Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Bursa Üretimi Çeşitli Nostalji Otobüsler [50-80]
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
[Resim: j60m7d.jpg]
0302 ye dikkat...
Trakya'da otobüscülük genellikle Trakya halkının elinde değildir.

Örnek verecek olursak yıllardır Trakya hatlarında gördüğümüz İstanbul Seyahat'in kurucuları Giresun'ludur.Bu gün firma yöneticisi olan Selami ve Metin Tırış'ın arkalarında "Selami & Metin yazan 34 U 2222 plakalı "Trakya Yıldızı" O302 lerini ben şahsen halen bile hatırlarım.

Hayrabolu'da da aynı şey geçerlidir.Burada da Tokat'lıların egemenliği vardır.Sanıyorum halen de bu devam ediyor.Otobüsün yanındaki "Topçam" ifadesi de bunun bir göstergesi.

Resimdeki O302 Magirus 714'ten bozma bir otobüstür.Yanında duran da ilerleyen zamanda Bursa'da O302 kasası atılarak Hayrabolu-Topkapı hattına girecek ve 1980 lerin neredeyse sonlarına kadar çalışacaktır.

Ancak Trakya hatlarında rekabetin çok güçlü olduğu 1980 yıllarının başlarında bu otobüslerin O302 ler karşısında çok da şansları yoktu.Hayrabolu hattı Silivri,Çorlu ve Lüleburgaz'dan da geçmesi sebebiyle kuvvetli bir güzergahtı.Yolcu boldu.

Özellikle Topkapı çıkışında Haramidere rampasına kadar yaşanan kıyasıya çekişmelerde kasası ağır gelen bu Magirus'lar sadece nal toplarlar,yolcuyu O302 ler kapardı.

Güzel toplanmış bir Prusalı daha Smile
Tepe kaşı kısmı ve arka kapının,yanındaki havalandırma ızgarası oldukça yüksek direksiyonunu incelemesem,tam bir 52 302 olduğuna inancaktım Smile.Bu da sanırım Magirus'dan dönme bir 52 kasa.


[Resim: img00033bb.jpg]
[Resim: eqvw1v.jpg]
[Resim: 25uhb3p.jpg]
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler