Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
[Resim: 2z883gy.jpg]

[Resim: 2iurspf.jpg]
35 AK 9391 tahminimce 1970 model.


Nerden biliyorsun derseniz,bu arabayı İzmir Özdere'den iyi bilirim.Fotoğrafın çekildiği yer İzmir Özdere Merkez Bankası özel eğitim ve dinlenme tesislerinin yanında duruyor gibi ama emin değilim.

Mayıs ayının başında usta birliğine teslim olmaya giderken yol kenarında park edilmiş olarak görnüştüm.İlk başta terk edilmiş hissine kapıldım anacak daha sonraları birliğin araçları ile,araç komutanı olarak göreve gittiğimiz zamanlarda yolda hep karşımıza çıkardı.Nöbetçileri değiştirirken bile nöbetçi kulesinden sesini duyup tanıdığımda geçişini izlerdim hep Smile.Hatta fotoğrafınıda çekmiştim Şöför askerlerim bile benim yüzümden arabaya sevgi beslemeye, yolda her gördükleri yerde uykulu halimle bana ''maaşallah çavuşum'' senin ki geliyor derlerdi.Fakat 10 günde bir askerliğim boyunca çarşı iznine çıktığımda arabayı akşamları,park ettikleri yerde aramalarıma rağmen bulamayışım, yakından görememem,sahipleri ile hasbihal edemem biraz içime dert oldu.

Lafı fazla uzatmayayım araba hakkında kısa bir bilgi vereyim.Bu tarihi eser özdere kuşadası,marmaris,efes,selçuk arasında hala daha turist taşımaktadır.

Dikkat edin sandık tipinde unicold olduğunu tahmin ettiğim, kliması ve orjinal torpidosu,turuncu sis farları kapakları ile hakikiliğini korumuş ve özelliğini kaybetmemiştir.Ancak boya konusunda emin değilim.

Fotoğraf için Teşekkürler Gökhan Ağabeyim.
35 AK 9391
Plakalı Otobüs;
Marka: Mercedes Benz
Yılı : 1970 model

Selamlar
(14/01/2010 09:26 PM)Fatih Kocaoglu Yazılan: [ -> ]35 AK 9391 tahminimce 1980 model.

(14/01/2010 10:21 PM)çelikf Yazılan: [ -> ]35 AK 9391
Plakalı Otobüs;
Marka: Mercedes Benz
Yılı : 1970 model

Selamlar.



Feyzi Ağabeyim Teşekkürler.
Tahminlerim doğru bu arabanın emsali sanırım kalmadı.
M.Ali Sade ne diyecek acaba ?.
Araba çok güzel.

Çelikf üstad anladığım kadarıyla e-devletten sorgulayarak gerçek modeli yakalamış.

Zaten otobüs bu yaşa gelebilmek için epey tadilat görmüş.O yüzden özelliklerine bakarak şu modeldir diyemeyiz.

Bu gün itibarı ile 40 yıllık olmuş bu otobüs huyuna gidilirse yani iyi bakılıp bakımlarına özen gösterilirse bir 40 yıl daha çalışır.
Referans Adresler