Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Otomarsan O302
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Olmaz böyle bir resim,yok böyle bir güzellik,bir değil on tane kitap yazılsa onuda Magazin Ulaşım yazar,teşekkürler Fatih üstad,emeği geçenlere selam ve saygılarımla...M.Ali Sade üstadımın şiir gibi yorumlarınada ayrıca teşekkürler....
Resimde ki efsane sanırım 70'li yılların ortalarında üretilen 302'lerden olmalı. Plaka aydınlatması plakanın üzerinde ve tek parça. Yanlışım yok ise ilerleyen yıllarda plaka aydınlatması plakanın her iki yanına alınmıştı.

Ama resimin esas güzelliği otobüsün rengi ve kuşakları. Yanında azcık gözüken yeşil 302'nin de kuşaklarıda bir o kadar güzel. 302'ler de renk uyumu olmayan, kötü kuşaklı bir otobüs hatırlamıyorum. Hepsi birbirinden güzeldi. Yeni Travego'da saçma sapan bir kuşak kullanana kadar biraz nostalji yapsalar ne iyi olur.

Saygılar
M.Uğur demiş ki;

Alıntı:Yeni Travego'da saçma sapan bir kuşak kullanana kadar biraz nostalji yapsalar ne iyi olur.

Travego'nun yeni kuşakları aslında bence çok olumlu bir gelişme.Daha önceden bembeyaz otobüsleri görmekten içimiz sıkılmıştı.Yine de tasarım tasarımdır, yeni Travego'ya bir hava katıyor.

Ancaaak; nostalji konusunda dediğinde de çok haklısın.Özellikle koyu-açık mavi kombinasyonlu pijama desenli bir Travego da tadından yenmezdi.Belki yetkililer buradan sesimizi duyup da bu projeyi bir kaç otobüste dahi olsa hayata geçirirler.
Olağanüstü güzel bir resim. Sayın Kocaoğlu'na teşekkürler

Tepedeki klima ünitesi ilk jenerasyon sütrak (daha doğrusu bizde ilk görülenler). Bildiğim 82-83'te takıldı bunlar. O yıllarda bir de klima varmış gibi içi boş üst üniteler takılırdı. Bu öyle değilse araç 82-83 olabilir.
Cenabı Allah kulunu sevindirecekse eşeğini bir kaybettirir sonra buldururmuş benimkisi öyle oldu şifremi unuttum uzun süre foruma giremedim allah razı olsun Fatih ten şifremi buldu bu otobüs benim bildiğim 75 veya 76 akü dolabındanda belli oluyor pamukkale de iki tane bu boyalı 302 vardı birisi Muğla Bahçeyakalıların idi 48 DC 001 yine de yanılıyor olabilirim ama görüntü muhteşem
Yıllar Sonra

1985-2016 İstanbul'dan başlayan ve Irak Bağdat'da biten bir hikaye.


[attachment=5151]

[attachment=5152]
Referans Adresler