Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
100'ncü 302 teslimatı Big Grin


[attachment=4731]

[attachment=4732]
Montaj devrinden azda olsa yerli üretime geçiş,Almanların ilk başlarda olaya sıcak bakmamaları ve bir sürü zorluklardan sonra kurulan fabrika ve mükemmel otobüs 0302 nin yollarda destanlaşması,elime geçen bir dergiyi kaç defa okudum hala doyamadım...
Daha önceden yüklendimi bilmiyorum,
1972 Ankara Otogarı..
[Resim: 7PrDyY.jpg]
Fotoğrafta ki efsaneler hariç Erciyes Turizmin sağ çaprazında sanırım bir Maguirus var. Onun solunda başka bir Maguirus olabilir. En başta da galiba MAN 575 duruyor.

Saygılar..
[Resim: Agd8D0.jpg]
Yukarıdaki resmin devamı..
Alıntı:[Resim: 7PrDyY.jpg]

Ankara eski terminali AŞOT'a ait resim her nedense çok azdır.Bu ve diğer resim de bu otogara ait gerçekten hoş resimler.

İşte ön planda yılların firması Pamukkale peronuna doğru manevra yapıyor.Karşısında Gülhan ve Gazanfer Bilge yolcu almak için peronda bekliyor.O yıllarda Gülhan ve Gazanfer her yarım saatte bir Kadıköy'e otobüs kaldıran kuvvetli firmalar.

Sağlam 12 numaralı perondan çıkmış.Öğle vakti olduğuna göre bu muhtemelen Eskişehir seferi.İzmir ve İstanbullar sabah ve akşam saatlerindeydi çünkü.Hemen arkasından Kayseri firması Erciyes onu takip ediyor.

Zafer ve Kamil Koç'un O302 lerinin yanında çok hoş bir Havalı Apollo duruyor ama hangi firma olduğu okunmuyor. Konyalıların olabilir.

Çok çok ileride yine çok hoş bir 575 MAN görünüyor.

Burada dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama öndeki Pamukkale'ye bakarsanız camlarında sürgü yok ve yekpare camlıdır.Otobüsün kendisi bagaj menteşeleri dışarıda, eteklerinde çıtaları bile olan, ön yolcu camı eğik değil dik vaziyetli ve gabari lambası kapı üzerinde su damlası şeklinde orijinal bir otobüse benziyor.
Halbuki biz bu tip camları ilerleyen zamanda klimalı modellerde görmüştük.

Hadi bakalım, sizlere uzmanlık sorusu: Bu otobüs fabrika çıkışı mı bu tip camlarla çıkmış,yoksa yaşadığı bir kaza sonucu mu bu tip camlar takılmış? Cevaplarınızı bekleriz.
Referans Adresler