaştığında 20 mm alçalan karoser sayesinde hava sürtünmesinde avantaj sağlanıyor.Yakıt tüketimine yüzde olarak 4 civarında olumlu anlamda katkı sağlıyor ve bu sistem otomatik olarak çalışıyor.Aracın hızı 60 km/s’in altına yeniden indiğinde gövde bu sefer 20 mm yükselerek standart konumuna geliyor.Otomatik karoser indirme sistemi yakıt ve yol tutuşu gibi güvenlik alanlarında önemli etkendir.

Ekonomik Sürüş Paketi PPC

Yeni ekonomik sürüş paketi;Ticari araçlarda ilk Actros serisinde bulunan bu özellik artık otobüslerinde de standart olarak bulunuyor.Ve Travego serisinde standart olan adaptif hız sabitleme sistemi tüm Tourismo modellerinde de standart olarak sunulmaya başlandı.Öngörülü sürüş sistemi (PPC), otomatik karoser indirme sisteminin yanında ayrıca Eko sürüş asistanı aracılığıyla yüzde +4’e varan oranda yakıt tasarrufu sağlıyor. Öngörülü Sürüş Sistemi (PPC) sayesinde yakıt ekonomisi ile bir diğer yeniliği daha sunmaya başladı. Avrupa ve Türkiye otoyollarının yüzde 95’ini kapsayan dijital yol haritaları ve GPS bilgileri kullanılarak, vites değişim zamanları ile vites seçimlerinde optimizasyon sağlayan sistem, yakıt tasarrufuna katkıda bulunuyor.

Öngörülü Sürüş Sistemi, hız sabitleme sisteminde kaydedilen hızın belirli bir tolerans değerinde üzerine çıkabiliyor veya altına da inebiliyor. Bu sistem tüm fonksiyonlarıyla kullanıldığında sadece yakıt tasarrufu sağlıyor.

Ve Travego serisinde standart olan adaptif hız sabitleme sistemi tüm Tourismo modellerinde de standart olarak sunulmaya başlandı.


Dönüş Asistanı (Side Guard Assist): Otobüslerin sağa dönüşlerinde ve sürüş sırasında, hem sürücünün hem yayaların hem de diğer sürücülerin güvenliğine katkı sağlayan bu donanım sayesinde; daha güvenli sollamalar, kalkışlarda ve düşük hızlı sürüşlerde kaza riskinin azaltılması ve trafik ışıklarında bekleyen yaya ve araçların daha iyi algılanması sağlanıyor.

Dikkat Asistanı (Attention Assist): Dinlenmeden sürüş yapan sürücülerin uyarılmasıyla birlikte sürüş güvenliğinin arttırılmasının amaçlandığı bu donanım, 60 km/s’in üzerinde seyredilirken sürücü davranışlarını izliyor ve dikkatsiz sürücü davranışlarında, görsel ve titreşimli uyarı ile sürücünün mola vermesini öneriyor.


Dönüş farı: Artırılmış dönüş güvenliği sağlayan yeni farlar, 40 km/s’ten düşük hızlarda veya sinyal aktif hale geldiğinde devreye giriyor. Bu anlarda sis farları dönüş farı özelliğine geçiyor. Aydınlatma etkisi arttırılırken, sürücü güvenle ve pratik şekilde manevra yapabiliyor.


Dur & Kalk Asistanı (Stop & Go): Otonom sürüşe gidilen yoldaki aşamalardan biri olarak nitelendirilebilecek bu donanım sürüş konforuna ve güvenliğe katkı sağlıyor. Araç 2 saniyeden daha kısa süre hareketsiz kaldığında otomatik olarak yeniden hareket edebiliyor. Hareketsiz kalma süresi 2 saniyeyi geçtiğindeyse sürücü gaz pedalına veya direksiyondaki fonksiyon tuşuna bastığı takdirde sürüş yeniden başlatılıyor.

Ek olarak; yan dikiz aynalarında renkli LED ışıklarla görsel uyarı veren Park Sensörü/Asistanı ile istenmeyen ileri-geri kaymaları önleyen, kalkış ve manevra yapmayı daha rahat hale getiren Yokuş Kalkış Desteği de standart olarak sunulmaya başlandı.Ayrıca gece sürüşlerinde aracın en arka uç noktasının daha kolay algılanmasına yardımcı olan LED takip lambası ve yıkama özelliğini de barındıran geri görüş kamerası bulunuyor.

[attachment=11975]
[attachment=11976]
[attachment=11977]
[attachment=11978]
[attachment=11979]
[attachment=11980]

Oğuz Çolban

[Resim: 51032815872_1eb6edab7c_c.jpg]
41 Değişiklik Videomuzun 1'nci Bölümünü YouTube Magazinulaşım TV Kanalımızdan İzleyebilirsiniz.






41 Değişiklik Videomuzun 2'nci Bölümünü YouTube Magazinulaşım TV Kanalımızdan İzleyebilirsiniz.





Sayfalar: 1 2
Referans Adresler