Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Evet otomarsan ve ''Yolların yaşayan efsanesi O302'' çeşit çeşit üretim modelleri ile karşımıza çıkmaya devam ediyor.Fotoğraf Kahire Fuarından sanırım 70 yıllar,aracın özellikleri ise,görüldüğü üzere sandık klima muhtemelen,markası da thermo king,diğer özellikleri ise Çarpma kapılı olmasıdır.Ama M.Ali sade'nin yorumlarını aklımıza getirdiğimizde sanki arabada kasa tipi ile bazı farklılıklar var.

[attachment=3093]
1977 İşte Nostalji,Bir Bosfor Klasiği.34 YC 898.Almanya servis bitiminde.

[attachment=3094]
[Resim: a004ma2.jpg]
BİR NOSTALJİ,



KAPTAN METİN YAPAR'A ALLAH'DAN RAHMET DİLERİM.


BİR NOSTALJİ DAHA,



RESİM TARİHİ 1984 DİREKSİYONDAKİ BENDENİZ,FAKAT O ARACIN KAPTANI ARKADAŞIMDI BEN DEĞİLDİM......

[attachment=4245]
Benim daha önceden iç resimlerini gönderdiğim 1968-69 model O302 ye ait dış görünümü Osman Sezai üstadın siyah-beyaz Güven Turizm resminde en ince ayrıntısına kadar görebilirsiniz.Gerçek bir arşiv resmi.Teşekkürler üstad.
Pazarlarda ve Oyuncakçılarda,tenekeden resm edilmiş Otomarsan 0302'lerin bolca olduğu bir dönemin,Türkiyesinden yetişdik.Şimdi dönüp çocukluğumuzdan bugüne kadar olan süreçteki bazı,güzellikleri düşünürken bunlarında aklımıza gelmesi ne kadar güzel geliyor insana...
En son bu tarzda hatırladığım maketler kartondan,resm edilerek,1990 ve 1991 yıllarında milliyet gazetesi tarafından dağıtılmışdı.


[Resim: 334szo7.jpg]
Referans Adresler