Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Krupp NOSTALJİ (Sohbet-Fotograflar)
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Krupp denilince akla ilk gelen aslinda demir-celik üretimi, bu dev alman kurulusu demir-celik ile baglantili ne varsa üretmistir, bu üretim icinde tabii ki kamyonlarda var, yurdumuzada yeteri kadar gelmistir. Özellikle Konya civarlarinda cogunlukla rastlanirdi, Konya ve cevre illerde genis servis agi bulunurdu. Bu konuya diger üyelerinde degineceklerinden eminim.
Iki Krupp:
Kurtarici Bor/Nigde L60 modeli
[attachment=8095]
Ve bir konteyner cekicisi L80 modeli.
[attachment=8096]
Bu gün bile tren yollarındaki eski rayları inceleyin,içlerinde pek çoğu Krupp markalı çıkacaktır.Ayrıca tarihi yerlerde sergilenen eski ,antika top ve obüslerin de pek çoğunda namluda Krupp markasını görebilirsiniz.Bu iki malzemenin ortak özelliği çeliğinin çok değil süper kaliteli olması gereğidir.Çelikte bu kaliteyi yakalayabildiğine göre Krupp kamyonunun kalitesini gelin siz hesap edin.
Tabi ben bu araçların hiçbirini canlı gözle göremediğim için modelleri konusunda net bir bilgiye sahip değilim.
Fotoğraf ile ilgili yorumları, siz değerli üstadlarım eminimki yapacaksınız..
Saygılarımla..
[Resim: 2cyjekw.jpg]
Resimde ki arac Krupp 1060 L V8 Cummins. Daha dogrusu en güclü Krupp modeli ayni zamanda Krupplarin ilk Tip-Top kupa sekli ve Cummins motorlari bu modellerde uygulanmistir.
Bir Krupp daha.

[attachment=8097]
Türkiye'nin en geniş Nostalji Arşivi yolunda olmayı hedef seçtiğimiz belirterek, Gökhan üstadımın elimdeki fotograflarından bir Krupp da benden..
[Resim: 2d1ptdw.jpg]
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Referans Adresler