Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
(16/11/2015 12:53 PM)V.AKTOPRAK Yazılan: [ -> ]Daha önceden yüklendimi bilmiyorum,
1972 Ankara Otogarı..
[Resim: 7PrDyY.jpg]
Muhteşem bir resim daha...
İstanbul ne kadar karmaşık, düzensiz bir şehir;Ankara ne kadar planlı,düzenli bir şehirse otogarlarına bile yansıyor. Bir Topkapı'ya bakın birde AŞOT'a. Bugün bile yine aynı durum sözkonusu.

AŞOT'a iki kere gitme fırsatım olmuştu. Biri 14 ,diğeri 93 yılında 16 yaşında. İkincisinde 304 le gelip dönüşte yer bulamayıp, ancak yapma kasa bir v6yla Sivas'a yer bulunca o hayal kırıklığıyla fazla inceleme şansım olmamıştı. Bu yüzden yanlışmı hatırlıyorum merak ettim. Giriş karşıdandı, resimde gözüken peronların karşısında simetrikleri vardı değilmi? Karşısıda meşhur katlı otoparkmıydı? Birde varan otobüsler yolcuyu kalkış peronunda mı indirirdi, sanki kalkış peronunda indim gibi hatırlıyorumda.
y.aydin demiş ki;

Alıntı:Birde varan otobüsler yolcuyu kalkış peronunda mı indirirdi, sanki kalkış peronunda indim gibi hatırlıyorumda.

Varan bu terminale girmezdi.Burada Koyuhisar firması Tozcan ile paylaştığı bir yazıhanesi vardı halbuki.Terminal olarak Bahçelievler'de şimdiki Milli Kütüphane'nin olduğu yerdeki benzin istasyonunun içindeki kendi yerini kullanırdı.Bosfor Turizm ise bu terminalin girişindeki nispeten müstakil terminali kullanırdı.
(16/11/2015 10:03 PM)M.Ali Sade Yazılan: [ -> ]
Alıntı:[Resim: 7PrDyY.jpg]
Burada dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama öndeki Pamukkale'ye bakarsanız camlarında sürgü yok ve yekpare camlıdır.Otobüsün kendisi bagaj menteşeleri dışarıda, eteklerinde çıtaları bile olan, ön yolcu camı eğik değil dik vaziyetli ve gabari lambası kapı üzerinde su damlası şeklinde orijinal bir otobüse benziyor.
Halbuki biz bu tip camları ilerleyen zamanda klimalı modellerde görmüştük.

Hadi bakalım, sizlere uzmanlık sorusu: Bu otobüs fabrika çıkışı mı bu tip camlarla çıkmış,yoksa yaşadığı bir kaza sonucu mu bu tip camlar takılmış? Cevaplarınızı bekleriz.


Bu güzel fotoğraf için Volkan arkadaşımıza teşekkürler.. M.Ali abi, Pamukkale'nin otobüsü ilk 0302'lerdeki sizden öğrendiğimiz bütün detayları göstermek için sanki poz vermiş gibi.. Siz yazmamışsınız ama, sağ taraftaki silecek te sağ tarafta, yani ikisi ortada birleşmiş değil, ayrıca otobüs de büyük ihtimalle koridorsuzdur...

Sorunuzun cevabını bilemiyorum ama, bir tahmin yürütecek olursam bence fabrika çıkışı bu tip camlarla çıkmıştır.. Çünkü fotoğraf 1972 yılına ait, eğer kaza sonucu bir tadilat geçirmiş olsaydı, daha yeni olan diğer versiyona tadil edilirdi diye düşünüyorum.. Dediğim gibi tamamen tahmin yürüttüm..

Bakınca anlayabileceğimiz başka bir detay varsa da ben bilmiyorum..Smile
[Resim: Jk7BBn.jpg]
Tam tamına 9 yıl 3 ay önce ; Perşembe 26 Ekim 2006 Tarihinde Saat 16:06'da Wink

[attachment=4821]
Alıntı:Tam tamına 9 yıl 3 ay önce ; Perşembe 26 Ekim 2006 Tarihinde Saat 16:06'da Wink
[attachment=4823]


Bende ki 2005 Mayıs Smile

[attachment=4822]
Referans Adresler