Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Yukarıdaki resimde fotografın çekildiği aracı geçen Özkaymak O302 otobüsü Kızılcahamam'ı geçmiş,Çeltikçi sapağına doğru ilerliyor.İlerisi de eski Ankara-İstanbul yolunun zorlu yerlerinden Kargasekmez rampası.

Kargasekmez halen de duruyor.Eskiden çok zorlu olan bu rampayı ben şimdilerde de çok sıklıkla kullanıyorum.Hiç de o kadar zor bir rampa değilmiş aslında.Çünkü rampa halen de 1980 lerdeki haliyle duruyor.Yani iniş ve çıkış ayrı güzergahlardan yapılıyor.

Eskiden O302 lerin çekişi bu rampaya endekslenirdi."Kargasekmez'i kaçla çıkıyor?" sorusuna genellikle herkes düz 4,ya da 3 takviye gibi kaçamak cevaplar verirlerdi.Halbuki pek çoğu burada 2 takviyeye kadar düşerlerdi.

Çok hoş resim.Teşekkürler arkadaşım.
Cok güzel bir haber, ben zaten sitemizde türk arac ve modellerinin bulundugu bir bölümün de acilmasindan yanayim.
[Resim: awyepv.jpg]
Burası Kent'in Anadolu otogarındaki yazıhanesi gibi geliyor bana ama emin değilim.

O302 ise sanırım birinci nesil.
Otobüsle işe başlayalım.Otobüsümüz muhtemelen 1970 model.Çünkü silecekler ortada toplanmış.Şoförden sonraki yolcu camı eğik değil,dik geliyor.Bagaj menteşeleri dışarıdan ve cam altlarında çift nikelaj var.Ve içi koridorlu.Koltuklar daha önce gördüğümüz koridorsuz ilk model gibi gömülü değil.

Otogar Fatih üstadın dediği gibi Anadolu Otogarı.Kent yazıhanesi sanki çıkış kapısına yakın bir yerdeydi gibi hatırlıyorum.Bir de otobüsün park şekli ters.Otogarın ilk açıldığı yıllara ait bir resim olmalı.

Çok güzel bir resim.Teşekkürler Gökhan üstad.
[Resim: 2vnnh4k.jpg]
Referans Adresler