Türkiye Ulaşım Sektörü İhtisaslaşmış İnteraktif Haber Forum Merkezi

Tam Görünüm: Otokar Üretimi Nam'ı Diğer Ford Cargo Şehiriçi Otobüsler.
Şu anda Hafif Görüntüleme modundasınız. Siteyi normal görüntülemek için, Buraya Tıklayın
Sayfalar: 1 2 3 4

asan70

Otokar 1980 li yıllarda Otosan üretimi Ford (D1210?) altyapılı ve/veya motorlu otobüsler üretti.
Kimi Cargo üretimine geçildiğinden eldeki malzemeler bu şekilde değerlendierildi derken kimide yeni Ford Cargo bazlı otobüsler dedi.
Az sayıda üretilen otobüsler geçtiğimiz senelere kadar İstanbul yollarında cirit atıyodu.Ama artık yoklar..
İstanbul yollarını arşınlayan bu araçların başka şehirlerde belediye otobüsü olarak çalışıp çalışmadığını biliyor musunuz?..
1986-1996 arası 467 adet üretilmiş..(osd verileri)

[attachment=0]<!-- ia0 -->1984-otobus.jpg<!-- ia0 -->[/attachment]
Otokarın üretimi olan Ford Cargo Üretimi Şehir içi Otobüsler,ülkemzide bir çok yerde kullanılmıştır,kullanılmayada az sayıda olsada devam ediyor.Bu arabaların en komik yanı ise içinde bindiğiniz anda otomatik olarak tüm vücüt azalarınızın titremesini araba ile beraber hissederdiniz. Tongue.Bu arabalardan yakın olarak tanıdığım, B168 oalrak hatırladığım (yanılabilirimde) eski L bölgesine ait son,araba ümraniye'de köksal usta tarafından v8'e benzer bir şekilde toplanmış ve 2003 yılına kadar çalışmıştı.

[Resim: fatihkocaoglut711otokargy4.jpg]
1997 veya 1998 yılı Eminönü Baş duraklarda T1269 Kodlu bir OTOKAR.
[Resim: fatihkocaogluotokarkarrrk7.jpg]

cem telgeren

bu araçların başka şehirlerde belediye otobüsü olarak çalışıp çalışmadığını biliyor musunuz?..

Bu ilginç otobüslerden Bursa'da da bir ara ÖHO olarak kullanıldı. Ancak çok fazla uzun ömürlü olamadılar.

Bu otobüs ilk üretime başladığında bir tanesi Bursa'da deneme seferleri de yapmıştı. O zaman bir kere binmiştim ve ''İnşallah BOİ bir hata yapıp bunlardan almaz filosuna...'' diye düşünmüştüm. Hiç memnun kalmamıştım yani. Fabrikadan yeni çıkmış bir otobüs olduğu halde ve konduğu deneme hattı düz bir hat olduğu halde sarsıntıdan içim dışıma çıkmıştı. Eh bir de otobüs eskiyince olacakları düşünmek dahi istememiştim o zaman.

Allahtan BOİ bu otobüslerden almadı ama dediğim gibi çok sonraları ÖHO filosunda bir kaç tane Otokar bulundu. Bir de bizim ünlü Özdilek Havlu Fabrikasının kendisine ait olan 3 adet Otokar'ı vardı.

Unutmadan Balıkesir Belediyesi'nin de zamanında bunlardan 3 adet aldığını iyi hatırlıyorum.
(22/02/2009 01:30 AM)cem telgeren Yazılan: [ -> ]Unutmadan Balıkesir Belediyesi'nin de zamanında bunlardan 3 adet aldığını iyi hatırlıyorum.

Manyas'a a bağlı Kızıksa beldesinde vardı bir adet Bandırma-Kızıksa arasında çalışırdı, birkaç tanede BAndırma'daki 6.Ana Jet Üs K.lığında vardı bir dönem servis aracı olarak sanırım 3 taneydi.

cadillacgage

anadolu yakasında çalışan körüklü bulgar ikaruslarını ilk gördüğümde özellikle farlara odaklanmıştım. Ve aklıma ookar ford cargo otobüsü gelmiş, çağrışım yapmıştı.

bundan 3-4 yıl evvel avrupa yakasında özel halk otobüsüne binmiş ve motor sesini dinlemek için en arka koltuğa oturmuştum. cummins veya ford motoru olduğunu tahmin etmiş ve biletçiye sorduğumda ford cevabını almıştım
Sayfalar: 1 2 3 4
Referans Adresler