Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Avrupa Balina Kasa Daimler O302 0303 ve Diğer Modeller
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Alıntı:Konumuza Dönersek Seksenli senelerinin baslarinda o devirin hükümeti yandaslarina sirt cikmak icin bir permili kamyon ve otobüs getirme Hakki sagladi Ilk Bir hafta icinde götürenler , Köşe . Çünkü Onlar Her seyi hazirlanmis Aportta bekliyenlerdi . Sonrakinler TR de delikanli maşasi Olanlar haric yani yüzde doksani Almanyaya geri gelen (Biraz cekte Boynumu oynatayim) Dedi Ama müstahak Sazan gibi Heryere atlamiyacaksin O sekildeki permi icin 50.Bin Mark Üstü limiti Vardi
O gelenlerin cogu Hurdaya gitmeye ayrilmis Arabalardan olusuyordu. Alanlar zaten Parama para katarim kafalilardan oldugu icin ilkin kazigi yerler sonradan care üretmek icin Akil dilenciligi yaparlar .

Benim Is Arkadasim Akrabalariyla Alti Araba topladilar Evlerin arkasinda Büyük bir Toprak alana Koymuslar Arabalar Savastan cikmis Ordu gibi Motorlarin Altlarina kovalar yerler yaglanmamasi icin bagaji ac. icine fareyi koy dördüncü adimda yere düsecek Kasa cürükleri .Arabayi Takviye ile calistirip Motor vuruntusundan Bahce tipi sehir ici vapurlarin camigibi Titremesi gaz verdiginde Göz Gözü Görmüyor Bir ihtilal mi var . Yani sayfalar yetmez.

O Gurup ta Sekiz bijon 352 motorlu Iki dolap 0 302 getirmek bana da nasip oldu O alti arabanin icinde Bir otobüs benim kullandigimdi Ötekinler Kamyondu On iki günde Edirneye Girdik Yolda Biri Hava yapar biri Gösterge lambalari sapitir biri heryüz kilometrede su kaynatmazsa Üstüne su doldurulur Yani Arabaci olarak neler olabilir diye aklina getirdigimiz Hepsini yasadik .

Diyer söförler Elini cebinden Cikarmazken Benim kullandigim Araba Otel, lokanta, Tamirane Vazifesi gördü O Seferde Cok anahtarim Hic oldu .Bir Üc dingil kuru sasi MAN vardi O Yüksüz halinde Tasiyici dingilde tekerlek Rulman sardi Yani.Pazarligimiz Samsuna kadardi Surlardan iceri girmeden Ellerinden kurtuldum O kadar eziyet O Kadar Zaman Kaybi Bana Yarim gün yolculuk gibi geldi Rampa cikislarinda Bildigim bütün dualari okumak mecburiyetinde kaliyordum Cogu Zaman Yollarin rampa asagi olmasi olasiligini düsünüyordum ,Ugraslardan Nasil vakit Gecmis anlamadim

Yukardaki 0 303 ü vermekteki Amacim Fatihin Gazete küpürüyle verdigi Net belirgin olmayan Arabanin Alt yapisi Resimdeki Yapi Pek fikir yürütmek zor Fakat o yazilar bazi Abartili yaziliyor Mesela Panzer camdan gayri hepsi Kirili r Cift cam i öyle ifade etmis olabilirler deger kazandirma amacli

Yazilarimi Not suz Bitirirsem kendime bir kola ismarliyacagim
Yazmayi unuttum Arkadasin Akrabasi O da Cok Bakimli transport firmasindan Almis o yeniceydi bize PASSAU dan Katildi .Benim katil arkadas yolda Kalan Arabasi olursa ona cektirecekti Onu o yüzden ayarlamis Ama GRAZ i gectik O araba arizalandimi . Bizim arkadas tezgaha gelmisti MARIBORA Kadar Biz onu cekmek mecburiyetinde kaldik

Birde bu permili ithalat isinden karli cikan Hurdaciliktan bu sayede terfi edip Agir vasita Galericilgine Yükselen Alman cingeneleri oldu



Mustafaoe üstadım ellerine sağlık.1980 lerde yaşanıp sonu büyük hüsranla biten "Almanya'nın çöplüğü" furyası ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi.
Trabzon Seyahat Wink

[attachment=3669]





Bu resmi bir önceki sayfada Fatih üstad paylaşmıştı.

Bakın geçen gün ne buldum:Bu otobüsün bir numara daha büyüğü, yani uzunu...

[attachment=3603]
[attachment=3604]
[attachment=3605]
[attachment=3606]
[attachment=3607]


Altınkaya'nın Aksaray'a bağlı bir belde olduğunu belirteyim.Yusuf Bulut bu konuda bizi aydınlatacaktır.

Otobüs resmi plakalı olarak öğrenci servisi yapmış.Arka tarafı ve kapı düzeni aynen muhafaza edilmiş.Herhalde önden bir darbe almış olmalı ki ön panel komple yerli O302 sacı olarak değişmiş.

İçinde balina kasalarda görmeye alışık olduğumuz O302 lerdekilere nazaran daha konforlu koltuklar halen dahi duruyor.

Şoför mahalli için ışığın yönü ters geliyordu.Diğer kapının yanına da iri bir köpek bağlamışlar, beni görünce pek de sevmedi.O yüzden o taraftan resim çekemedim.Ancak bu kadar resimleyebildim.

Sellektör kolunun altında bir kol daha görünüyor.Bu kol ilk O302 lerde olduğu gibi takviye kolu olabilir.Çünkü vites kolunda takviye düğmesi yok.

Jant ve diferansiyel olarak ben bir farklılık göremedim.

O302 de bildiğiniz gibi mazot deposu arkadadır.Bunda önde mazot depo kapağı ve hatta kapakları var.Acaba Webasto için de ayrıca bir depo mu yapmışlar ya da eski depo çürüyünce yeni bir depo takıp ona ayrıca bir kapak mı yapmışlar orası meçhul.

Bu otobüsü çok uzun zamandır görüyordum, bizim şirketin az ilerisinde Anadolu bulvarı üzerinde sağda terkedilmiş gibi duruyordu...Bir türlü yanına gitme fırsatım olmamıştı...Demek ki size nasipmiş fotograflamak :)Teşekkürler.
Aslında bilgi almak üzere oralarda gördüğüm insanlara danıştım.Kimse bir şey bilmiyor.Opet'tekiler de dahil.Sadece uzun zamandır orada yattığını söylediler.Hatta birisi "geldiğinde makasları sağlamdı, böyle değildi.Sonra makasları kırılıp bu şekilde oturdu." dedi.Tabii ki o beni biraz saf gördü herhalde.O işin aslı öyle değil.Bu otobüs de şimdikiler gibi ventilli süspansiyona sahip.Ancak zaman içerisinde hava boşalınca bu şekilde oturmuş.

M.Ali Üstad fotoğrafları yükleyipte konuyu ilk açtığımda Aracın üzerindeki ''Altınkaya Kasabası'' acaba bizim Altınkaya mı? diye düşünmeden edemedim, sonradan atıfta bulunmasıyla bunun kesinliğini anlamış oldum. Smile

Lakin 23 Yıldır Aksaray'da olmama rağmen, tevellütümüz bu otobüsün yollarda olduğu zamanlara isabet etmedi. Zannediyorum ki 80 lerin sonlarına belki 90 ların başına doğru Aksaray-Altınkaya arası çalışan bu aracımız Altınkaya ile birlikte ''bayıraltı'' olarak tabir edilen Aksaray-Ankara yolundaki birçok köy ve kasabaya bölgesel tren gibi hizmet etmiştir.
Özellikle bu bölgelerde ve Ortaköy ilçemizde bir zamanlar sıklıkla 302 leri görmekteyken şu anda artan özel araç eğilimi ve gelişen kasaba bütçeleriyle yerini daha küçük ve yeni model minibüslere bırakmıştır.

Bu güzel fotoğraf ve eşsiz bilgi birikimi için M.Ali Üstada teşekkürlerimle...
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31
Referans Adresler