Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Ford Transcontinental
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Ülkemizde hizmet vermiş Ford araçlarda burada bahsedelim diye açıyorum bu başlığı, FORD D SERİSİ ülkemizde başlı başına bir efsane oldugu için oradan devam etmemek daha doğru olacak diye düşünüyorum..
Diğer Ford araçlar ile ilgili bilgi ve belgelerimizi buradan paylaşalım

İlk olarak;
Ford Transcontinental
Bu arabaları,tek tük de olsa küçüklüğüm de Paşabahçe Cam Fabrikasındaki depolardan yüklenirken gördüğüm kadarıyla hatırlmaktayım.Ford?un Avrupa?da çekici ve kamyon sınıfında,Ford Cargo?dan önceki bir modeli.
Yüksek kabini ile tanınan, 290-350 beygirlik p, kendini kanıtlamış 14 litre Cummins motora sahipti.

İşte Ford Transcontinental


[attachment=13462]
[attachment=13463]
Bu Türkiye de nadir bulunan aracım İzmirde çektiğim resmi
[Resim: sayginongens5003581.jpg]

[Resim: sayginongens50035821.jpg]

Not: Eklentiler düzenlendi.
Yıl 1970. Tanıdık bir yüz; Ford D serisi ve ülkemizde görmeye pek alışık olmadığımız Ford Transcontinental bir arada.
[Resim: 94126457.jpg]
Trascontinental için;
Lise öğrencisi oldugum 1993-1997 döneminde Öz Nakliyat'ın Fiat 697 leri ile HAyradarpaşa Limanından konteyner taşımacılığında Hay-Koop. ile kişisel görüşüm ile lider oldugu dönemde tek tük Trancontinantaller görürdüm Haydarpaşa Limanından yakın bölgelere konteyner taşıyan, ama asıl faal oldukları döneme yetişemedim yaş itibarı ile..
40 yıl önce, yükselen petrol fiyatları Orta Doğu'yu zenginleştirirken ve deniz taşımacılığı pahalı iken, Avrupa transportçuları Avrupa ve Asya,Orta doğu ülkeleri arasında mekik dokuyordu.Nakliyeciler uzun yolculukları kaldırabilecek en büyük ve en güçlü arabaları filolarına dahil etmek mecburiyetindeydi.Yolalr şimdiki gibi değildi.O zaman,adından da anlaşılacağı gibi, uluslar arası tasşıamcılığa cazip olarak sunulan bir araba da Ford Transcontinental'di.

Rakiplerine kıyasla Transcontinental, çok daha yüksek kabinli ve 350 beygirlik büyük bir Amerikan motoruyla öne çıkıyordu. Bu nedenle, araba aslında Avrupa ve Asya arasındaki güzergahlarda biraz popülerlik kazandı. İtalyan Ford Trucks bayilerinden birisi de aynı hikayeye atıfta bulunmuş. Fortruckers, resmi kıtalararası ulaşıma atıfta bulunan bir F-Max gösterisi hazırlamaya karar vermiş.

İtalya da Ford Transcontinental'de toplanan ve yenilenerek korunmuş bu araç "Gulliver Transasia" şirketine ait, Milano ve Tahran arası çalışmış ve o zamanki bazı ayrıntıları da ''tranasit'' tabelası ile görebiliyoruz.


[attachment=13461]
Referans Adresler