Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
M.Ali Ağabey teşekkürler,fotoğraflarla risalelerle bir kez daha geçmişe döndük.

Burdaki ilk üretim O 302 lerde bir farklılık daha var bunu görebiliyormusunuz ?.
Hacı Kızılkaya 21 DE 300 Seri Plalakı Otomarsan 302'lerinden Bir Demet.Öz Diyarbakır'dan Önce Doğuya Kamil Koç Olarak Çalışırlardı. Bu Arabalarda Kamil Koç Yazılı Fotoğrafları İnşallah Çok Kısa Zamanda Dostlarımızın Sandıklardan Çıkararak Bize Ulaştıracağını Umud Ediyoruz Wink.


[attachment=3238]
302 severlerle gecemiz daha da şenlensin.21 DF 530 Muhtemelen Aynı Arabanın Bir Farklı Fotoğrafı.

Kaynak;Selahattin Büyükkıdan
http://www.magazinulaşım.com


[attachment=3239]
Şu 302'deki Asaleti Hiç Bir Şeye Değişmem.

Kırmızı Beyaz Renkleri Ön Şapkalığı,Sandık Thermo King Kliması Bitmez.


[attachment=3118]
Kız gibi 0302 derler ya o hesap, Pamukkale'nin prestij arabalarından biri olmalı. Arkasındaki 0302 de yine resimleri az bulunan bir firmaya ait : Aran Turizm

Yer de Kuşadası Öküz Mehmetpaşa kervansarayı önü. Diğer bir deyişle limandan Kuşadası merkezine uzanan yol.
Alıntı:[Resim: karawanserei.jpg]
[Resim: karawani1.jpg]


Çok güzel resim.Öndeki otobüs; boya stili,yepyeni jant kapakları ve uzun kollu sağ yan aynasıyla 1979-80 model bir O302 olabilir.Hani önceki sayfada bahsetmiştik ya, 5-6,7-8 numaralı koltukların üzerinde de havalandırma kapağı olan,tavan lambaları İkarus'lardakiler gibi büyük boy ve tavan ve yan döşemeleri beyaz formika olan modelden olma ihtimali çok yüksek.

Direksiyon simidi ilk modellerdeki kemik direksiyonlar gibi duruyor diyebilirsiniz.Muhtemelen sedefli kağıtla kaplanmıştır.

Arkadaki otobüste de Sütrak benzeri bir klima var.Ama onun yan camları farklı.Yan camların bazılarını büyük tip sürgülü yapmışlar.Sebebini hemen sizler söyleyebilirsiniz ama ben yine de yazayım.Bu otobüs karayolu ile hacca giden hacılarımızı taşımış.Arabistan sıcaklarına bir nebze de olsa çare olmak amacıyla bu camlar bu şekle tadil edilirdi.

Hatta hacca giden otobüsler üzerine yapıştırılan ve kafile numaralarını gösteren yuvarlak koca yapışkanlar da hacdan döndükten sonra bir süre sökülmez bu etiketler gururla taşınırdı.Arka sol camda bir beyazlık görür gibiyim.Bahsettiğim etiket olabilir.Belki de ben hayalleniyorum. Smile
Referans Adresler