Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
[Resim: img3712y.jpg]
Efsane geri döndü...
Sabit sıra çalışıyor Smile
Bodurm-İzmir-Bodrum..Son 3 Turun bitiminde İzmir İstanbul Kuşadası olarak dönüyor.Kimse fotoğraflayamadı bugüne kadar garajda yatıp kalkanlar bile Big Grin Big Grin Big Grin
Susurluk İn Class...
[Resim: wmf0rb.jpg]

Tahir ile Horasan arasi....

Adil Sezgin

Gökhan Bey gerçekten çok güzel bir resim,duygulandırdınız beni.

Bir Zamanlar Dostlar.


[Resim: 219bcpi.jpg]
Çok hoş bir resim.Bursa'da tam da üzerlerinden teleferik geçerken çekmişler ki çok da güzel ve anlamlı bir enstantane olmuş.

Otobüslerimiz 1969 ya da 70 model.Hep bahsettiğim sağa yaslı silecekler,dik gelen ön yolcu camı dikmesi,dışarıdan menteşeli bagaj kapakları,çift sıra cam altı nikelajları ,gayri faal ön cam üzeri havalandırma delikleri bu otobüslerde de aynen var.Dikkat ederseniz sağ önde tampon altında çeki kancasının şişkin kapağı da yok.

Üzerindeki slogan da sanıyorum askerden yeni gelmiş veya askerliğin etkisinden kurtulamamış bir yetkili tarafından bulunmuş.Güzel de oturmuş.

Parola:Kamil Koç
İşareti:O302 Mercedes

Bu yıllarda Kamil Koç tamamen Bursa merkezli olarak çalışırdı.Bursa-İstanbul,Bursa-Ankara ve İstanbul-Bursa-İzmir ana hatlarına ilave olarak sanıyorum yazın Antalya-Alanya hattında da görünürdü.Şimdiki gibi yaygın değildi.Hatta bir dönem Ankara-İstanbul hattını bile ihmal ettiler.

Bunu derken bir zaman Karadeniz hattına da uzandılar,Çanakkale üzeri İzmir hattı da yaptılar.Ama bu faaliyetler kısıtlı kalmıştı.

Bir de Kemal Türkmen üstadın alanına girmeyeyim ama 70 li yıllarda piyasada 26 plakalı otobüs çok vardı.Şimdi o kadar fazla değil.Hatta neredeyse şimdi Eskişehir firmalarıyla sınırlı bile diyebiliriz.

Çıldır,Sağlam,Zümrüt,Anka,Uludağ ,Boink gibi firmaların yanında özellikle Yılmaz'da,Kamil Koç'da hatta Gazanfer Bilge'de 26 plakalı otobüsleri bolca görebilmek mümkündü.

Bu resimde de yan yana duran otobüslerden birisi 26 plakalı.Ve işin bir gerçek yanı da Eskişehir'liler de tıpkı Bursa'lılar gibi bu işlerden iyi anlarlardı.Sonradan ne olduysa Bursa'lılar yine işi sürdürebildiler ama Eskişehir'de İsmail Ayaz haricinde işi düzgün götürebilen bir firma kalmadı.Zaman içerisinde eriyip gittiler.Onca otobüscü ne oldu,ne iş yaptılar meçhul.

Evvelki yıl atıl durumda terkedilmiş duran eski Eskişehir Otogar'ının önünden geçerken de bunlar aklıma geldi.Eskişehir'deki otogar 1960 ve 70 lerde parmakla gösterilen bir otogardı.Ankara başkentken otobüsler mahalle ve sokak aralarından kaldırılmaya çalışılırken,İstanbul'da otogar nedir bilinmezken Eskişehir'de bu otogar vardı.

Otogar sadece otobüslerin hareketi için değildi.Altında lületaşı süs eşyalarının ve muhtelif yolcu malzemelerinin de satıldığı çok güzel de bir pasajı vardı.Lokantaları,büfeleri ve tuvaletleri de o yıllara göre iyi sayılabilirdi.

Ayrıca ilçelere kalkan otobüsler de Sivrihisar Caddesi üzerindeki avlulu hanların içlerinden hareket ederlerdi.Bu konudaki yorumu da Sabahattin Büyükkıdan arkadaşıma bırakıyorum.

Yine sitemize yakışan güzel bir resim.Teşekkürler Fatih üstad.
(08/09/2011 11:18 AM)Fatih Kocaoglu Yazılan: [ -> ]Klasik Ulusoy,pir de Uç yuz igi, pirde Hobeç.

Hobeç; Mealini kim verecek Big Grin




Hobeç; Meali Kasket Big Grin

O302'ye yakışan en güzel boya ve kuşaklar Wink


[attachment=3301]
Referans Adresler