Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Mercedes Benz Vetter O321
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
İkinci Vetteri de tarihin derinliklerinden çıkarmış olduk.

[attachment=4105]
Oooo, harika bir resim ve o kadar da ilginç, üstadların affına sığınarak Gökhan abinin otobüsünün Mercedes olmaya özenmiş bir Magirus oldugunu düşünüyorum..
Bunu çözmeye tevellütüm yetmez.

Ama bir garip geldi bana Smile.
Resmin üzerindeki tarihi doğru kabul edersek, ki muhtemelen doğrudur ,bu otobüsün Magirus'tan döndürüldüğünü söyleyemeyiz.Bu şu anda Travego'yu 317 Setra'ya döndürmek gibi bir şey olur.Çünkü 1965 yılında yollarda hakimiyet tamamen Magirus'tadır.

Ancak otobüsün tipi dik camlı O321 ile normal O321 arasında gidip geliyor.Ama tipinin de "faul" olduğu ortada.Fotoğraftan da olabilir ama en boy orantısı normal 321 e göre farklı.

Önde dingili görür gibiyim,ama tam da belli olmuyor.Ön tekerleklerin arkaya göre içeride olması,çamurluk içinde kalması kamyon şaselerine gönderme yapıyor.

Arkadan motora ait bir belirti de yok.Yani arkada radyatör ızgarası,nefeslik gibi ayrıntılar tam olarak belli değil.Belli belirsiz görülenlerin yansıma mı yoksa radyatör ızgarası mı olduğundan da tam emin değilim.

Aslında O321 de olabilir.Önden güzel bir "öpüşme" sonucu ön taraf dağılınca toplanırken bu şekilde toplanmış da olabilir.

Netice olarak teşhis koyabilmek zor.Ama güzel bir resim.Teşekkürler Gökhan üstad.

Herkese selamlar...
Biraz arastirdim, zor oldu ama buldum, daha dogrusu degdi, her halde bilmeden bir ilki yükledik, isin tuhaf tarafi almanlarda sasirdi bu otobüsün nasil Türkiye ye gittigine, cünki sadece Isvicreye satilmis. Bu modeller 1961-1965 arasi üretilmis ve üc modelden ibaretler.

[Resim: o0xwt1.jpg]
Bu bizimki 1963 model Mercedes-Vetter 0 321 HL
Asagida ki modellerin tamponlari biraz daha farkli.

[Resim: ofswnt.jpg]
Bu da 1961 model olan Vetter

[Resim: 54svub.jpg]
Bu da bir kisa modeli
Benim bu arabanın hakiki olduğuna dair bazı detayları dün dikkatimi çekmişti.Hatta Vetter başlığımızda da biraz dolaştım,ama çözememiştim.
http://magazinulasim.com/showthread.php?tid=53&page=2
Teşekkürler Gökhan Ağabeyim.
Sayfalar: 1 2 3 4 5 6
Referans Adresler