Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Man-Manaş 5 Serisi Şehirlerarası Nostaljik Otobüsler
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

mustafaoe

M.A.N in 302si Otobüs gibi otobüs
takip etmedim ama cok kisa bir süre üretildi her halde
[Resim: 575w.jpg]

Resmi birazcık düzeltmeye çalıştım.Umarım beğenirsiniz.

575 MAN otobüsleri ilk keşfeden ve yaygın olarak kullanan firma Gazanfer Bilge'dir.Hatta pek çoğu da lacivert renkliydi.O302,Magirus ve 445 MAN'lar arasında şimdiki yeni Safir'ler gibi dururdu desem yanlış bir benzetme olmaz herhalde.

Bunlar "MAN'dan otobüs olmaz" yanlışını düzelten otobüslerdi.Bir önceki model olan 445 MAN 145 HP lik motoruyla emsalleri arasında cılız kalınca MAN hem motor gücünü 175 HP'ye çıkararak ve hem de o yılların moda modifiyesi olan yuvarlak farları dikdörtgene döndürerek (aynı uygulamayı Magirus ve Mercedes modellerinde de görmüştük) ve de iç düzenini daha düzgün standartlara oturtarak bu otobüsleri piyasaya verince iyi sükse yapmıştı.Takır takır ön takımları,zangırdayan yan camları ve kendilerine has egzost sesleriyle çok kendine has otobüslerdi. Belki de tip olarak 590 modeline göre bile güzeldi desek yalan olmaz.Çünkü özellikle karakteristik ön panjuru otobüse tip adına artı puan katan bir ayrıntıdır.
Ceylan gibi olmasa da Aslan gibi bir poz vermiş Man 575 HO.

Ceylan Turizm/Eskişehir hep söyleriz Eskişehir ülkemizde otobüs taşımacılığının yoğun ve tecrübeli olduğu bölgelerden bir tanesidir bu da modern otobüsçülüğün başlangının tarihe düşülen bir notudur.


[attachment=3759]

Necdet

(28/05/2013 05:43 PM)Magazinulasim Yazılan: [ -> ]Ceylan gibi olmasa da Aslan gibi bir poz vermiş Man 575 HO.

Ceylan Turizm/Eskişehir hep söyleriz Eskişehir ülkemizde otobüs taşımacılığının yoğun ve tecrübeli olduğu bölgelerden bir tanesidir bu da modern otobüsçülüğün başlangının tarihe düşülen bir notudur.


[Resim: 18691346007368830653148.jpg]


Bursa Eskisehir evet bu iller köprü vazifesi görüyordu,yaldir yaldir renkli otobüsleriyle ihtisami ellerinden birakmazlardi.
Eskişehir otobüsçülük duayenlerinden Büyükkıdan ağabeyimden muhteşem bir paylaşım,eminim ki daha neler vardır,bu otobüslerle Beylikahır yolculuğum çok olmuştur,davudi bir sesi ve ferah iç mekanı vardı,Ceylan bizim Emirdağlı Ceylanmı?Eskişehir otobüsçülüğünün mihenk taşlarından,Allah yolunuzu açık etsin,selamlarımla....
Eskişehirde 1997 yılında ceylan turizm kurulmuştu. 2000'li yılların ortasında kapanmıştı. Resimdeki 26 plaka ceylan turizm eskişehire ait bir firma mı?. Çünkü eski otobüs firmaları arasında eskişehirin ceylan turizmini duymamıştım.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Referans Adresler