Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın

Ali Samangül

1984 302

[attachment=2892]
Ne denebilir ki?
[attachment=2961]
1984 Kuru hava,nerden mi anladım şöför mahalinde ki torpidoya dikkat Big Grin

mustafaoe

IZMIR Santral garaj Halkapinar

[attachment=3039]
İzmir'e ilk gittiğimde bindiğim otobüs 590 HO modeli bir MAN'dı.O otobüs bizi Basmane'de bir yazıhanenin önünde ortalık bir yerde indirmişti.Firma ya Sağlam veya Pamukkale idi.Dönüşte de Fuar'ın kapısının oralarda bir yeri işaret edip "oradan bineceksiniz" diye uyarmıştı.Meğerse asıl garaj orasıymış.
Biz Urla'da bir yerde kalacağımız için bu defa başka bir vasıtaya binmek ve biraz da açılmak maksadıyla Konak istikametine doğru tabanvayla yollandık.Sabahın serinliğinde elimizdeki çantalar yürüdükçe ağırlaşsa da İzmir'in geniş caddelerinde yürümek hoşumuza gitmişti.Konak'ta da epey bekledikten sonra önden motorlu,muhtemelen Thames Trader bozması ama çok temiz bir otobüsle Urla'ya geldik.
Birkaç gün rahmetli Tanju Okan'ın memleketi Urla'da kaldıktan sonra bir sabah fuarı gezmek üzere yine güzel bir kamyondan bozma otobüs ile İzmir'e geldik.İndiğimiz yerdeki yazıhaneden dönüş biletimizi de aldık.Yazıhaneci akşam saat 22.00 de yine o yazıhanenin önünde olmamızı tembihledi.
O gün gündüzden fuarı biraz gezindik.Ama bizim asıl merak ettiğimiz ülke pavyonları akşam açılırmış,mecburen oradaki çok hoş çay bahçelerinde akşama kadar vakit geçirdik.Tam bir kaç yer gezindik ki otobüsün kalkış saati geldi.Apar topar yazıhaneye geldik.Otobüs gelmişti ve yine bir 590 MAN'dı.
Uzatmayayım,Basmane garajına gidebilmek nasip olmadı.Ama Halkapınar'a çok gittim.Bence şimdiki garajından da iyiydi desem İzmir'li arkadaşlarım bana kızabilir.Mustafa üstadımın resmi de gerçekten çok hoş.Pamukkale'nin O302'si pırıl pırıl duruyor.
Sevgili Mehmet Ali, 70i yıllar İzmir'i görmede senin için çok geç bir tarih olmuş. Man 590 ile gelip-gitmene gelince, Pamukkale'de Man 590 çalıştığını hiç görmedim. belki Sağlam Turizmdir diyeceğim ama Ankara-İstanbul yönüne çalışan hatlarda pek Man 590 da hatırlamıyorum. Üstelik 1975 e kadar İzmir'de olduğum için net hatırlıyorum. Manlar daha çok ilçe bazında seferlerde görülüyordu. Ya da en fazla Ege-Akdeniz'e (Muğla ilçeleri) inerdi bir de Ege bölgesi dahilinde çalışırlardı. Ama Pamukkale'de kesin olarak yoktu. Hadi bir tane vardı diyelim, dönüşte de bir Man 590 a raslaman büyük şans.
Referans Adresler