Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Üstad yine olmazı başarmış Smile.Gerçekten mükemmel bir şeyi paylaşmış bizimle.Ben gördüğüm bir kaç farklılığı sizlerle paylaşmak isterim.

1-Çamurluk kenarları.

2-Silecekler ortada birleşmemiş yan durmakta Smile

3-Aynaları.Bu araçtan miras kalan bir tek şey vardı o da aynalardır,Turbo S'lere kadar,bütün üretimlerde bu aynalar kullanıldı.
Bu aynalar O302 de kullanıldığı gibi ilerleyen zamanlarda neredeyse bütün ağır vasıtalara takıldı.

Hafızamı şöyle bir yokladım,bu aynalar acaba Magirus'ta da böyle miydi diye ama değildi.O302 öncesi Magirus'larda ya yuvarlak veya bu aynalara benzer ama kenarları yuvarlanmış daha küçük kare aynalar kullanılmıştı.Bu yazacağıma gençler gülecek belki ama bu aynaların O302 ile piyasaya çıkması sonucu şoförlerimiz o eski küçücük aynalardan sonra adeta sinemaskop film izler gibi olmuşlardı.Daha sonraki bir süre O302 ile beraber üretilen Magirus'larda da bu tip aynalara geçilmişti diye hatırlıyorum.

Yolladığım resmi beğendiğinize de ayrıca sevindim.Gerçekten çok nadide bir resim.Çünkü aslında otobüsleri bu zamana kadar dayansa da bu otobüse ait yazılı belge bulabilmek çok zor.Bu resim bir ilandan alınma.İlanı da çok yakın zamanda tarayıp resmi biraz daha net olarak sizlere sunacağım.

Herkese selamlar...
Damla biçiminde ki üst lambalar daha sonradan ön tarafa köşelere konmuştu. Ayrıca görünmeyen bir detayda arka plaka lambaları bu modellerde sanırım tek parça ve plakanın üstünde yer alırdı. Sonra ki modellerde lambalar iki parça halinde plakanın yanlarına yerleştirlmişti. Bazı modellerde de arka stop lambaları aşağıda tampona yakın oluyordu. Beden bu kadar.

Saygılar...
Suriyede Şam Havaalanında Otomarsan O302:
[Resim: 34211509.jpg]
Yukarıdaki iki resimdeki otobüsün plakaları bana 5562 ve 5564 gibi geldi.Alttaki resim biraz daha sonra çekilmiş olmalı.Hem otobüs biraz yıpranmış hem de amblemin altına bir de yapıştırma amblem attırmışlar.

Bu otobüslerdeki tamponlardaki ilave ve gömme Hella sis lambaları ilginç geldi bana da.Muhtemelen teslimat sözleşmelerinde bu husus yani sis lambalarıyla teslimat belirtilmiş.Çünkü aynı serideki iki otobüste de aynı lamba kombinasyonu var.Zamanında oldukça pahalı olan bu sis lambaları çok da kaliteliydi.
Bir farklı arabanın detayıda benden,işte çarpma kapılı O302.Mekan ise sanırım bugün ismini sıkça duyduğumuz,hicaz demiryoluna ve ecdadımıza tanıklık eden şam tren istasyonu.

[Resim: jzk191.jpg]
Referans Adresler