Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes-Benz O6600 Otobüs
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3
Yukarıda yazdıklarıma inat bu aralar şansımız O6600 modeli Mercedes'ten açıldı herhalde.İşte yenisi.

Yine güzel bir otobüs.Orijinal bir kasa.Resmin üzerindeki 1964 yılı da doğrudur.Çünkü plaka tipi bu günkü plakalar gibi olmuş,yani 1962 sonrası.

Otobüsün arkadan motorlu ve alçak şaseli bir araç oluşu dolayısıyla yerden yüksekliği ne kadar az.Bu şekilde iniş ve binişi de şimdiki kuleye tırmanır gibi binilen otobüslere göre ne kadar rahat.

Ancak bu durumda da bagaj problemi olduğu tavanda bağlı yüklerden belli oluyor.

Nadir bir otobüsü görüntüleyen çok nadide ve güzel bir resim. Teşekkürler Fatih üstad.

mustafaoe

[Resim: 66001l.jpg]

[Resim: mercedesbenzbushistoryp.jpg]
Volkan'ın resimleri çok çok güzel ama maalesef bunlar O6600 modeli değiller.

TRT 1968 yılında televizyon yayınlarına başladığında naklen yayınlar şimdi olduğu gibi uydu üzerinden ve kolaylıkla değil naklen yayın arabaları vasıtasıyla link hatları üzerinden yapılırdı.

Resimlerdeki araçlar da bunlar.Mercedes olanı uzun yıllar Kavaklıdere'de Su Deposu'nda bulunan TRT binasının yanında durmuştu.Daha sonra TRT oraları terk edince bizim yayın arabası da kayboldu.

Bunlar için otobüs de denemez aslında.Burunsuz kamyonların özel maksatla üretilmiş bir versiyonu diyebiliriz.Bunlara benzer kapalı tipte özel işlerde kullanılan başka kamyonlar da vardı.

Modelleri konusunda tahmin yapabilmek zor.Benim aklıma hemen geliveren OM 327 veya OM 352 motorlu olabilmeleri ihtimali ,ama 2222 gibi ya da farklı bir model olabilir.

Herkese selamlar...

mustafaoe

Fatih Kardesin verdigi kocun arabasi Mükkemmel cünkü bakir ....mukayese anlaminda degil fakat orjinalligi cok önemli eyer insanin eline hurdasi gecse bu resime bakarak aynisini bire bir yapabilse Mercedes bile sasirir cünki aynalara sinyallere varana bozulmamis bir güzel
tahminime göre onlarin aynisini türkiyede bulmak mümkün hatta paraya kiy aynisini yaptir burda o imkan yok birilerinin elinde cikma biryerden yanlislikla kalmissa binde bir ihtimal .Yaptirma , o hic mümkün degil cünkü müessese ye muhatap is yapiyorlar , yani adedi fazla
Üstadimiz Sade beyinde belirttigi gibi bizde bagaj problemi o zamanlar bugüne göre daha fazla idi cogu kendine yeni güzel yasam sekli ararken yatak yorgan falan gibi havaleli yükleri birliginde tasirdi hele haci zamani her konvoyda dört bes ekstradan yükler icin kamyon olurdu. Bu arabanin bagaj yükü gezi maksatli oldugundan , devede kulak . Bazi arabalarda asiri bagaj yükü ve kapasite askinligindan makas saplamasini kirardi o havaleli yüklen bir bakarsin karsidan kasimpasa külhan beyi gibi arkasi yandan yandan gelirdi . kirilan tarafin tersine yatardi
aslinda avrupali onun cagresini romörkle cözüyordu sehir disi otobüslerde (Anhängerkupplung) yani orjinal romörk baglantisi olurdu. zaten verdigim teknik bilgilerde önemle agirlik konusunda belirgin onun bile kilosu belirtiliyor. simdi bagaj fazlasi ihtiyarcinda onun yerine dolap konuluyor türk arabalarindada resimlerde dikkatimi cekiyor

1952 model Mercedes-Benz O6600 otobüse ait broşürden sizler için seçtiğim resimleri aşağıya ekliyorum.

Mercedes'in ürettiği en özellikli otobüslerden biri olan bu model ülkemizde çok yaygınlaşmış olmasa da pek çok yeniliğe imza atması açısından öncü bir modeldir.

Üzerindeki 8276 cm3 hacimli ve 145 HP güç üreten OM 315 motoruna ait resimi de göreceksiniz.O zamandaki kamyon ve otobüslerde kullanılan ortalama 4-6 lt hacimli dizel motorlara göre oldukça hacimli bir motor olduğunu söyleyebiliriz.

Bu motoru forum içerisinde oldukça sık söz ettiğimiz bizim askeriyemizde de kullanılmış LG 315 burunlu Mercedes kamyonlarda da görmüştük.

Şimdilik sözü kesip resimleri inceleyelim.Kayda değer konuları hep beraber değerlendiririz.



[Resim: 36948580.jpg]

[Resim: 27062936.jpg]

[Resim: 18221704.jpg]

[Resim: 42028266.jpg]

[Resim: 17023893.jpg]

[Resim: 76500269.jpg]

mustafaoe

ALINTI [attachment=3049]

0 6600 H nin koltuk düzeninde arkadan görünüsü
Tavan simdiki setranin göstermelik olanindan daha belirgin
Sayfalar: 1 2 3
Referans Adresler